Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τετράδης: Συγνώμη που συνέβαλα στην ευκολοπιστία ενός λαού

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης, ο γνωστός και ως «καιρός» της Ελευθεροτυπίας, με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ζητά συγνώμη που «συνέβαλε στην ευκολοπιστία του κόσμου, που πίστεψε στην ελπίδα που έρχεται»…

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook:
_______________
«Μετα και τις χτεσινες εξελιξεις γινεται ολο και πιο φανερο, οτι δυο ειναι τα σεναρια: Ειτε αυτοι που μας κυβερνουν ειναι ανοητοι και ανευθυνοι, ειτε εξ αρχης ειχαν προγραμματισει να μην διαπραγματευονται στα σοβαρα, ωστε μια μερα να εγκαταλειψουν το τραπεζι, κατηγορωντας τους συνομιλητες τους για αδιαλλαξια (!) και να οδηγησουν τη χωρα στη δραχμη. Προσχεδιασμενα. Φυσικα για ολα θα φταινε οι ξενοι.Οπως στη Μικρασιατικη καταστροφη, οπως στον εμφυλιο, οπως στο '97,οπως το '67 και παει λεγοντας. Οι εδω πολιτικες ηγεσιες ηταν παντα θυματα των ξενων μηχανορραφιων.Οι ιδιες ηταν παναγιες αγαθες.

Για μενα το παραμυθι του θυματος εχει τελειωσει.Μονο θυμα ειναι ο ελληνικος λαος,που θα πληρωσει και παλι το πανακριβο τιμημα των ψεμματων που του υποσχεθηκαν και τα οποια για μια ακομα φορα πιστεψε.

Ψεμμα πρωτο: Υπηρξε τελεσιγραφο απο τους δανειστες στο eurogroup. Αυτο,με το οποιο καλειται ο λαος να ψηφισει.Την Παρασκευη το βραδυ,λιγο πριν το διαγγελμα του πρωθυπουργου η ελληνικη αντιπροσωπεια ηταν σε διαπραγματευση με υπο συζητηση την προταση τη δικη της και των δανειστων. Το βεβαιωνει ο Ελληνας αντιπροσωπος, επικεφαλης της διαπραγματευσης, δυσθυμος γιατι η κυβερνηση μιλωντας για τελεσιγραφο τον αδειαζει!

Ψεμμα δευτερο: Οι αντιπροτασεις των δανειστων ηταν τοσο βαρειες, που η κυβερνηση δεν μπορουσε να τις αποδεχτει. Η αληθεια ειναι οτι η διαπραγματευση συνεχιζοταν και,συμφωνα και με την ελληνικη τεχνικη αντιπροσωπεια,υπηρχαν συγκλισεις στο συνταξιοδοτικο και τον ΦΠΑ. Η κυβερνηση λεει δεν εμαθε ποτε γιαυτο!

Ψεμμα τριτο: Το δημοψηφισμα ειναι η εκφραση της λαϊκης επιθυμιας. Η αληθεια ειναι οτι το δημοψηφισμα ειναι η πιο δειλη πραξη που μπορει να εκανε μια κυβερνηση! Πρωτα πρωτα γιατι δεν βαζεις ποτε εναν λαο να αποφασισει για κατι που θα του ειναι εξαιρετικα επωδυνο.Και θα του ειναι.Οποιο κι αν ειναι το αποτελεσμα.Τον λαο τον προστατευεις απο τα επωδυνα.Τις επωδυνες αποφασεις τις παιρνει η κυβερνηση.Γιαυτο εκλεγεται.Οχι για να πινει μπυρες στα καφε του Συνταγματος.Και ξερω για τι μιλαω. Δευτερον, γιατι αν θελεις να πας στη δραχμη (που εκει στοχευε και στοχευει η κυβερνηση) το λες ευθεως και γενναια στο λαο εξ αρχης.Και του λες και τι τιμημα θα πληρωσει και τι ωφελη θα εχει (μετα απο 5-6 χρονια Ρουμανιας Τσαουσεσκου) που θα εχει. Δεν πας μπαμπεσικα να του υφαρπαξεις μια πλειοψηφια για να λες μετα οτι εχεις την πλειοψηφια του λαου (χωρις εκλογες!).Γιατι αυτο γινεται τωρα. Αποπειρα υφαρπαγης πλειοψηφιας για εξοδο απο το ευρω.

