Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

BRICS: "η Ελλάδα θα πρέπει να εργαστεί για τα διαρθρωτικά μέτρα, για να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις της"

Στην άμεση συμφωνία Ελλάδας – δανειστών ελπίζουν οι υπουργοί Οικονομικών των BRICS


Στην ταχεία επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Δανειστών ελπίζουν οι υπουργοί Οικονομικών των BRICS, καθώς η κατάσταση της οικονομικής αβεβαιότητας όσον αφορά το χρέος αυξάνει τη μεταβλητότητα στις αγορές, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες: Αυτό τόνισε στους δημοσιογράφους ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ σε συνέντευξη μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Διοικητών της Τράπεζας των BRICS.

«Είμαστε υπέρ της ταχείας επίτευξης συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές της, προκειμένου να υπάρξει σαφήνεια στα επόμενα βήματα για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους», είπε ο Σιλουάνοφ, συμπληρώνοντας πως «όλοι μας (οι υπουργοί Οικονομικών και επικεφαλής των Κεντρικών Τράπεζων των BRICS) συμφωνήσαμε πως η Ελλάδα θα πρέπει να εργαστεί για τα διαρθρωτικά μέτρα, για να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις της, σύμφωνα με τις οικονομικές της δυνατότητες».
«Όλοι συμφωνούν πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, συμβάλλει αρνητικά στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες αγορές» επεσήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Η Αθήνα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ενταχθεί στην τράπεζα BRICS, λέει ο Αλεξέι Ουλουκάεφ


Η Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει σήμερα στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα BRICS, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάιεφ.

«Όχι, δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν. Δεν νομίζω ότι η τράπεζα BRICS θα λύσει τα προβλήματα στην Ελλάδα ... Η αύξηση των μελών που θα συμμετέχουν στην τράπεζα BRICS Τράπεζας είναι δυνατή μόνο υποθετικά», τόνισε ο Ουλιουκάιεφ, απαντώντας σε ερώτηση εάν τα μέλη της τράπεζας πρόκειται να εξετάσουν την επέκταση των μελών της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Πρόσθεσε επίσης, ότι στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της BRICS που διεξάγεται στη ρωσική πόλη Ούφα, δεν συζητήθηκε θέμα οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο, η Ρωσία απηύθυνε πρόταση στην Ελλάδα να γίνει μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (NDB). Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος είπε στο πρακτορείο Sputnik ότι η Ελλάδα χαιρετίζει το ενδεχόμενο ένταξής της στην τράπεζα, πως χρειάζεται πολύ δουλειά, και πρέπει να ειδωθούν πρώτα οι λεπτομέρειες και τα αποτελέσματα μιας τέτοιας συμφωνίας.

Εξάλλου, τη Δευτέρα, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Ρώσου Προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για υποψήφιες προς ένταξη χώρες στην τράπεζα, έως ότου αυτή τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Η συμφωνία για την ίδρυση της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας υπογράφτηκε στην 6η Σύνοδο των BRICS στη Φορταλέζα της Βραζιλίας στις 15 Ιουλίου 2014.

Ξεκίνησε με κεφάλαια 50 δισ. δολαρίων και δεξαμενή συναλλαγματικών διαθεσίμων ύψους 100 δισ. Η επίσημη λειτουργία της τράπεζας αναμένεται να εξαγγελθεί στη διάρκεια της 7ης Συνόδου των BRICS που πραγματοποιείται στην Ούφα της Ρωσίας.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.