Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ο... αριστερός Λαφαζάνης: Βάζει επιχειρηματίες και εργαζόμενους στο ίδιο τσουβάλι!

Σαν άλλος Βαρουφάκης, ο Π.Λαφαζάνης καταργεί και αυτός την πάλη των τάξεων! Αφεντικά και δούλοι έχουν τις ίδιες συνέπειες από το μνημόνιο! Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι ζουν το ίδιο τις φρικαλεότητες της μνημονιακής πολιτικής. Ας δούμε τι δήλωσε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Ενότητας" έπειτα από συνάντηση του με εκπροσώπους της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ (οι επισημάνσεις με έντονα και υπογραμμισμένα δικές μας): 
____________
Στο πλαίσιο της εντολής που έχω λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχα την τιμή σήμερα να συναντήσω δύο από τις μεγαλύτερες συνομοσπονδίες της χώρας μας, τη ΓΣΒΕΕ και την ΕΣΕΕ. Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για μένα ότι καθίσαμε και συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις με ειλικρίνεια, θα έλεγα αρκετή ώρα.

Ήταν μια πολύωρη, αλλά μία πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων. Αυτό που αποκόμισα είναι κάτι που είναι βεβαίως γνωστό, αλλά θα το επαναλάβω. Τα μνημόνια έχουν δύο μεγάλα θύματα στην Ελλάδα. Το πρώτο και μεγάλο θύμα είναι βέβαια η νεολαία μας, η οποία δυστυχώς ξενιτεύεται για να επιβιώσει και το δεύτερο μεγάλο θύμα των μνημονίων είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η μικρομεσαία επιχείρηση βρίσκεται στην αγχόνη, στη λαιμητόμο. Η μικρομεσαία επιχείρηση με τα μνημόνια, τη λιτότητα, τη φοροεπιδρομή, την έλλειψη ρευστότητας, το τραπεζικό ληστρικό σύστημα, το οποίο γίνεται όλο και ληστρικότερο, κάτω από αυτές τις συνθήκες η μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει. Δεν κανένα απολύτως μέλλον. Και μαζί της φυσικά δεν έχει μέλλον και η ελληνική οικονομία, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός.

Αυτή τη στιγμή το μήνυμα που στέλνουμε είναι να απαλλαγεί η χώρα από τα μνημόνια, τη λιτότητα και την εθνική υποτέλεια. Και αυτή την απαλλαγή εγγυάται η Λαϊκή Ενότητα ενόψει των εκλογών. Καλούμε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όλους όσους δουλεύουν στη μικρομεσαία επιχείρηση, και επιχειρηματίες και εργαζόμενους, να στηρίξουν τη Λαϊκή Ενότητα στον αντιμνημονιακό αγώνα της, τον συνεπή αντιμνημονιακό αγώνα της. Με τη Λαϊκή Ενότητα τα μνημόνια θα γίνουν παρελθόν και μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της οικονομίας με επίκεντρο τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παρατηρήση: Ούτε λέξη για την εργατική τάξη. Οι επιχειρηματίες είναι τα θύματα των μνημονίων για τον κ.Λαφαζάνη! Για τέτοια "Αριστερά" μιλάμε! Καλεί δε "και επιχειρηματίες και εργαζόμενους" (σε κοινό αγώνα προφανώς, όλοι μαζί, μιας και καταργήθηκε η πάλη των τάξεων) να στηρίξουν τη Λαϊκή Ενότητα και τον αντιμνημονιακό της αγώνα. Διαβάσατε πουθενά τη λέξη "Καπιταλισμός"; Διαβάσατε πουθενά τη λέξη "εκμετάλλευση"; 
 Π Ο Υ Θ Ε Ν Α.
Πηγή: Revoloution now!

3 σχόλια:

  1. "μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της οικονομίας με επίκεντρο τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις."
    Μήπως θέλει ο μάγκας να φτιάξουμε και μια μηχανή του χρόνου να πάμε στα 1800?
    Πάντως το δούλεμα το κάνει καλά!
    Ξέρει ότι ο κόσμος ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν, και το χρησιμοποιεί για ψηφαλάκια!
    Κλασικός απατεώνας οπορτουνιστής με δεξιές αναφορές, μην το πω από τώρα που είναι νωρίς το σοσιαλσοβινιστής...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      καθόλου νωρίς δεν είναι για το "σοσιαλσοβινιστής", με Ρωμανιά και Ραχήλ Μακρή στην ΛΑ.ΕΝ.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις άδικο! Αυτή η πολιτική ευγένεια και ο πολιτικός πολιτισμός μας μάρανε!

      Κώστας

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.