Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Βία και νοθεία κατά ΚΚΕ

Ζήλεψε την δόξα του...
Το παρακάτω άρθρο από τον "Ρ" αναδημοσιεύεται για λόγους αρχείου. Καταγράφουμε γιατί μπαίνουμε σε μια πολύ μαύρη περίοδο, την ώρα που η φασιστερή μας συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί την αστυνομία ενάντια στους κομμουνιστές ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει τους ναζιστές συμμορίτες της Χ.Α.
_______________

Αντικομμουνισμός από την «κυβερνώσα αριστερά» και τους φίλους της

  • Με απειλές και κλήσεις στην Αστυνομία επιχείρησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα να εμποδίσουν τη διάδοση της πρότασης του ΚΚΕ
  • Το «χεράκι» τους έβαλαν και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Με λάσπη, απειλές, καταγγελίες στην Αστυνομία και τους δικαστικούς αντιπροσώπους και ωμό αντικομμουνισμό, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλη τη χώρα, προσπάθησαν κατά τη διάρκεια του χτεσινού δημοψηφίσματος να βάλουν με κάθε τρόπο εμπόδια στη διάδοση του καλέσματος του ΚΚΕ στο λαό και τη νεολαία να μη διαλέξουν μνημόνια, να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τόσο την πρόταση των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα που ουσιαστικά καλούσαν το λαό να εγκρίνει την πρόταση Τσίπρα στους «θεσμούς» της τρόικας, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑίικο μνημόνιο, αντιγράφοντας δοκιμασμένες μεθόδους της σοσιαλδημοκρατίας, με βρισιές, προσωπικές επιθέσεις, ακόμα και με τρομοκρατικές απειλές για μηνύσεις, προσαγωγές και συλλήψεις ενάντια σε κομμουνιστές που βρίσκονταν έξω από εκλογικά τμήματα, επιβεβαίωσαν και με τον τρόπο αυτό ότι η αντιλαϊκή πολιτική και η επίθεση στο ΚΚΕ πάνε χέρι χέρι από οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Στόχος τους, να εμποδίσουν τη δράση των κομμουνιστών και των φίλων του Κόμματος, που με τις ανακοινώσεις και τους σχετικούς πίνακες που δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης», από νωρίς το πρωί έξω από τα εκλογικά τμήματα, αποκάλυπταν ότι η συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές είναι ολόιδια στα αντιλαϊκά μέτρα με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΕΕ δεν αλλάζει, ότι η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάργησε τα ψηφισμένα μνημόνια αλλά τα ανανεώνει και με νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Εχουν καταγραφεί πληθώρα τέτοιων περιστατικών πανελλαδικά:
Στην Αττική

Στις Ζωγράφου, Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Πέραμα και αλλού δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν τους δικαστικούς αντιπροσώπους για να απαγορεύσουν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να κάνουν εξόρμηση με την πρόταση του ΚΚΕ. Καλούσαν τους αστυνομικούς για να κάνουν «συστάσεις» στις δυνάμεις του ΚΚΕ και να σταματήσουν τη διάδοση της πρότασής του. «Προδότες», «απάτριδες» (!), «φίλοι των δανειστών» είναι μερικά μόνο από τα επίθετα με τα οποία «κοσμούσαν» τους κομμουνιστές, θυμίζοντας τις καλύτερες ΠΑΣΟΚικές μέρες...

Μάλιστα, εκεί που δεν έφτανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να τα βάλει με τους κομμουνιστές, επιστρατεύονταν και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι «αντικαπιταλιστές», που το τελευταίο διάστημα δεν έχουν λείψει από καμιά κυβερνητική συγκέντρωση, έφτασαν στο σημείο, στον Περισσό, να απειλούν τα μέλη του ΚΚΕ ότι θα φέρουν την Αστυνομία αν δε σταματήσουν την εξόρμηση. Στο Αιγάλεω κατάγγελλαν ότι «το ΚΚΕ αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση», αναπαράγοντας τις αθλιότητες που μετέδιδε το «left.gr».
 
Σε Μακεδονία και Θράκη

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις σε Μακεδονία και Θράκη απειλούσαν με παρέμβαση του εισαγγελέα και καλούσαν την Αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που βρίσκονταν έξω από τα εκλογικά κέντρα και μοίραζαν την πρόταση του Κόμματος.