Ψεμμα τεταρτο.Οι ξενοι φταινε που κλεινουν οι τραπεζες και επιβαλλονται μετρα περιορισμου αναληψεων,οπως ειπε ο πρωθυπουργος στο χτεσινο του διαγγελμα.Η χρηματοπιστωτικη αναστατωση προκληθηκε απο την ξαφνικη και χωρις προειδοποιηση εγκαταλειψη του τραπεζιου των διαπραγματευσεων απο την ελληνικη κυβερνηση.Η οποια ηξερε ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα συμβει εξ αιτιας αυτης της της αποφασης. Το ειχε περιγραψει ο ιδιος ο πρωθυπουργος το 2011, στηλιτευοντας την αποφαση του Γιωργακη να κανει δημοψηφισμα! Υπαρχει καταγεγραμμενο σε κειμενο και σε βιντεο! Και τι περιμενε δηλαδη η κυβερνηση..Οτι αυτοι που τους κατονομαζει νυχθημερον ως εχθρους της και βασανιστες του λαου θα ελεγαν "μαλιστα,τι θελετε;Λεφτα και στηριξη;Βεβαιως,αλιμονο;". Η ελληνικη κυβερνηση ΩΦΕΙΛΕ να ειναι ετοιμη για καθε αντιδραση των δανειστων.Αυτη τους κατωνομαζε τοκογλυφους,απατεωνες και νονους (που ειναι).Πώς προστατεψε το λαο απο τις αντιδρασεις τους και τα νυχια τους;

Ψεμμα πεμπτο: Τη Δευτερα μετα το δημοψηφισμα,το περηφανο οχι του λαου (σε τι ακριβως δεν μας εχει πει,δεδομενου οτι πιεσεις στη διαπραγματευση ηταν διαρκεις και οι δανειστες οι ιδιοι!) θα θριαμβευσει και θα καταλαβουν ολοι οτι δεν περνανε οι εκβιασμοι και τα τελεσιγραφα. Μονο που δεν μας εξηγει κανεις πώς δεν θα περασουν οι εκβιασμοι και τα τελεσιγραφα,αφου κανεις ποτε απο τους δανειστες δεν αμφισβητησε οτι η ελληνικη κυβερνηση εκπροσωπει το λαο στο συνολο του! Τι διαφορα θα τους κανει αν αντι για 42% η κυβερνηση εχει την αποδοχη του 51%! Τι διαφορα θα κανει στη διαπραγματευτικη ικανοτητα της κυβερνησης;Καμιά.

Ψεμμα εκτο:Το περηφανο οχι του λαου θα δειξει σε ολους τους λαους της Ευρωπης (αλλα και του πλανητη),οτι οι λαοι δεν εκβιαζονται και δεν υποκυπτουν. Αλλα,θα δειξει και στον ελληνικο λαο και στους ασχετους και ανοητους κυβερνήτες του,οτι ζουσε μεχρι σημερα χαρη στα ευρωπαϊκα κεφαλαια και δεν θα μπορει να ζει χωρις αυτα! Οπως δεν μπορει να ζει απο αυριο με κλειστες τραπεζες,χωρις ευρωπαϊκα κεφαλαια. Ακομα και με δραχμη καπου θα πρεπει να ειναι ενταγμενος,σε καποιο νομισμα ξενο, σε καποια κεφαλαια. Τα οποια θα βριζει μεν υπερηφανα,αλλα θα κατεβαινει στο δρομο για να τα διεκδικησει,επειδη δεν θα μπορει να ζει χωρις αυτα.

Ψεμμα εβδομο: Οι δανειστες θελουν να ταπεινωσουν την αριστερη κυβερνηση γιαυτο υπονομευουν τις διαπραγματευσεις. Απο οσο ξερουμε,γιατι εδω ζουμε,οι δανειστες ταπεινωναν και τις προηγουμενες κυβερνησεις που δεν ηταν αριστερες.Και μαλιστα σκυλοβριζαν την κυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου,επειδη δεν υπεγραφε τα επιθυμητα μετρα απο περυσι τον Ιουνιο μεχρι τον Ιανουαριο φετος,που σταλθηκε το μεηλ Χαρδουβελη,ως προταση διαπραγματευσης.Οχι ως τελικο κειμενο! Για να μην πουμε οτι εριξαν τον Γιωργακη.

Εμεις οι ιδιοι οι αρθρογραφοι εδω και 5 χρονια γραφαμε οτι οι δανειστες και τοκογλυφοι δεν εχουν πατριδα και θεο.Ξερουν μονο το χρημα και κανουν τα παντα για να το αυγατισουν.Αφου τα γραφαμε εμεις τα αναπαρηγαγαν και τα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ,που τα εκαναν και γραμμη τους.Τωρα ξεχασαν με τι κουμασια εχουν να κανουν;Αυτοι οι ιδιοι τους καταγγελαν ως τετοιους.Τωρα φωναζουν που οι τοκογλυφοι ειναι σκληροι;

Τι εκανες εσυ σαν κυβερνηση για να προστατεψεις το λαο απο την σκληροτητα τους; Εγδυσες την οικονομια και τα ταμεια, εδω και 5 μηνες απο καθε ευρω,για να λες οτι διαπραγματευεσαι σκληρα,χωρις να καταθετεις ουτε αριθμο επι 4 μηνες.Και μολις αρχισες δηθεν να τα βρισκεις και απειληθηκες να φτασεις σε συμφωνια επωδυνη και μνημονιακη τα τιναξες ολα στον αερα (παντα οι ξενοι φταινε) για να σωσεις την αριστερη σου φυσιογνωμια.Αυτο εκανες.Πιο γενναια θα ηταν η παραιτηση.Ακομα πιο γενναιο θα ηταν ενα δημοψηφισμα με το ερωτημα:Ευρω ή δραχμη.Αλλα,η γενναιοτητα σπανιζει πια.

