Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ο χάρτης των χωρών με τις οποίες συνεργάζεται η NSA περιλαμβάνει και την Ελλάδα

Διαδραστικό χάρτη με τις χώρες με τις οποίες μοιράζονται δεδομένα οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δημοσιοποίησε η Διεθνής Αμνηστία στην ιστοσελίδα της, δύο χρόνια μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν σχετικά με την έκταση των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων από την NSA.



Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, τα έγγραφα που διέρρευσαν αποκάλυψαν ότι η NSA έχει μυστικές συμφωνίες για τον διαμοιρασμό δεδομένων με τουλάχιστον 41 χώρες, οι οποίες αποτελούν «επίθεση στην ιδιωτικότητα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων».

Στον χάρτη, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες που μοιράζονται δεδομένα με τις ΗΠΑ, υπό τη μορφή «third party intelligence sharing».
Πηγή: huffington post

1 σχόλιο:

  1. άκουσα το εξής:

    Για να δούν αν ο αιτητής ασύλου έχει την ηλικία που ισχυρίζεται προτάθηκε να του γίνονται ακτινογραφίες των δοντιών του (και βέβαια να αποθηκεύονται και ίσως και να φτάνουν και σην NSA).

    ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει το "μοιράζομαι δεδομένα" ούτε και το τί σημαίνει οι αρχές να αποθηκεύουν διάφορα προσωπικά του δεδομένα (συμπεριφοράς και αναγνώρισης).

    Ο κόσμος επιμένει ότι "αφού δεν έχω παρανομήσει δεν φοβάμαι για στοιχεία ταυτότητας και συμπεριφοράς να έχουν αποθηκεύσει."

    τους λέω ότι σύντομα και η απεργία θα είναι παράνομη και στοιχεία τους μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να βρουν αν συμμετείχαν σε απεργία.

    Απαντούν ότι δεν έχουν παρανομήσει ( συγχίζοντας την παράνομη πράξη σε ένα αστικό καθεστώς, π.χ. απεργία, με την ηθική τους, π.χ. δεν κλέβω - δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς το αστικό καθεστώς μπορεί να καταστήσει παράνομη ακομα και την ύπαρξη τους).

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.