Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

ΚΚΕ (μ-λ): Αποχή από το δημοψήφισμα! Ο λαός μιλάει με τους αγώνες του!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Π.Γ. του  ΚΚΕ(μ-λ)

 • Δεν νομιμο-ποιούμε τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής!
 • Δεν νομιμο-ποιούμε τους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς!
 • Αποχή από το δημοψήφισμα!
 • Ο λαός μιλάει με τους αγώνες του!
 • Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
 • Για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής κυριαρχίας!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκινώντας από τη βασική προεκλογική θέση «ανήκουμε στη Δύση» καλούσε επί πέντε μήνες το λαό της χώρας να προσδοκά «ελπίδα» και «διέξοδο» από τον κοινωνικό-εργασιακό μεσαίωνα, μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Δηλαδή μέσα από τις διαβουλεύσεις της με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, δηλαδή αυτούς που έχουν διαμορφώσει τους όρους και το πλαίσιο καταλήστευσης της χώρας και του λαού. Αυτούς, τους ληστές και τους φονιάδες των λαών, αναγόρευσε σε «συμμάχους», «εταίρους» και «εγγυητές» της δημοκρατίας και της προόδου για το λαό και τη χώρα.

Στην πορεία αυτής της διαδικασίας, οι κυβερνητικοί στόχοι εξελίχθησαν γρήγορα σε γραμμή της υποταγής: από το πρόγραμμα ανακούφισης της Θεσσαλονίκης και τα φιλολαϊκά μέτρα, πήγαμε στην «αμοιβαία επωφελή συμφωνία», στον «έντιμο συμβιβασμό», μετά στον «επώδυνο συμβιβασμό», για να καταλήξει στο κυβερνητικό μνημόνιο των 47 σελίδων στο οποίο διαρκώς πρόσθετε νέα αντιλαϊκά μέτρα όλες τις τελευταίες μέρες και με δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για τη συνέχιση της επίθεσης (όπως για το ασφαλιστικό τον Οκτώβριο).

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση όχι μόνο ανταποκρινόταν πλήρως στις δεσμεύσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων στους αμερικανονατοϊκούς, αλλά επεδίωξε και προχώρησε στην αναβάθμιση της εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά, πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Κάτω από το βάρος των αδιεξόδων αυτής της πολιτικής, γνωρίζοντας ότι ουσιαστικά έχει και θα έχει το λαό απέναντι της, αλλά και με τους ιμπεριαλιστές να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της ως φορέα της επίθεσης, επιχειρεί να καταφύγει σήμερα σε ένα δημοψήφισμα. Για να φορτώσει στο λαό τα δικά της αδιέξοδα. Για να διασώσει το ρόλο της υποτιθέμενης «αριστερής» κυβέρνησης που «σώζει» το λαό παγιώνοντας τη βαρβαρότητα, προωθώντας νέα επίθεση και ανοίγοντας το δρόμο ενίσχυσης των παραδοσιακών δυνάμεων του συστήματος.
Ακόμα και για να καταφέρει να νομιμοποιήσει τη νέα αντιδραστική συμφωνία μιας και -παρ’ όλη την απόφαση για δημοψήφισμα «ενάντια στις προτάσεις των θεσμών»- η διαπραγμάτευση, σύμφωνα με την κυβέρνηση, συνεχίζεται ως την ερχόμενη Τρίτη 30/6!