Κακα τα ψεμματα.Ο ΣΥΡΙΖΑ ξερει οτι αριστερη πολιτικη παροχων χωρις γεματα ταμεια δεν γινεται.Γεματα ταμεια με ευρω δεν γινεται.Θελει πολυ σκληρη δουλεια και γνωση.Και τα στελεχη του (με λιγες εξαιρεσεις) δεν ειναι συνηθισμενα σε τιποτε απο τα δυο.Η κυβερνηση παει τη χωρα στη δραχμη.Οι επιτροπες αμφισβητησης του χρεους στη Βουλη,η καταληψη κεραιων υπουργειων απο στελεχη οπαδους της δραχμης και η διαρκης υπομνηση οτι το νομισμα δεν ειναι φετιχ,σε συναρτηση με τη φυγη απο τις διαπραγματευσεις,δηθεν για να αποφασισει ο λαος μαρτυρουν γιαυτο.

Εμεις οι αγαθοι συνοδοιποροι δεν το βλεπαμε.Δεν βλεπαμε την ακροτητα της συνεργασιας με τον επικινδυνο ακροδεξιο Καμμενο. Δεν βλεπαμε την υπερψηφιση του πλεον διαπλεκομενου και ρουσφετολογου πολιτικου Πρ.Παυλοπουλου για Προεδρο της Δημοκρατιας.Δεν βλεπαμε την υποδειξη για το υπερευαισθητο καθηκον του Προεδρου της Βουλης μιας εμπαθεστατης,απολυτως κομματικης και βαθεια αντιδημοκρατικης,με χαμηλο επιπεδο καβαλημενης συμπεριφορας βουλευτου.Δεν βλεπαμε τις αλλοπροσαλλες και ασυνδετες δηλωσεις και διαρκεις διαψευσεις υπουργων για καθε θεμα της αρμοδιοτητας τους (με εξαιρεση Κοντονη,Αποστολου,Βαλαβανη,Μαρδα,Βουτση,Πανουση,Σπιρτζη και ισως δυο αλλων).Δεν βλεπαμε τον στενο εναγκαλισμο του κομματος και της κυβερνησης με τα λουμπεν φασιστοειδη των Εξαρχειων. Δεν βλεπαμε,οτι το μονο εργο γινοταν απο τις οργανωσεις αλληλεγγυης και μαλιστα υπο τις δυσκολοτερες συνθηκες. Η κυβερνηση ετρεχε με ρυθμο Κατρουγκαλου. Απαλλασσοντας καθε κατεργαρη και απατεωνα και κηφηνα και μοιραζοντας υποσχεσεις στα πιο αθλια συνδικαλιστικα συμφεροντα του παρελθοντος.

Δεν βλεπαμε,οτι κανεις στην κυβερνηση δεν μιλαει για το μονο που χρειαζεται για να σωθει η χωρα:Δ ουλεια,σκληρη δουλεια,παρα πολλη δουλεια .Αυταπαρνηση και προσφορα στην πατριδα. Ποια;Ξεχασα. Η πατριδα ειναι φασιστικο ιδεολογημα και απορουμε πώς και επιτρεπεται ακομα να το χρησιμοποιει ενας απο τους συγκυβερνητες,που δεν εχει και μεγαλη σχεση μαζυ της. Ας ειναι καλα η στο εξωτερικο περιουσια του.

Εμεις που αφησαμε μεχρι σημερα τις οικονομιες μιας ζωης εδω στις τραπεζες για να ενισχυσουμε την πατριδα και που πιστευαμε οτι μια ευρωαριστερη κυβερνηση δεν θα εκανε ποτε ενα τετοιο εγκλημα σε βαρος του λαου,δεν το βλεπαμε. Εγκλημα,οχι γιατι η δραχμη ειναι καταστροφη. Αλλα,γιατι ο τροπος που γινεται οδηγει σε καταστροφη. Και οι ανθρωποι που το διαχειριζονται δεν εχουν διοικησει ουτε περιπτερο! Ασχετοι θεωρητικαριοι και παιδια του κομματικου σωληνα οι περισσοτεροι. Πειρα πραγματικης ζωης και δουλειας μηδεν. Αποδεικνυονται κατωτεροι των περιστασεων,σπερνοντας επιπλεον και τονους προπαγανδιστικου ψεμματος για να καλυψουν τα αδικαιολογητα.

Επειδη,και εδω ειμαστε,αν δεν πιασει το σχεδιο δραχμη για οποιοδηποτε λογο και παραμεινει η χωρα στο ευρω,αυτοι οι ιδιοι κυβερνητες,αν δεν εχουν αποδρασει,θα υπογραψουν τετοιο μνημονιο που ο Σαμαρας θα φανταζει Μαο.

