Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ταξιδιωτικές οδηγίες...

Ταξιδιωτικές οδηγίες προς του πολίτες τους που σκοπεύουν να επισκευτούν ή βρίσκονται στην Ελλάδα εξέδωσαν ΕΠΑ, Γερμανία, Αγγλία.

Αναλυτικά:

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Ελλάδα


Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν ή διαμένουν στην Ελλάδα, απευθύνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εφιστώντας τους την προσοχή «στην πιθανότητα διακοπής των τραπεζικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες και εξυπηρέτησης από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ATM, σε όλη την Ελλάδα», λόγω των εξελίξεων στην οικονομία της χώρας.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου, στην ιστοσελίδα του, το «μήνυμα ασφαλείας», όπως αποκαλείται, αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, και αναφέρει ότι σύμφωνα με ντόπια και διεθνή μέσα, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και υπάρχει επίσης η πιθανότητα ελέγχων κεφαλαίων πριν ανοίξουν εκ νέου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενθαρρύνει τους Αμερικανούς πολίτες να έχουν περισσότερους από έναν τρόπους πληρωμής (μετρητά, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες) και να βεβαιωθούν ότι έχουν «αρκετά μετρητά ώστε να καλύψουν επείγοντα περιστατικά και απρόβλεπτες καθυστερήσεις».

Τους συνιστά επίσης να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αποφεύγουν πολιτικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, καθώς μπορεί να υπάρξουν βίαια περιστατικά. Κι αν βρεθούν πολύ κοντά σε μία διαδήλωση να κινηθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση και να αναζητήσουν κάλυμμα, καθώς, όπως σημειώνει, ακόμη και διαδηλώσεις με ειρηνική πρόθεση μπορούν να εξελιχθούν σε συγκρουσιακές και να καταλήξουν σε βία.

Η φετινή τουριστική κίνηση από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα είναι μέχρι στιγμής ιδιαίτερα αυξημένη και οι αφίξεις το πρώτο τετράμηνο του αυξήθηκαν κατά 56,6%, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).


Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Βρετανούς τουρίστες για την Ελλάδα


Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Βρετανούς τουρίστες που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, εξέδωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα ,τους συμβουλεύει να έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά καθώς ενδέχεται, όπως λέει, να υπάρξουν περιορισμοί στις τραπεζικές δραστηριότητες από την Δευτέρα.

Επιπλέον προειδοποιει για απεργίες και διαδηλώσεις , κυρίως στο κέντρο της Αθηνάς, οι οποίες προκαλούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς. Παράλληλα, η οδηγία αναφέρεται στην πιθανότητα «τρομοκρατικής επίθεσης και κινήσεων πολιτικής βίας» υπενθυμίζοντας στους τουρίστες να έχουν μαζί τους το διαβατήριο και απαραίτητα έγγραφα.
 

Ταξιδιωτική οδηγία για τους Γερμανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα εξέδωσε το Βερολίνο


Να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά, συμβουλεύει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, τους Γερμανούς τουρίστες που πρόκειται να επισκεφθούν τη χώρα μας, σύμφωνα με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το γερμανικό ΥΠΕΞ επικαλείται τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, για την έκδοση της οδηγίας.

Σύμφωνα με το Focus, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «στη χώρα μπορεί να παρουσιαστούν πολλές καθυστερήσεις, ακόμα και στενότητα, στην τροφοδότηση των ΑΤΜ» ενώ οι Γερμανοί πολίτες συμβουλεύονται να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και να έχουν αρκετό ρευστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.