Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Πι-Λαφ: Παίζει την κασέτα όσων έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Γενάρη

Τη διερευνητική εντολή παρέλαβε χτες απ' τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», Π. Λαφαζάνης, με διακηρυγμένη πρόθεση να την αξιοποιήσει για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες του κόμματός του. Ετσι, άρχισε τις επαφές με πολιτικούς αρχηγούς, βλέποντας καταρχήν τον Στ. Θεοδωράκη, παρότι έχει δηλώσει ότι απ' αυτή τη Βουλή δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση, ούτε η «ΛΑ.ΕΝ.» προτίθεται να συνεργαστεί με κόμμα που έχει ψηφίσει μνημόνιο.

Τη σκοπιμότητα επιβεβαίωσε ο ίδιος, όταν, παραλαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή, δήλωσε ότι θα την αξιοποιήσει για να «προμοτάρει» το κόμμα του:
 «Βεβαίως, εμείς δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπορεί να σχηματιστεί από αυτή τη Βουλή κυβέρνηση σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση (...) Εμείς θα αξιοποιήσουμε την εντολή, για να καταδείξουμε ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει σ' αυτή τη χώρα μια συνεπής αντιμνημονιακή κυβέρνηση και θα αξιοποιήσουμε την εντολή, για να μιλήσουμε πρώτα απ' όλα με την κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς».
Ταυτόχρονα, ο Π. Λαφαζάνης επέκρινε το χρόνο και την ταχύτητα με την οποία αποφασίστηκε να διεξαχθούν εκλογές, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να κρύψει τις συνέπειες των μνημονίων. Υπερασπίστηκε την «ανάγκη» να υπάρξει μια «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση, η οποία «να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να την οδηγήσει στην ανασυγκρότηση», όπως είπε, παραδεχόμενος ότι ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης ενώνει τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα απ' το αν διαφωνούν στον τρόπο επίτευξής του. Εξάλλου, για τη «Λαϊκή Ενότητα» «σημαία» είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, με το οποίο κατέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη, όπου δεσπόζει ο στόχος για ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή των κερδών των καπιταλιστών.

Ο Π. Λαφαζάνης ζήτησε απ' τον Πρ. Παυλόπουλο να μην ορίσει εκλογές νωρίτερα απ' τις 27 Σεπτέμβρη. Χτες βράδυ, επικοινώνησε και ζήτησε συνάντηση απ' τον Αλ. Τσίπρα, όμως ο τελευταίος την αρνήθηκε. Με ανακοίνωσή της η «ΛΑ.ΕΝ». κατήγγειλε την άρνηση και δημοσιοποίησε την πρόταση που θα έθετε ο πρόεδρός της στον Αλ. Τσίπρα για αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Βέβαια, όταν ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία αντίρρηση να τις πάρει το κόμμα του τον Γενάρη όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα.

Στο μεταξύ, σπεύδουν να βρουν στέγη στο νεότευκτο σχήμα γνωστοί και μη εξαιρετέοι για τις υπηρεσίες τους στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, στο αστικό πολιτικό σύστημα κ.ά. Τη συνεργασία «ΛΑ.ΕΝ.» και «Σχεδίου Β» επικύρωσε η συνάντηση Π. Λαφαζάνη - Αλ. Αλαβάνου. Την προσχώρησή της ανακοίνωσε η Ρ. Μακρή, τη στήριξή του ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ενώ όλα δείχνουν ότι κάποιας μορφής συνεργασία θα επιτευχθεί και με την πρόεδρο της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου.
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.