Οι ελαχιστες νουνεχεις φωνες μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι πολυ αδυναμες για να αποτρεψουν τα χειροτερα.Και οι λιγοι πραγματικα αξιοι,που κατεχουν κυβερνητικες θεσεις ειναι πολυ αδυναμοι για να αποτρεψουν το μοιραιο.Ο κοσμος που πιστεψε και που ακομα πιστευει οτι η ελπιδα ερχεται θα πληρωσει,οπως παντα,πανακριβα το τιμημα της ευκολοπιστιας του.Στην οποια συμβαλλαμε κι εμεις,οσοι συμβαλαμε.Συγνωμη».
Πηγή: Ενικός
*Αναδημοσιεύται παρά τις αντιρήσεις μας σε αρκετά σημεία του κ περισσότερο στο συμπερασμα του αρθρογράφου πως ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε τάχα επιστροφή στην δραχμή. Το δικό μας συμπέρασμα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανος να σχεδιάσει οτιδήποτε πέρα από μικροπολιτικά παιχνίδια και προπαγανδιστικές φούσκες. 
Είναι ο τυχοδιωκτισμός του και όχι κάποια υποτιθέμενη "επαναστατικότητα" που τον καθιστά άκρως επικύνδινο...

31 σχόλια:

  1. Διαφωνώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ικανός να σχεδιάσει κλπ. Μεχρι τώρα έχει αποδειχτεί ικανοτατος σε πολλά. Δείχνει πολύ καλή επιλογή για το σύστημα.Και μόνο η συσπείρωση που έχει καταφέρει με την τεχνική 'σουπερμάρκετ' λεει πολλά. Η ΝΔ κ το ΠΑΣΟΚ είναι γατάκια μπροστά του πιά.Οσο για το δημοψήφισμα είναι σοφή επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ.Δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο.Ηταν η μόνη σωστή γι αυτόν επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιώργος Σαρρής:
      Δεν είπα πως δεν είναι ικανός να σχεδιάσει τίποτα.
      Συγκροτημένη πολιτική (έστω και αστική) είπα πως δεν είναι ικανός να σχεδιάσει.
      Διευκρίνησα μάλιστα πως μικροπολιτικά παιχνίδια και τις προπαγανδιστικές φούσκες είναι άπιαστος.
      Μόνο που κάποια στιγμή αυτά τελειώνουν.

      Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ. Όχι όλους για πάντα

      Διαγραφή
  2. Ο αρθρογράφος τού παραπάνω κειμένου, προσπαθεί να πει κάτι. Κάτι πίσω απ' το οποίο όμως, θέλει να κρύψει αυτό που πραγματικά σκέπτεαι. Το αποτέλεσμα; Μοιάζει σα να μην μπορεί να ξεχωρίσει τα μούσμουλα απ' τα τρόλεϊ επειδή έχουν ίδιο χρώμα...
    Το μόνο ξεκάθαρο είναι, πως δεν θέλει με τίποτα έξοδο απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση κι ούτε επιστροφή στη δραχμή.
    Τότε, γιατί τα βάζει με το ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυτό ακριβώς υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ: Την παραμονή τής χώρας στη λυκοσυμμαχία τής ΕΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    Κι αυτό που συνεπάγεται, είναι ο οικονομικός στραγγαλισμός τού λαού με συνοπτικές διαδικασίες.
    Κι όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, έβαλε πλάτη γι' αυτόν τον στραγγαλισμό και τώρα ζητά συγνώμη για την πλάτη που έβαλε.
    Μας δουλεύει; Τι συγνώμη ζητά, αφού και πάλι προτείνει παραμονή στην ΕΕ;
    Το συγνώμη του αποτελεί επομένως χοντρό δούλεμα σε βάρος τού λαού. Τόσο χοντρό, όσο και το δούλεμα που κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε βάρος τού λαού, ακριβώς όπως έκανε και η προηγούμενη συγκυβέρνηση.
    Απλά, ξεκάθαρα, το συγνώμη του σημαίνει "ψηφίστε το μνημόνιο των ...θεσμών", κόντρα στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
    Ε, όχι κύριε ψευτοσυγνώμη.
    Δε γουστάρουμε κανένα μνημόνιο! Φτάνει πια!
    Θα ρίξουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
    Κι αν έστω και την ύστατη στιγμή αποφασίσεις να ζητήσεις ειλικρινώς συγνώμη απ΄ το λαό, ρίξε κι εσύ το ψηφοδέλτιο τού ΚΚΕ.
    Αλλιώς τράβα να βρεις αλλού "αμερικανάκια" να παραμυθιάσεις με δακρύβρεχτα παραμυθέ συγνώμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ:
      Ο αρθρογράφος είναι έτσι και αλλιώς σοσιαλδημοκράτης.
      Αλλά πάντως δεν νομίζω πως ο Τετράδης είναι οπαδός της ΕΕ και του Ευρώ. Τον διάβαζα χρόνια στην "Ε" και ποτέ δεν είχε εκφράσει τέτοιες απόψεις. Τουναντίον!

