Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑίικο Bullying κατά του σκιτσογράφου Αρκά!

Το επίμαχο σκίτσο

Τον κατηγορούν ότι χρηματίζεται γιατί σατιρίζει την κυβέρνηση - Αντίδραση Παπαδημούλη


Κάποια από τα σκίτσα που δημιούργησε ο έλληνας σκιτσογράφος Αρκάς τα οποία ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα του στο Facebook προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και απειλών από κάποιους που θεώρησαν ότι πολεμάει την κυβέρνηση και τον κατηγορούν ότι χρηματίζεται.

Στο επίμαχο σκίτσο εμφανίζεται ένας άντρας που λέει: «Εχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα».

Οι αντιδράσεις και οι απειλές ήταν τόσο έντονες που η επίσημη σελίδα του στο Facebook διέκοψε εδώ και λίγες ώρες -και μέχρι νεωτέρας- κάθε ανάρτηση.

Γράφει μάλιστα χαρακτηριστικά: «Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεωτέρας. Ο διαχειριστής». Σε άλλη ανάρτηση ο διαχειριστής έκανε λόγο για πολιτική βαρβαρότητα.

Πολύ μεγάλες είναι οι αντιδράσεις για τον πόλεμο που δέχεται ένας σκιτσογράφος για τα σκίτσα του. Κάποιο μάλιστα ενθυμούνται την επίθεση στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι όπου δολοφονήθηκαν 12 εργαζόμενοι στο περιοδικό μεταξύ των οποίων και πολύ σπουδαίοι σκιτσογράφοι.

Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος σε tweet του αναφέρει: «Ο Αρκάς είναι κορυφαίος. Όσοι τον κατηγόρησαν για "χρηματισμό",κάνουν λάθος. Η σάτιρα κρίνει τα πάντα. Δεν χρειάζεται κατήγορους η προστάτες».
Σε άλλη ανάρτηση τονίζεται:

«Στο κλίμα τής πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε.

»Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απολυτά έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο FB».

Πηγή: Το Βήμα 
Update:
Η διά γελοιογραφίας απάντηση του Αρκά στους διακτυακούς τραμπούκους της συγκυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.