Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Όταν ο Βαρουφάκης θεωρούσε το δημοψήφισμα «ανοησία» και απέκλειε capital controls

Επανειλημμένως ο υπουργός Οικονομικών, και χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, είχε ταχθεί όλο αυτό το διάστημα κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, παραδεχόμενος πως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν σαφώς «δημοψήφισμα για το ευρώ».

«Θα είναι ανοησία να πάμε σε δημοψήφισμα αφού έχουμε μια πρόσφατη λαϊκή εντολή και τεράστια αποδοχή», είχε επισημάνει σχετικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από την παρουσία του στο Ινστιτούτο Brookings, στις 17 Απριλίου στις ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Ελλάδα από την κυβέρνηση και απαντά κατηγορηματικά «όχι».

Στο 26:15 το σχετικό απόσπασμα


Όσον αφορά στην επιβολή capital controls, ο υπουργός είχε καταφανώς αντίθετη άποψη, την οποία μάλιστα είχε διατυπώσει γραπτώς με μήνυμά του στο Twitter, όπου έγραφε: «Ζοφερό το μέλλον εκτός Ευρώπης», αλλά «ζοφερότερο σε κατάσταση ζόμπι, με capital controls εντός».
 Πηγή: Τηλεγράφημα
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.