      Άλλο λέει εδώ. Το αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ έταξε τα πάντα στους πάντες (έξοδος από το μνημόνιο με παραμονή στο ευρώ) και τελικά καταλήγει να μην κάνει τίποτε για κανέναν αφού μπορεί να καταφέρει και το ακατόρθωτο. Έξοδο από το ευρώ και παραμονή σε μνημόνια τέτοια, που αυτά του Σαμαρά θα μοιάζουν παιχνιδάκι.
      Εκεί που εγώ διαφωνώ είναι πως όλα αυτά έγιναν βάση σχεδίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ κανένα (ούτε καν αστικό) σχέδιο διακυβέρνησης.
      Πράττει βλέποντας και κάνοντας και πάντα με κριτήριο την προπαγανδιστική απήχηση της στιγμής (ούτε καν του μήνα)

      Διαγραφή
  3. Εγω παλι διαφωνω και με τον "καιρο" και με εσενα ως προς το αν "μπορει να σχεδιασει " κατι η Σοσιαλδημοκρατια .Η Σοσιαλδημοκρατια ειναι παγια μερος του καπιταλιστικου παιχνιδιου και δειτε ολο το σκηνικο (περαν των ιδαιτεροτητων) σαν σεναριο που εκτελειται απο πλιαδα "ηθοποιων" και ρολων εδω και 5 τουλαχιστον χρονια .Δεν αυτοσχεδιαζουν ,υπαρχει υποβολεας και αυστηρη καθοδηγηση . Μοναδικη παραφωνια εκεινος ο θεατης απο κατω που τους χαλαει το εργο φωναζοντας απο κατω αποκαλυπτοντας τους ρολους και με το φοβο να παρασειρει και αλλους θεατες και να αρχισουν να ιπτανται τα λαχανικα προς την σκηνη .
    Δειτε επισης κατι σημαντικο... Ολα τα μετρα ως τωρα συναντησαν την αντιδραση (μικρη ή μεγαλη ) του λαου και παντως ΟΧΙ την αποδοχη του! Κανενα μνημονιο δεν περασε με την αμεση συναινεση του ,αντιθετως ο λαος "καταπιε" ΟΛΕΣ τις εναλλακτικες του πολιτικου συστηματος ,πολλους "θιασους" του ... Αστε που παντα ελοχευε ο κινδυνος της ανασυνταξης του μοναδικου πολου που θα μπορουσε να εκανε το θεατρακι τους καλοκαιρινο (εργατικο κινημα ) . Και επειδη την εχει για τα δυσκολα την σοσιαλδημοκρατια ο καπιταλισμος ...ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ...ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΨΟΥΝ ? αρα ικανοτατο τον κοβω τον ΣΥΡΙΖΑ ...αλλα υπαρχει και κεινος ο φωνακλας ο θεατης που μπορει να τους χαλασει το εργο ,με τις αφυπνιστικες φωνες του ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Βεβαίως και η σοσιαλδημοκρατία μπορεί να σχεδιάσει στρατηγέ.
      Η συγκεκριμένη σοσιαλδημοκρατία όμως είναι τσίρκο.

      Διαγραφή
    2. Και το τσιρκο θιασος ειναι και μαλιστα "εξειδικευμενος" .....καλα εκανες και το αναρτησες παντως για να φανουν ολα τα ειδη που ευδοκιμουν εκει

      Διαγραφή
  4. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας: Ο λαός χωρίς ουσιαστική ενημέρωση για την "πρόταση των θεσμών" (και φυσικά με παντελή άγνοια της "πρότασης της κυβέρνησης") και κατατρομοκρατημένος κάτω από αυτές τις συνθήκες (κλειστές τράπεζες, ίσως και ελλείψεις σε προϊόντα) ψηφίζει ναι στο δημοψήφισμα. Ο Τσίπρας παραιτείται λέγοντας ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τη συμφωνία.
    Προκηρύσσει εκλογές τις οποίες κερδίζει η ΝΔ -(το "φιλοευρωπαίκό μπλοκ" γενκότερα) και υιοθετεί την απόφαση του δημοψηφίσματος, σεβόμενη τη "βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού".
    Η νέα κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη για το νέο μνημόνιο σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕλ ρίχνουν την ευθύνη στο λαό που ψήφισε υπέρ του μνημονίου και αρχίζουν από τη θέση της αντιπολίτευσης νέο "αντιμνημονιακό αγώνα" ενώ ο λαός αποσβολωμένος χωρίς να ξέρει ποιος του φταίει, έχει φορτωθεί το χειρότερο μνημόνιο που έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής.
    Πως το είχε πει ο Ανιέλι: Η αριστερά μπορεί πιο εύκολα να περάσει μέτρα που η δεξιά δυσκολεύεται να περάσει; Κάπως έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @συνωμοσιολόγος:
      Σου έχω καλύτερο και απλούστερο. Κερδίζει το "ΝΑΙ", η κυβέρνηση δεν παταιτείται αλλά εφαρμόζει την "λαϊκή εντολή".
      Η δεξιά δεν μπορεί να πει κουβέντα αφού η δική της πολιτική ακολουθείται, και άμα μιλήσουν τα κομμούνια η απάντηση είναι κεραυνός:
      Εσείς φταίτε που δεν ψηφίσατε όχι, δεν θα είχαμε αναγκαστεί να συμφωνήσουμε...

