Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

«Οικοδόμοι! Μη σπαταλάτε τα οικοδομικά υλικά!»

Μήνυμα από τους Ολυμπιακούς του 1980 «θαμμένο» στο στάδιο Λουζνικί!


Μια έκπληξη περίμενε τα συνεργεία που εργάζονται για την ανακαίνιση του μεγάλου Σταδίου του Ολυμπιακού Συμπλέγματος Λουζνικί στη Μόσχα, προκειμένου να φιλοξενήσει 90.000 θεατές που θα απολαύσουν την πρεμιέρα αλλά και τον μεγάλο τελικό Ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ του 2018. Ένα σημείωμα «θαμμένο» στα θεμέλια του Λουζνικί από το 1980, από τους οικοδόμους που έχτιζαν το σούπερ στάδιο για τους 22ους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στη τότε Σοβιετική Ενωση, με τον Μίσα, την υπέροχη μασκότ να αποτελεί ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς!

«Οικοδόμοι! Μη σπαταλάτε τα οικοδομικά υλικά!» έγραφε το μήνυμα που περίμενε υπομονετικά θαμμένο εδώ και 35 χρόνια!

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, η BSA Luzhniki έδωσε στη δημοσιότητα το μήνυμα, επισημαίνοντας πως μέχρι σήμερα ακολουθεί τη συμβουλή των προκατόχων της!

Στα τέλη του 2013, οι αρχές της Μόσχας δήλωσαν πως η ανακαίνιση του Λουζνικί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της FIFA-2018 θα το αναλάβει η εταιρεία Mosinzhproekt, με συνολικό κόστος στα 350 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Αχ, αυτή σοβιετική εργατική τάξη. Τόσο πιστή στην υπόθεση της, όσο και προδομένη.
«Οικοδόμοι! Μη σπαταλάτε τα οικοδομικά υλικά!»  ...είναι περιουσία μας, θα μπορούσε να συνεχίζει αν ο σύντροφος οικοδόμος είχε λίγο παραπάνω χαρτί και χρόνο στην διάθεση του.
Αύριο οι παραχαράκτες θα μας πουν ίσως πως το σημείωμα γράφτηκε υπό κάποια αδιόρατη(;) απειλή... Πώς αλλιώς να αποκρύψουν το προφανές;

Πως ο σοβιετικός εργάτης οικοδομούσε με πλήρη συνείδηση του έργου του, ακόμη και στην παρακμή της εποχής Μπρέζνιεφ.

Από τις πιο συγκυνητικές ειδήσεις που έχω δει εδώ και χρόνια.
Ένα μύνημα στον χρόνο από την κυρίαρχη τάξη μιας χώρας που δεν υπάρχει πια.

Ας είναι καλά, όπου και αν βρίσκεται σήμερα ο άγνωστος σοβιετικός οικοδόμος...

5 σχόλια:

  1. Πραγματικα συγκυνυτικο και εκπληκτικο. Δειχνει το βαθος τις Συνειδησεις του Σοβιετικου εργατη για την Σοσιαλιστικη πατριδα και τις κατακτησεις της παρα το οτι σωστα λες ειμαστε ηδη στο 1980 στην Παρακμιακη περιοδο Μπρεζνιεφ με τον παρασιτισμο και Πλουτισμο Κομματικων Στελεχων απο την κοινωνικη περιουσια λιγο πριν ξεπεταχτουν τα Φιδια απο τις τρυπες τους Γκορμπατσοφ και Σεβαρνατζε. Εχω το Βιβλιο του Παπανθιμου για την Σοβιετικη Μαφια και τον ειχα γνωρισει κιολας το 1992 απιστευτα πραγματα να τα ακους τοτε. Την καλημερα μου Συντροφε Καλη δυναμη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Trash θα γίνω κακός και θα το μεταφράσω αλλιώς το άρθρο. Μήπως οι οικοδόμοι αδιαφορούσαν για τα υλικά, τα οποία σπαταλούσαν, και βρέθηκε κάποιος να τους πει ότι πρέπει να τα προσέχουν; Σου το λέω αυτό και με αφορμή ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα το οποίο αναφέρει ότι στην ΕΣΣΔ χρειάζοταν τις διπλάσιες πρώτες ύλες για να κατασκευάσουν χαρτί (το βιβλίο βέβαια ομολογώ ότι είναι καθαρά προπαγανδιστικό και δεν γνωρίζω την εγκυρότητα των πηγών του). Τροφή για σκέψη.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βασίλης:
      Δεν μπορώ να δω τέτοια ανάγνωση. Αν ήταν έτσι, δεν θα έθαβε ένα σημείωμα για να βρεθεί 35 χρόνια μετά, αλλά θα το έλεγε (ή θα το κατήγγειλε) αυτοπροσώπως.

      Για τα προπαγανδιστικά (κ όχι μόνο) βιβλία, κράτα και ένα μικρό καλάθι. Ειδικά για την ποσότητα της πρώτης ύλης, παίζει ρόλο και η ποιότητα του χαρτιού, στην οποία θα υποθέσω πως δεν γίνεται κάποια αναφορά;

      Διαγραφή
  3. Θα δεχτώ και την άποψη σου την οποία θεωρώ λογική. Τα λέμε. Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενας γνωστος ειχε παει για εγχειρηση στη Μοσχα το 84 ... σε κουβεντα με τους γιατρους και ρωτωντας τους αν τους πειραζει πως παιρνουν τα ιδια ή και λιγοτερα χρηματα απο τον εργατη ορυχειων ,εμεινε εκπληκτος απο την απαντηση : "Μα χαρη σ αυτους σπουδασαμε !"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.