Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Σοβιετικές στάσεις λεωφορείων, μία σπάνια μορφή τέχνης

Ο φωτογράφος Christopher Herwig έχει καλύψει πάνω από 30.000 χιλιόμετρα με αυτοκίνητο, λεωφορείο, ταξί, ποδήλατο σε 13 χώρες για να καταγράψει τις στάσεις λεωφορείων από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στην απέραντη στέπα του Καζακαστάν. Το φωτογραφικό project καταγραφής της έκφρασης της πρώην σοβιετικής τέχνης στον δημόσιο χώρο μέσα από τις στάσεις λεωφορείων, διήρκησε 12 χρόνια. Το βιβλίο του θα αποτελέσει την πιο ολοκληρφωμένη και "διαφορετική" συλλογή από σοβιετικές στάσεις λεωφορείων.
 
Το πρώτο του ταξίδι ήταν από το Λονδίνο στην Αγία Πετρούπολη (Λένινγκραντ) το φθινόπωρο του 2002 όπου έθεσε μία πρόκληση στον εαυτό του, να τραβάει μία φωτογραφία την ώρα. Σε αυτό το ταξίδι του κέντρισαν την προσοχή οι στάσεις. Η κάθε στάση μπορεί να βρίσκεται στην μέση του πουθενά και να είναι εντελώς διαφορετική στο design της με την αλλη. Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Αχμπαζία.

Ο Christopher Herwig αναφέρει πως είναι περήφανος για το έργο του, και ελπίζει να διατηρηθεί αυτή η μοναδική και ιστορική μορφή τέχνης

Δείτε το βίντεο που παρουσιάζονται πολλές από τις στάσεις που φωτογραφήθηκαν κατά την διάρκεια της 12χρονης έρευνας:



Πηγή: Alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.