      Διαγραφή
    2. η κυβέρνηση δεν παταιτείται =η κυβέρνηση δεν παραιτείται

      Διαγραφή
  5. Δεν ξέρω, εμένα νου φαίνεται ότι δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο και ότι το δημοψήφισμα ήταν απλώς ένα διαπραγματευτικό κόλπο της απελπισίας που όμως απέτυχε παταγωδώς. Οι συνεχείς δηλώσεις του στυλ "Φέρτε μας κάτι λίγο καλύτερο και τα ξεχνάμε όλα" εμένα αυτό μου δείχνουν. Πήγανε λίγο πριν την τελευταία διαπραγμάτευση να τρομάξουν τους ξένους αλλά γυριδε μπούμερανγκ και χειροτέρεψε πολύ τη θέση μας γιατί δώσαμε πάτημα και βασικά γίναμε και ρεζίλι. Η ΕΕ δεν είναι σχολείο αλλά αυτοί δεν το έχουν καταλάβει.
    Δε νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πολύ ακόμα όπως και να έχει. Αν βγει ναι το λογικό είναι να κάνεις εκλογές, αν βγει όχι πάλι η θέση σου είναι πολύ δύσκολη γιατί δεν μπορείς πλέον να διαπραγματευτείς. Δεν έχεις κανένα όπλο και η δυσαρέσκεια του κόσμου θα ανεβαίνει καθώς δεν θα υπάρχει τίποτα στα ταμεία. Εξάλλου 5 μήνες διαπραγματεύεσαι, πόσο παραπάνω να πάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      "5 μήνες διαπραγματεύεσαι, πόσο παραπάνω να πάει;"
      Αν μπορούσαν να βγάλουν έτσι την τετραετία, θα το έκαναν...

      Διαγραφή
  6. Μόλις είδα ότι το δήλωσε κιόλας, ότι αν βγει ναι θα παραιτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      Ε, και;
      Και ότι θα καταργήσει το μνημόνιο δήλωσε...
      -Τον παίρνεις στα σοβαρά;

      Διαγραφή
  7. εγω παλι βλεποντας λιγο ποιο εξω απο το σημερινο καδρο, κοιταζω το καδρο της εποχης του δημοψηφισματος του γιωργακη και ψαχνω να δω τους συνεργατες του.
    ω του θαυματος πολλοι ειναι ιδιοι (καποιοι αναβαθμισμενοι -βαρουφακης, καποιοι παραλιγο με θεσμικη θεση-παναριτη και καποιοι οχι τοσο διαφημισμενοι αλλα εξισου σημαντικοι) και ρωταω εγω, ποσο σχεση εχει με το τι παιχνιδι παιζει η μεγαλη χωρα δυτικα του ατλαντικου για την κυριαρχια στην ευρωπη;
    ολοι συγκλινουν πλεον οτι ο χρονος του δημοψηφισματος ηταν καθορισμενος απο την κυβερνηση, αρα λοιπον οποιος ειχε τη πληροφορηση μπορουσε να παιξει ανετα με τις μετοχες. π.χ. πριν 10 μερες οι τραπεζες ειχαν ενα ραλι ανοδου, οποιος πουλησε πριν 5 μερες μαλλον κερδισε πολλα και θα ειχε πλακα να μπορουσαμε να βρουμε ποιοι πουλησαν.
    επειδη μεχρι την κυριακη μεσολαβουν πολλες μερες, προσοχη και στη περιπτωση που τελικα γινει το δημοψηφισμα προσοχη στο μπλοκ του δηθεν οχι, μην ξεχναμε οτι εκει ειναι μαζι τσυριζαιοι, εθνικιστες του καμενου και φασιστες της χ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Σωστός φίλε!
      Να βάλω και κάποια ακόμη κομμάτια στο παζλ. Υπήρξαν χθες αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σήκωναν λεφτά άρων-άρων από τα ΑΤΜ της βουλής. Άρα ούτε καν αυτοί δεν ήξεραν την πρόθεση περί δημοψηφίσματος (θα είχαν παέι από την προηγούμενη).
      Βάζω τώρα και το κομμάτι που είπες. Πως αυτοί που τελικά το αποφάσισαν χωρίς να ενημερωσουν ούτε καν τους δικούς τους είναι οι πρώην σύμβουλοι του ΓΑΠ.
      Βάζω και το εισαγγελικό πόρισμα πόρισμα για την υπόθεση των υποκλοπών που όλως περιέργως καταλήγει στο εκ πρώτης "άσχετο ζήτημα" της εξόδου της Ελλάδας από το γιούρο (http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/06/blog-post_95.html)
      Πόσο σίγουροι είμαστε πως οι αμερικάνοι επιθυμούν (για τους δικούς τους λόγους) την παραμονή της Ελλάδς στην ευροζώνη;
      Το παιχνίδι χοντραίνει πολύ, έχει πολλούς παίχτες και δεν προσφέρεται για υπεραπλουστεύσεις.
      Εκτός φυσικά από αυτήν του "ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες" που τα ξεκαθαρίζει όλα μια και καλή...

