Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Καθωσπρέπει σκέψεις

1. Το θράσος του Τσίπρα είναι απύθμενο. Τώρα επιθυμεί να μας χρησιμοποιήσει σαν ανθρώπινο δόλωμα για να τσιμπήσει το κεφάλαιο και να αρχίσει τις επενδύσεις. Πιστεύει ότι είμαστε φτηνοί και πρέπει από δω και στο εξής, επιτέλους, να κατανοήσουμε τη φτήνια μας, αν θέλουμε στοιχειωδώς να επιβιώσουμε.

2. Ο άνθρωπος ως δόλωμα αγνοεί τα δικαιώματά του. Αυτό το εθνικό μας ελάττωμα το γνωρίζουν οι Συριζαίοι καλύτερα από τον καθένα, και με αποφασιστικότητα το χρησιμοποιούν εναντίον μας.

3. Τι μας λένε; Αν δεν είσαι φτηνός, φρόντισε να γίνεις χωρίς πολλά πολλά, ξέχνα κάθε ιδέα περί αξιοπρέπειας, ξέχνα τη λογική και την ηθική. Κυρίως μη θέτεις ερωτήματα. Είσαι εν δυνάμει ένα κορόιδο που πρέπει να αφεθεί στην άγνοια των συμβούλων του Τσίπρα, του κάθε αδαούς Αριστερού που περνιέται για σοφός.

4. Η κυρίαρχη τάξη πιστεύει ότι, χάρη στο Σύριζα, θα αφήσει το ίχνος της καθαρό πάνω μας, ότι μέσω της Αριστεράς θα αναστηθεί από το νεκρό παρελθόν της. Πιστεύει ότι θα μπορέσει με μια νέα ρητορεία να ανανεωθεί, να ξεπεράσει την περιφρόνηση που έχουμε απέναντί της, να αποκτήσει ένα νέο, ωραίο περιτύλιγμα για το προϊόν της.

5. Ο Τσίπρας αποφεύγει το παρόν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Γι' αυτό και το κεντρικό σύνθημα είναι «δουλεύουμε για το αύριο». Το παρόν το θεωρεί ανάξιο και μάταιο, γι' αυτό κινείται θεολογικά, προσθέτοντας και τον δικό του παραλογισμό περί μέλλουσας ζωής. Ετσι το παρόν γίνεται μια χαλαρή έννοια, γεμάτη σύγχυση, που της αξίζει κάθε απόρριψη. Πρόκειται για μιας νέας κοπής δοκιμασία, χωρίς ίχνος ηθικής, μια αποσάθρωση που προκαλούν οι Αριστεροί σε ό,τι αγγίζουν.

6. Ακόμη και τώρα οι Αριστεροί από τον Τσίπρα μέχρι τον Λαφαζάνη ψάχνουν για χρήσιμους ηλίθιους που θα συνεργαστούν μαζί τους. Ετσι θα γνωρίσουν το γνωστό άγνωστο τοπίο των Ευρωπαίων και την αβεβαιότητα. Επιμένουν παρά τα δεδομένα και τις ενδείξεις. Η αποδόμηση της Αριστεράς θα ήταν, σε άλλες δεκαετίες, δύσκολη, σήμερα όμως είναι απλά ένα ποτήρι νερό, χωρίς κανένα μυστήριο, κυρίως χωρίς το φόβο της εξαφάνισής της, αφού σήμερα αυτό είναι το ζητούμενο.

7. Ας μείνει και κάποιος σοβαρός στην πιάτσα. Η σκοτεινή ιστορία των Ευρωπαίων αγνοεί τη μνήμη του λαού μας, αγνοεί τις δημόσιες διαμαρτυρίες που έχουν προκαλέσει οι προσβολές της, με κορυφαία τα μνημόνια. Παγώνοντας τη ζωή μας, οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να έχουν άλλη αξίωση από εμάς εκτός από την απλή μαρτυρία μας, καθώς βλέπουμε τη γηραιά ήπειρο να βυθίζεται μπροστά μας.

8. Η έλλειψη αυθεντικότητας, η άγνοια και η παραπλάνηση είναι τα σημάδια αυτών των εκλογών. Από τους Ποταμίσιους μέχρι τη Δεξιά απλώνεται μια ματαιοδοξία που κανείς απολύτως δεν ενδιαφέρεται να αποκωδικοποιήσει, και, δικαίως για τον άνεργο, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι για την πολιτική φάρσα και τα τερτίπια των αστικών κομμάτων. Η ανατροπή που διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους οι Κόκκινοι είναι η μόνη έξοδος από την καθ' ημάς αθλιότητα.
Του Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.