Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Το πρακτικό πολιτικό αποτέλεσμα της συντριπτικής νίκης του «όχι»

Ποιος διχασμός; Ποια αντιπαράθεση μεταξύ αντιστασιακών και δωσίλογων; Την ώρα που στο Σύνταγμα στήνονταν χοροί και η εξωκοι-νοβουλευτική ουρά της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου περιέφερε τα θλιβερά πανό της, πανηγυρίζοντας για τη μεγάλη νίκη του λαού και φαντασιωνόμενη ρήξεις και εξεγέρσεις («προειδοποιώντας» τη συγκυβέρνηση να μην πάει σε διαπραγμάτευση για συμφωνία), στο μέγαρο Μαξίμου είχαν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα. Ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του έκαναν τα παζάρια με τους ιμπεριαλιστές ηγέτες, κόβοντας κλίμα για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, την οποία κανείς δεν αρνήθηκε.

«Από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης», διακήρυξε ο Τσίπρας λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Και περασμένα μεσάνυχτα, επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ζητήσει να συγκαλέσει την επομένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Η σύσκεψη έγινε σήμερα, κράτησε έξι ώρες και κατέληξε σε πολιτική συμφωνία. Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί της ΝΔ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ (διαφώνησε μόνον ο γενικός γραμματέας του Περισσού) προσφέρουν πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης και την υπογραφή συμφωνίας.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να συνυπογράψουν και την πρόταση με την οποία η κυβέρνηση θα επανέλθει στη διαπραγμάτευση με τους ιμπεριαλιστές δανειστές. Αφήνουν όλη την ευθύνη να την πάρει ο Τσίπρας, ώστε να τον κατηγορήσουν μετά ότι με την τακτική του έφερε τη χειρότερη συμφωνία. Του προσφέρουν μόνο πολιτική στήριξη, σε μια κατεύθυνση που λέει «όχι ρήξη». Δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση, «συμφωνία πάση θυσία».

Με ποια πρόταση θα επανέλθει ο Τσίπρας στη διαπραγμάτευση; Με την πρόταση Γιούνκερ της 26ης Ιούνη, η οποία –όπως η ίδια η κυβέρνηση έλεγε- δε διαφέρει σε τίποτα (εκτός από τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία) από την πρόταση της τρόικας στις 25 Ιούνη, η οποία τέθηκε ως πρόταση στο δημοψήφισμα της Κυριακής!

Δηλαδή, ο ελληνικός λαός κλήθηκε να καταψηφίσει (και καταψήφισε σε ποσοστό πάνω από 61% των έγκυρων ψηφοδελτίων) μια πρόταση, η οποία την επόμενη μέρα κατατίθεται από τον πρωθυπουργό στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ως βάση για τη διαπραγμάτευση (με πέντε διορθώσεις)!

Αυτοί είναι οι μεγάλοι δημοκράτες! Ετσι αντιλαμβάνονται το σεβασμό στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού!

Στην πραγματικότητα, αυτή ήταν μια προδιαγεγραμμένη πορεία. Τα χαράματα της 27ης Ιούνη, το κυβερνητικό συμβούλιο αποφάσισε την προκήρυξη δημοψηφίσματος και 20 ώρες μετά η Βουλή υπερψήφιζε την κυβερνητική πρόταση. Το απόγευμα και το βράδυ της 30ής Ιούνη, ο Τσίπρας έστελνε δυο επιστολές στους ιμπεριαλιστές δανειστές. Με την πρώτη ζητούσε τρίτο δάνειο ύψους 29,1 δις. ευρώ από τον ESM και με τη δεύτερη πρότεινε ως Μνημόνιο-3 την «πρόταση Γιούνκερ», με ελάχιστες επιμέρους τροποιήσεις.

Επομένως, η ίδια η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είχε ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων, ότι το «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα θα σήμαινε για την ίδια «ναι» στην τελευταία πρόταση της τρόικας. Σε μια πρόταση που θα εξαπολύσει έναν Αρμαγεδδώνα αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων ενάντια στον ελληνικό λαό, που θα έρθουν να προστεθούν στο υπάρχον μνημονιακό καθεστώς.

  • Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα μέτρα της «πρότασης Γιούνκερ» και τις επιμέρους και ανούσιες αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση.
  • Διαβάστε εδώ πώς η συγκυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, έχουν προγράψει την Κοινωνική Ασφάλιση.
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να συζητήσουμε, για να μπορέσουμε να συμβάλουμε στην άκρως απαραίτητη ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει μαχητικά και αποτελεσματικά το μνημονιακό Αρμαγεδδώνα.

Προς το παρόν ας κρατήσουμε την έμπρακτη μετατροπή της ψήφου σε κουρελόχαρτο, ελάχιστες ώρες μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Η πλειοψηφία όσων προσήλθαν να ψηφίσουν (γιατί υπάρχουν και αυτοί που απείχαν, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους ένα κάλπικο δημοψήφισμα) ψήφισε «όχι» και τώρα το βλέπει να μετατρέπεται σε «ναι», υπό τις ευλογίες σύμπαντος [...] του αστικού πολιτικού κόσμου.
Πηγή: Κόντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.