      Διαγραφή
    2. Αφού θέλαμε να κάνουμε και νταραβέρια με Ρωσία και Κίνα μεριά, πάνω στην φάση που οι ΗΠΑ θέλουν να παίξουν μπάλα εδώ για τα μονοπώλια τους!
      Τώρα θα αισθανθούμε στο πετσί μας για άλλη μια φορά τι θα πει "business the american way".

      Κώστας

      Διαγραφή
  8. Κάνεις λάθος για τον τετράδη trash. Καραδεξιός είναι ο άνθρωπος και πριν τις εκλογές ήθελε συνεργασία με δημαρ. Μόνη του σταθερά ως "καιρός" στην ελευθεροτυπία όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο αντικομμουνισμός του, που του βγαίνει κι εδώ αυθόρμητα που συνέδεσε την πολιτική συριζα με επιστροφή στην δραχμή και όλα αυτά με τον τσαουσέσκου...

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ijon Tichy:
      Εγώ τόσα χρόνια στην "Ε", του "πατριωτικού ΠΑΣΟΚ" τον θυμάμαι

      Διαγραφή
    2. Εδώ άρθρο από το 12 που ζητούσε κυβέρνηση συριζα-δημαρ-νδ:

      http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/kybernisi-syriza-nd-kai-dimar-toy-g-papadopoyloy-tetradi

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
    3. @Ijon Tichy:
      Και γιατί είναι πιο "δεξιός" από αυτούς που τελικά έκαναν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με δεκανίκι την ΧΑ;

      Διαγραφή
    4. Δεν έκανα σύγκριση με τους κυβερνώντες (εκ των οποίων ένας ήταν κι αυτός πάντως μέχρι να την κάνει). Απλώς παραπάνω έγραψες ότι απ'όσο θυμόσουν δεν ήταν οπαδός της εε και του ευρώ, αυτό είπα ότι ήταν λάθος.

      Πάντως στο δια ταύτα, νομίζω πως θέλει απλώς να πει "ναι" στο δημοψήφισμα και τίποτα παραπάνω.

      Ijon Tichy

      Διαγραφή
    5. @Ijon Tichy:
      Για το ενάντια στο ευρώ, μίλαγα για πριν το 2000, ίσως να μην θυμάμαι και σωστά τελικά, ίσως να άλλαξε κ άποψη.

      Δεν ξέρω τι θέλει να πει, αλλά λέει κάτι από αστικής -έστω- πλευράς ολόσωστο.
      Αν θες να βγεις από το ευρώ κάνεις 1-2-3 κινήσεις.
      Αν θες να παραμείνεις σε αυτό κάνεις κάποιες αντίστοιχες.

      Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ούτε τις πρώτες, ούτε τις δεύτερες μας λέει, με τα γνωστά αποτελέσματα.

      Το ενδιαφέρον που διέκρινα εγώ στο κείμενο του Τετράδη είναι το εξής.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση με μια αντιφατική υπόσχεση. Να καταργήσει τα μνημόνια και να διατηρήσει την Ελλάδα στο γιούρο.
      Όλοι περιμέναμε πως το πολιτικό πρόβλημα θα του προέκυπτε από το πρώτο σκέλος της υπόσχεσης, που όλοι γνωρίζαμε πως τελικά θα αθετήσει. Το απρόβλεπτο είναι πως του προέλυψε κ από το δεύτερο σκέλος. Εδώ λόγω ανικανότητας