Όσο αδιέξοδη και υποταγμένη στον ιμπεριαλισμό και στο κεφάλαιο ήταν η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, άλλο τόσο αξιοποιήσιμη και χρήσιμη τελικά είναι γι’ αυτές τις δυνάμεις και τα κόμματά τους η κυβερνητική επινόηση του δημοψηφίσματος. Ήδη ενεργοποιούνται τα κέντρα έξω και μέσα στη χώρα ώστε να επιταχύνουν τις αντιδραστικές εξελίξεις. Να εκμεταλλευτούν τον αφοπλισμό και τον παραμερισμό του λαού που επέβαλε και πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να επιτείνουν το φόβο και να αναδείξουν ως «σωτηρία» την επιβολή νέων ιμπεριαλιστικών δεσμών μαζί με την ενίσχυση της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να γυρίσει την πλάτη του στον κυβερνητικό εκβιασμό. Δεν αποτελεί γραμμή άμυνας και αντίστασης για το λαό η στοίχισή του πίσω από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω του δημοψηφίσματος Γιατί στην «καλύτερη» περίπτωση αυτό που θα φέρει είναι η έγκριση του κυβερνητικού Μνημονίου, δηλαδή την έγκριση να συνεχιστεί η επίθεση. Και μαζί με αυτήν να συνεχιστεί η ενίσχυση των αντιδραστικών δυνάμεων που θέλουν να υπηρετήσουν την προώθησή της.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να απορρίψει τις αυταπάτες και να μην νομιμοποιήσει τα κυβερνητικά αδιέξοδα, τα αδιέξοδα μιας πολιτικής που θέλει να φαίνεται φιλολαϊκή όταν πρώτο και κύριο μέλημά της είναι να δηλώσει την πίστη της στους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς και να υπηρετήσει το καθεστώς της εξάρτησης. Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό σε ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Η υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, η ανατροπή της ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας, η υπόθεση της ανεξαρτησίας της χώρας και της ανάδειξης των εργατών και του λαού σε αφέντη στον τόπο τους, δεν είναι υπόθεση μιας κυβέρνησης, «έξυπνων»- τυχοδιωκτικών χειρισμών που βαφτίζονται «ρήξεις» με το λαό και τη νεολαία στη γωνία. Και πολύ περισσότερο δεν χωράνε στο κάλπικο μπλοκ του «όχι» μέσα στο οποίο στοιβάζονται όπως-όπως αριστεροί, «αριστεροί», ακροδεξιοί εθνικιστές, αλλά και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Και φυσικά, η υπόθεση των λαϊκών συμφερόντων είναι σε πλήρη αντίθεση, σε σύγκρουση με το μαύρο μπλοκ του «ναι», δηλαδή, με αυτούς που υπηρέτησαν πρόθυμα τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, αυτούς που βύθισαν το λαό στην φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και την απόγνωση. Και είναι εξοργιστικό να βλέπει ο λαός μας όλα αυτά τα ασπόνδυλα να ξανασυσπειρώνονται εναντίον του χάρη στα τραγικά αδιέξοδα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που εξουδετέρωσε το λαϊκό κίνημα, αφόπλισε το λαό και τον έσπρωξε στη γωνία.

Οι μέρες που θα ακολουθήσουν είναι μέρες κρίσιμες για το λαό. Και θα δεχτεί τεράστιες πιέσεις, και από τη μια και από την άλλη πλευρά.

Εάν τελικά γίνει το δημοψήφισμα, θα βομβαρδιστεί από κάλπικα κηρύγματα «εθνικής 
υπερηφάνειας» από αυτούς που μέχρι πρόσφατα ανακήρυσσαν του ιμπεριαλιστές σε «συμμάχους» του λαού και υπηρετούσαν το καθεστώς της εξάρτησης. Θα βομβαρδιστεί από κάλπικα κηρύγματα «ρήξης» από αυτούς που το μόνο που θέλουν είναι να χρησιμοποιήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως εισιτήριο επιστροφής στη διαπραγμάτευση με τους ιμπεριαλιστές και τη συμφωνία σε ένα νέο μνημόνιο.

Αλλά και το μπλοκ των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας αντίδρασης δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Θα βομβαρδίσει ξανά το λαό με τρομοκρατικά διλήμματα, θα εκμεταλλευτούν τους φόβους και τις αγωνίες του. Θα εκμεταλλευτούν την εξάρτηση της χώρας από αυτούς και την οικονομική ασφυξία που μπορούν να επιβάλουν χάρη στην κυριαρχία τους για δεκαετίες. Θα εκμεταλλευτούν κάθε μηχανισμό που διαθέτουν και ελέγχουν.

Γι’ αυτό και ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος. Και να απαντήσει αποφασιστικά, αγωνιστικά. Τόσο απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τους μηχανισμούς τους όσο και απέναντι στην κυβέρνηση που ανέλαβε το ρόλο του ντόπιου διαχειριστή τους.

Μόνο έτσι μπορεί ο λαός να δείξει τη δύναμή του. Στους δρόμους! Μαζικά! Παλεύοντας! Διεκδικώντας! Και όχι μέσα από την κάλπη ενός κάλπικου δημοψηφίσματος. Κόντρα σε αυτούς που τον θυμούνται μόνο για να τον χρησιμοποιήσουν για να βγουν από τα δικά τους αδιέξοδα. Ανοίγοντας το δικό του δρόμο, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική κυριαρχία.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015
Πηγή: ΚΚΕ(μ-λ)

17 σχόλια:

 1. Τελικά κάπως έτσι φαίνεται ξεκάθαρα, το πόσο μεγάλη σημασία έχει το πολύ δύσκολο, δηλαδή να χρησιμοποιείς τους αστικούς θεσμούς για να προβάλεις την πολιτική πρόταση της εργατικής τάξης, χωρίς όμως να πέφτεις στο βούρκο της αστικής διαχείρισης!