Στην Καβάλα, μπροστάρης στην επιχείρηση φίμωσης της φωνής του ΚΚΕ μπήκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Η. Ιωαννίδης, που απειλούσε τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ με αυτόφωρο.
Στην Καστοριά, μετά από παρέμβαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η Αστυνομία κράτησε τα στοιχεία δύο μελών του Κόμματος, για να κινηθεί αρμοδίως.
 
Στη Θεσσαλία
Σε πολλά εκλογικά τμήματα και στους τέσσερις νομούς - Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα - εμφανίστηκαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία, ζητώντας να παρέμβει για να αποχωρήσουν από τα προαύλια τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που μοίραζαν ψηφοδέλτια του Κόμματος. Οι αστυνομικοί παρακινούσαν τα μέλη του Κόμματος να απομακρυνθούν, ενώ σε κάποια τμήματα στο Βόλο ζήτησαν και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.
 
Στη Μεσσηνία

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας (όπως η βουλευτής Π. Κοζομπόλη), από το πρωί περιόδευαν στα εκλογικά κέντρα της Καλαμάτας και επιδίδονταν σε τρομοκρατία, συκοφάντηση και λασπολογία σε βάρος στελεχών και μελών του ΚΚΕ. «Εφτασαν στο σημείο», τονίζεται, «μέσω των δικαστικών αντιπροσώπων, να καλούν Αστυνομία και εισαγγελείς σε βάρος στελεχών του Κόμματος, απειλώντας με προσαγωγές και συλλήψεις (...) Αυτές οι τακτικές θυμίζουν άλλες εποχές. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποφυλακίζει τους φασίστες της ΧΑ, την ίδια στιγμή απειλεί τα στελέχη και μέλη του ΚΚΕ. Αποδεικνύουν τι φοβούνται, ποιος τους ενοχλεί».
 
Στην Πρέβεζα

Τρομοκρατία, συκοφάντηση και λασπολογία σε βάρος στελεχών και μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ. Οπως επισημαίνει, «έφτασαν στο σημείο στα εκλογικά τμήματα του 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Πρέβεζας μέσω δήθεν "αγανακτισμένων πολιτών" να καλούν την Αστυνομία σε βάρος στελεχών του Κόμματος, απειλώντας με προσαγωγές και συλλήψεις. Αντίστοιχες απειλές και συκοφαντίες δέχθηκαν μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ και στα εκλογικά τμήματα του Γυμνασίου Φιλιππιάδας (...) Μετά τη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, όπου καλούσαν το λαό να πει ΝΑΙ στο ΣΥΡΙΖΑίικο μνημόνιο, ΝΑΙ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ΝΑΙ στα μνημόνια διαρκείας, έφτασε σε σημείο να πραγματοποιεί δημοψήφισμα με Αστυνομία και τρομοκρατία».
 
Στη Θήβα

Στη Θήβα, όπως καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ, «το πρωί της Κυριακής η Αστυνομική Διεύθυνση με κλιμάκια δεκάδων αστυνομικών έσπευσε συντονισμένα σε όλα τα εκλογικά τμήματα της πόλης για να απαγορεύσει από τα μέλη του ΚΚΕ την παρουσία τους με υλικό μέσα κι έξω από τα προαύλια των σχολείων. Τους ζητήθηκε να βγάλουν αφίσες από τα τραπεζάκια που είχαν και να μην έχουν σε αυτά οποιουδήποτε είδους υλικό, ακόμη κι έξω από τα προαύλια».

Οπως σημειώνεται στην καταγγελία, «σε άμεση παρέμβαση που έγινε από αντιπροσωπεία της Οργάνωσης στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση, έγινε επίκληση "ανωνύμων καταγγελιών". Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με διαρκείς περιπολίες, ελέγχους και υποδείξεις, χωρίς να παύσουν οι επικλήσεις διαρκών κι επίμονων "καταγγελιών"». Από την Κομματική Οργάνωση επισημαίνεται ότι και «δικαστικοί αντιπρόσωποι ανέφεραν ότι δέχθηκαν "καταγγελίες" με το ίδιο περιεχόμενο από συγκεκριμένους εκλογικούς αντιπροσώπους». 

1 σχόλιο:

  1. Το Αντιμετωπισαμε και στην Περιοχη μου Συντροφοι. Απο το Πρωι μεγαλη Φαγουρα οι Σοσιαλφασιστες. Μεχρι που το Μεσημερι φερανε τη Αστυνομια. Μιλαμε για ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.