      Διαγραφή
  9. Άποψη μου είναι ότι ο Σύριζα και ικανότατος αποδείχθηκε και δεν αυτοσχεδιάζει. Το θέμα είναι τι είναι αυτό που σχεδίασαν οι αστοί και ανέθεσαν στον Σύριζα να το φέρει σε πέρας. Ένα νέο, βαρύτατο για τον λαό, μνημόνιο; Έξοδο από το ευρώ; Αν είναι το δεύτερο, είναι επιλογή της ΕΕ ή των ΗΠΑ και μάλιστα πρέπει να το συνδυάσουμε με τυχόν γεωπολιτικά τους παιχνίδια στην περιοχή; Αν είναι επιλογή των ΗΠΑ είναι στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων ή υπάρχει απόλυτη συμφωνία και με το γερμανικό κεφάλαιο; Ρωσία και Κίνα έχουν κάποιο ρόλο στην υπόθεση ή απλά δεν μπορούν να έχουν;
    Νομίζω ότι αυτή την στιγμή κανείς δεν έχει την δυνατότητα να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Για αυτό και η δική μας στάση πρέπει πάνω από όλα να είναι συνεχείς διαδηλώσεις κατά της ΕΕ και χθες και σήμερα και αύριο και μεθαύριο και την Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Cos:
      Εάν η ελληνική αστική τάξη είχε σχέδιο εθνικού νομίσματος, θα μπορούσε να το κάνει πολύ καλύτερα και συντεταγμένα. Δεν βλέπω να είχε.ίσα-ίσα.
      Εάν τώρα είχαν οι ΕΠΑ κ ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε τέτοιο παιχνίδι υπέρ των ΕΠΑ κ σε βάρος της Ελληνικής Α.Τ., προβλέπω κρεμάλες στο σύνταγμα.
      Αλλά ούτε αυτό πιστεύω.
      Σύγκρουση του γερμανικού με το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο βλέπω, αλλά ακόμη μαζεύω στοιχείο. Αν πρόκειται για κάτι τέτοιο, σαφώς και δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι τυχόν επιλογή εξόδου από το ευρώ, μια χαρά μπορεί να υλοποιηθεί με βάση τους μέχρι τώρα χειρισμούς και από οικονομικής πλευράς και από πολιτικής. Το "συντεταγμένα" κάπως έτσι υλοποιείται, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον καλύτερο τρόπο.
      Δεν χρειάζεται λοιπόν να έχει παίξει οποιοδήποτε παιχνίδι ο Σύριζα σε βάρος της Ελληνικής Α.Τ..
      Βέβαια, όπως προείπα, τα παιχνίδια που μπορεί να παίζονται είναι πολλά. Π.χ μπορεί τα ευρωπαϊκά μονοπώλια να απαιτούν την πλήρη κυριαρχία τους στην Ελλάδα και με μοχλό το χρέος να προσπαθούν να επιβάλλουν στις ελληνικές κυβερνήσεις την πλήρη παράδοση σε αυτά του ορυκτού πλούτου, των ενεργειακών πόρων, του τουρισμού, ακόμα και του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Δεν αποκλείεται λοιπόν η κυβέρνηση (τωρινή και πρώην) σε αυτά να φέρνουν αντίρρηση και πάνω εκεί να γίνονται οι όποιες διαπραγματεύσεις.
      Ίδωμεν. .

      Διαγραφή
    3. @Cos:
      Εάν υπήρχε τέτοια επιλογή, θα μπορούσε κάλιστα να πραγματοποιηθεί συγκροτημένα (με προετοιμασία για την έξοδο) από το '10-'11 κ με την συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφείας του ελληνικού λαού.
      Δεν θα πήγαιναν σε δημοψήφισμα μετά από μια εβδομάδα κλειστές τράπεζες κ γενικό πανικό.
      Επίσης εάν ήταν επιλογή της ελληνική Α.Τ. κάτι τέτοιο, όλα τα κανάλια θα προπαγάνδιζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ τα καλά της επιστροφής στην δραχμή.
      Δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο...

      Διαγραφή
    4. Όλα τα άλλα οι ελληνικές κυβερνήσεις μπορούν να τα αποδεχτούν.
      Αν όμως θιχτεί τρίχα από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, μέχρι κ σε πόλεμο πάνε

      Διαγραφή
  10. Ίσως να έχεις δίκαιο, αλλά νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να φύγει από την ευρωζώνη σαν "κύριος", για να το κάνει (είτε είναι δική του επιλογή είτε όχι) πρέπει να "ματώσει". Διαφορετικά η ευρωζώνη θα αυτοακυρωνόταν, θα ήταν σαν μια λέσχη που όποιος θέλει και όποτε θέλει μπαίνει και βγαίνει.
    Τέλος πάντως, δεν θεωρώ σίγουρο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος από το ευρώ, είναι ένα σενάριο, όπως είναι και διάφορα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Cos:
      " νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να φύγει από την ευρωζώνη σαν "κύριος", αυτό είναι ένα πράγμα.
      Το να προκαλέσεις κραχ από μόνος σου είναι ένα άλλο.
      Η γενική αίσθηση που έχω είναι πως εάν δεν πάιζουν μπάλλα για κάποια ξένη δύναμη, έχουμε να κάνουμε με μαθητευόμενους μάγους.
      Δεν εξηγείται διαφορετικά όλο αυτό

      Διαγραφή
  11. Τελικά φαίνεται πως είχες βασικά δίκιο. ΟΙ ΠΟΝΗΡΙΈς ΚΆΠΟΥ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ, ειδικά όταν παίζεις παιχνίδια εξουσίας με τους πιο σκληρούς και σε βάζουν στη μεση. Η πονηριά να το παίξουν αριστεροί ενώ πρότειναν νεο μνημόνιο, και να ψηφίζουν ΟΧΙ ενω έλεγαν ΝΑΙ στη λιτότητα και τα νεα μετρα, έσκασε σα φούσκα και τώρα δε μαζεύεται. Ο τυχοδιωκτισμός τους που έτσι κι αλλιώς ήταν από τα πιο δυνατα χαρακτηριστικά τους, εβαλε κι αυτούς αλλά κυρίως το λαό σε μπελάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.