Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Δ.Κουτσούμπας: Θα συμμετέχουμε στο δημοψήφισμα με αρνητική τοποθέτηση στο ερώτημα του

Αποσπάσματα από την σημερινή ομιλία του ΓΓ του ΚΚΕ στην Βουλή:
[...]
Το κάλπικο "ΟΧΙ" που προτείνει η κυβέρνηση ισοδυναμεί με "ΝΑΙ" στην συμφωνία - "λαιμητόμο" για το λαό, ισοδυναμεί με "ναι" στο αντιλαϊκό μνημόνιο του Τσίπρα, με "ναι" στο να κλιμακωθεί η αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών, αγροτών βιοπαλαιστών και άλλων.
[...]
Το "ΟΧΙ" της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός "ΝΑΙ" στη δική της αντιλαϊκή πολιτική. Είναι απάτη ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι μπορεί να υπάρξει πραγματικά Ευρώπη των λαών όσο αυτή είναι του κεφαλαίου. Οι αντιθέσεις μέσα στην ΕΕ και στην ευρωζώνη δεν είναι για να γίνει αυτή η ΕΕ των λαών αλλά για να είναι πιο ενιαία η πολιτική της σε βάρος των λαών.
[...]
Με το δημοψήφισμα προσπαθούν να "φορτώσουν" στο λαό, τις νέες αντιλαϊκές προτάσεις τους και οι εταίροι και οι συγκυβερνώντες, επειδή λένε, "δε θέλει ρήξη με την ΕΕ".

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμά του, δήλωσε φυσικά ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα, εάν ο λαός, κάτω από το βάρος εκβιαστικών διλημμάτων που οι ίδιοι του βάζουν, αποφασίσει να δεχτεί να πάει εθελοντικά στο σφαγείο της πρότασης συμφωνίας των 3 θεσμών, όπως την αποκαλούν οι ίδιοι. 
Δηλαδή, ως πρωθυπουργός θα υπογράψει την βάρβαρη συμφωνία, επειδή δήθεν θα το θέλει ο λαός, έτσι όπως θα έχει εκφραστεί από το δημοψήφισμα; Και πώς θα βάλει την υπογραφή του σε μια συμφωνία στην οποία όπως λέει διαφωνεί κάθετα η κυβέρνησή του, πώς θα την υλοποιήσει;

Αν βγει "όχι" θα κάνει πάλι βουλευτικές εκλογές; Για να ξανασυμμετάσχει ο λαός με τη γνώμη του; Και γιατί να τον ψηφίσει, εάν του λέει ότι δεν θα υπογράψει νέα συμφωνία την οποία ο λαός με δημοψήφισμα υποτίθεται ότι θα έχει δεχτεί σε αυτή την περίπτωση;

Μοιάζει λίγο τρελοκομείο, αλλά πιστέψτε με δεν είναι.

Εκεί σε οδηγεί η ασυνέπεια, το άλλα να λες, για να χαϊδεύεις αυτιά το πρωί και άλλα το βράδυ. Άλλα να λες στο αυτί του Γιούνγκερ χαριεντιζόμενος μαζί του και άλλα στη Λαγκάρντ ή περίπου άλλα, τον Πούτιν, την Μέρκελ και άλλους. Να παίζεις παιχνιδάκια. Μόνο που τα παιχνιδάκια τα γνωρίζουν και καλύτερα από εσάς και εκείνοι με τους οποίους θέλετε να παίξετε και έχουν μεγαλύτερη εμπειρία.

Εμείς λέμε καθαρά. Το δημοψήφισμα να το δει ο λαός σαν μια ευκαιρία να δυναμώσει η λαϊκή αμφισβήτηση για την ΕΕ. Η ίδια η πείρα οδηγεί εκεί. Αυτή ακριβώς η αμφισβήτηση πρέπει να συναντηθεί με την αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης, που προτείνει το ΚΚΕ.
[...]
Η ζημιά αν θέλετε που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο οικονομική, άμεσα ή μεσοπρόθεσμα. Είναι πολύπλευρα διαλυτική, γιατί επιχειρεί να ανακόψει τις ριζοσπαστικές διαθέσεις, κάθε είδος ριζοσπαστισμού, ώστε να μην τολμήσει ο λαός καν να διανοηθεί, ούτε σήμερα ούτε αύριο, ότι μπορεί να έχει ένα μέλλον έξω από τα τείχη της ΕΕ, του συστήματος αυτού, με τον ίδιο πραγματικά στην εξουσία.

Το ΚΚΕ συμμετέχοντας στο δημοψήφισμα αν αποφασιστεί, το οποίο βλέπει και σαν ευκαιρία να διαδώσουμε τις θέσεις μας παραπέρα μέσα στο λαό και τη νεολαία, να αναδείξουμε την ιδεολογική - πολιτική αντιπαράθεση με όλες τις μορφές αστικής διαχείρισης, με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να προβάλουμε πλατιά τις απόψεις μας και τις θέσεις μας για την διέξοδο από τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, από την οικονομική καπιταλιστική κρίση, από τα δεσμά της ΕΕ - ΔΝΤ, σε όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και όχι για την διάσωση της εξουσίας της αστικής τάξης, του καπιταλιστικού συστήματος και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του, όπως της ΕΕ, αυτό που επιδιώκουν όλα τα άλλα κόμματα μαζί με την κυβέρνηση, παρά τις διαφορές τους.

Το ΚΚΕ δεν φοβάται οποιαδήποτε εκλογική μάχη, αλλά ούτε τροφοδοτεί αυταπάτες για τα αποτελέσματά της προς όφελος των πραγματικών εργατικών λαϊκών συμφερόντων και αναγκών. Επιμένουμε ότι όλες οι άλλες προτάσεις που κατατίθενται σήμερα εδώ είναι εναλλακτικές λύσεις σε βάρος του λαού και όχι υπέρ του.
[...]
Η τοποθέτησή μας για το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι αρνητική. Αυτό που εμείς θέτουμε στο λαό και το διατυπώνουμε και ως ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί καθαρά είναι:
"Όχι στις προτάσεις για συμφωνία τόσο των τριών θεσμών, όσο και της ελληνικής κυβέρνησης - και αποδέσμευση από την ΕΕ".
Απορρίπτουμε όλες τις άλλες. Τόσο του υπουργικού συμβουλίου που λέει όχι μόνο στην πρόταση των εταίρων και προβάλει την δική του πρόταση όσο και στην πρόταση άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, που ουσιαστικά λένε "ναι" και στην πρόταση για συμφωνία των δανειστών και στην πρόταση για συμφωνία της κυβέρνησης.
Ακριβώς γιατί θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα το λαό, είτε έτσι είτε αλλιώς, για να του πετάνε μετά στα μούτρα όλοι τους ότι αυτός αποφάσισε. Έτσι για να επιβεβαιωθεί ξανά ο ποιητής: "Λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε".
Καλούμε και από αυτό το βήμα όλους και όλες να αποβάλλουν την μοιρολατρία, το δεν γίνεται τίποτα, το λιγότερο κακό, που πάντα εξελίσσεται, όπως βλέπουμε, σε μεγαλύτερο κακό.
Πηγή: 902

1 σχόλιο:

  1. Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος

    http://www.902.gr/eidisi/politiki/70482/diakiryxi-tis-ke-toy-kke-gia-ti-diorganosi-toy-dimopsifismatos#/0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.