Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μόνο τα ψόφια ψάρια πάνε με το ρεύμα

Της Έλενας Ακρίτα

Χάπενινγκ 1ο :

Βγαίνει, που λες, ο Γιάννννης (με όσα ‘νι’ θέλω θα σε γράφω, sue me, hon!) Βαρουφάκης στους New York Times και δηλώνει ότι ηχογραφούσε τους συναδέλφους του στη Ρίγα.

Στο μπάχαλο που ακολουθεί, τα ‘ψόφια ψάρια’ – δηλαδή τα παπαγαλάκια και τα κομματόσκυλα – πάνε με το ρεύμα: Λένε, δηλαδή πως πολύ καλά έκανε ο υπουργός και γιατί όλοι αυτοί ρε παιδί μου, είπαν – ξείπαν.
Χώρια που η Μέρκελ η μπαμπέσα δεν έχει μπέσα, δεν έχει μπέσα.

Στο καπάκι ο Γιάνννης ξε-δηλώνει ό,τι δήλωσε και τα χαρακτηρίζει ‘παραμύθια’ ή κάτι ανάλογο. Τα ΙΔΙΑ ψόφια ψάρια συμφωνούν κι επαυξάνουν: Εννοείται πως δεν ηχογραφούσε τους συναδέλφους, δεν κάνει τέτοιες κατινιές ο δικός μας, είναι τσέτελμαν που ‘λεγε κι ο μακαρίτης ο Κώστας Χατζηχρήστος.

Στου καπακιού το καπάκι, ο Γιάννννης διαψεύδει τον Γιάννννη που είχε διαψεύσει τον Γιάννννη: Ναι, ηχογραφούσε, αλλά μόνον τον εαυτό του. (Πως γινόταν αυτό πρακτικά, δεν έχω καταλάβει: Πάταγε στο αηφόνι ΟΝ όταν μίλαγε ο ίδιος και OFF σ’ όλους τους άλλους; Άλλη δουλειά δεν έκανε - γι’ αυτό τον στείλαμε στη Ρίγα;)

Πάμε άλλη μια, ψόφια μου ψαράκια; Το παΛΚαρ’ κατέγραφε για να τα μεταφέρει στο υπουργικό συμβούλιο. Μην ξεχάσει καμιά λέξη, κάνα σημείο στίξης και πάρει κοτζάμ διαπραγμάτευση στο λαιμό του.

Σούμα: Ο Βαρουφάκης καλά έκανε και κατέγραφε, ασχέτως που πολύ καλά έκανε και δεν κατέγραφε, ενώ έκανε άριστα που κατέγραφε.
Δικό σας!

Χάπενινγκ 2ο :

Βγαίνει που ξαναλές, ο Γιάνννης και δηλώνει πως όποιος κάνει ανάληψη, ενδέχεται να δίνει ένα φιλοδώρημα, ένα πουρντουβάρ ( α ρε Χατζηχρήστο γίγαντα!) στο ΑΤΜ που έκανε τόσο κόπο για να μας ξεράσει το 20ευρω.

Παπαγαλάκια, κομματόσκυλα και λοιποί συγγενείς σπεύδουν:
"Πως κάνετε έτσι, σωστό το μέτρο, έτσι θα αποφύγουμε την αύξηση στο ΦΠΑ που, επί της ουσίας, σημαίνει μείωση μισθών και συντάξεων»

Έλα όμως που φρυάξανε, σου λέει, οι ξένοι. Οπότε πάει ο Γιάννννης στου Μάξιμου, του τραβάει το αυτάκι το Μάξιμου, βγαίνει ο Γιάννννης απ’ του Μάξιμου και ξανά-αδειάζει τον εαυτό του:
«Όοοοοχι, κανείς δεν θα δίνει το κατιτίς στην Φιλόπτωχο υπέρ Απόρων ΑΤΜ, ούτε που μου πέρασε απ’ το μυαλό, ασχέτως που το ψέλλισα μισή ώρα πριν.»

Κι άντε πάλι τα ψαράκια στου γιαλού – στου γιαλού τα βοτσαλάκια:
"Ρε σεις, είναι τέτοιος άνθρωπος ο Γιάννννης μας να βάλει εμμέσως πλην σαφώς χέρι στις καταθέσεις μας; Και που το είπε πριν λίγο και τι έγινε; Αθρώποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε όλοι σε τούτη τη ζωή. Έτσι δεν είναι Γιάννννη μου; Να εδώ, λίγο νεράκι, λίγο χορταράκι, λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα...»

Ο δε Γιάννννης φεύγει από το σημείο Α, βάζει σακίδιο, βάζει κράνος ανεβαίνει στη μηχανή πάει στο σημείο Β βγάζει σακίδιο, βγάζει κράνος, κατεβαίνει απ’ την μηχανή, βάζει – βάζει – ανεβαίνει – βγάζει – βγάζει – κατεβαίνω – δεν μπορώ, τα νεύρα μου!

Τα ψόφια ψάρια πάνε με το ρεύμα. Η άποψη τους είναι η άποψη των άλλων. Η γνώμη τους είναι η γνώμη των άλλων. Το σκεπτικό τους είναι το σκεπτικό των άλλων. Ζωή τους είναι η ζωή των άλλων (καμία σχέση με την υπέροχη ταινία).

Τα ψόφια ψάρια συμφωνούν με τον προλαλήσαντα. Ταυτίζονται με τον ισχυρότερο. Υποστηρίζουν κι ανατρέπουν το ίδιο επιχείρημα σε χρόνο ντετέ. Συμφωνούν με τις (όποιες) κυβερνήσεις, διαφωνούν με τις (όποιες) αντιπολιτεύσεις.
Στη δουλειά τους έχει πάντα δίκιο ο διευθυντής, στην πολυκατοικία ο διαχειριστής και στην οικογένεια ο πλούσιος θείος. Ακολουθούν - κι όπου ξεβράσει τα κουφάρια τους.

Τα ψόφια ψάρια πάνε πάντα με το ρεύμα.
Ίσως γιατί δεν το ξέρουν πως είναι ψόφια...

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 30/5/15

2 σχόλια:

  1. Λές να τους έχει πάρει χαμπάρι;.....Γιατί μετά τις εκλογές ήθελε να την αφήσουμε να χαρεί την νίκη τους.......

    Μac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μac:
      Η Ακρίτα αναμφίβολα έχει αντιλήψεις, που μικρή έως καμμία σχέση δεν έχουν με τις δικές μας.
      Αυτό νομίζω πως δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία σε κείμενα σαν το παραπάνω.
      Δεν είμαστε μόνο οι "τρελλοί του χωριού" που τα βλέπουμε κάποια πράγματα, τελικά

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.