  Εννοείτε, δεν το έλεγε καθόλου τυχαία ο Λένιν και 3η διεθνή.

  Αυτό βέβαια είναι κάτι που το ΚΚΕ (μ-λ) δεν το κάνει, και που φαίνεται στην επιρροή του.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμμετέχουμε και στο πιο αντιδραστικό κοινοβούλιο έλεγε ο Βλαδίμηρος. Η αποχή δεν είναι θέση είναι άρνηση. Θα ει κανείς με αυτούς τους τυχοδιώκτες πως να φερθείς...

  Φίλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αποχή, είναι βούτηρο στο ψωμί τους ...

  Η μόνη απάντηση είναι να "πέσει" στην κάλπη το διπλό ΟΧΙ ...

  - ΟΧΙ στο μνημόνιο της Τρόικας
  - ΟΧΙ στο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @faros:
   Πρακτικά δεν νομίζω πως το άκυρο ψηφοδέλτιο έχει μεγάλη διαφορά από την αποχή

   Διαγραφή
  2. Όντως, αλλά με αυτή την μορφή, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να προπαγανδιστεί σε ευρεία κλίμακα, η θέση του κόμματος.
   Και νομίζω αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέχθηκε.

   Κώστας

   Διαγραφή
  3. @Κώστας:
   Ή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να φορτώσουν τα ΣΥΡΙΖόπουλα επάνω μας τις ευθήνες που θα προκύψουν από τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν μια ενδεχόμενη επικράτηση του "ΝΑΙ".
   Και έχουν τον προπαγανδιστικό μηχανισμό να το πετύχουν...

   Διαγραφή
  4. Κοίτα, δίνεις δε δίνεις αφορμή, πάντα κάτι θα σου φορτώνουν...τέτοιο είναι το "κούρδισμα" δυστυχώς, έτσι κι αλλιώς πάντα έχουν στραμμένα τα μάτια τους πάνω μας, ανεξαρτήτως δυναμικής που έχουμε κάθε φορά.
   Πάντως το ένα χέρι νίβει τ΄άλλο στη τρομοκράτηση, σε ό,τι αφορά τις πολιτικές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ,ΧΑ κτλ. Το χτίζουν καλά το πράγμα.

   Διαγραφή
  5. Δεν νομίζω ότι έχουν υπόψη κάτι τέτοιο.
   Το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο, όπως και οι ευθύνες όλων!
   Στην χειρότερη να πουν ότι, για άλλη μια φορά απομονωθήκαμε σε έναν "εθνικό σκοπό" και τις κλασικές βλακείες.
   Και αυτό κατά βάση γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να παραποιηθεί και αυτή η θέση του κόμματος, λόγο της ευρύτητας της διάδοσης της από τις εξορμήσεις, μέχρι και τα εκλογικά κέντρα.

   Κώστας

   Διαγραφή
  6. @Κώστας:
   Μακάρι να έχεις δίκιο κ τα πράγματα να είναι τόσο εύκολα.
   Εγώ όχι μόνο προβλέπω πως θα μας ρίξουν τις ευθήνες για το μνημόνιο που θα υπογράψουν αυτοί, αλλά πως θα γίνουν και απολύτως πιστευτοί.
   Εδώ προηγούμενα έγιναν πιστευτοί πως είναι υπέρ της "ενότητας της αριστεράς", αυτοί που έχουν κάνει 6 διασπάσεις!

   Διαγραφή
  7. @zoot horn rollo:
   Εάν περάσει το "ΝΑΙ" οριακά, και με το ΚΚΕ να δίνει γραμμή για άκυρο, νομίζεις πως θα θυμάται κανείς 10 χρόνια μετά τι ακριβώς έλεγε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που σήμαινε το "ΟΧΙ";

   Ή ακόμη καλύτερα την γνωρίζει κανείς (την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ) σήμερα, ή θα θα την μάθει ο Ελληνικός λαός μέχρι την Κυριακή από ...τις εξορμήσεις μας;

   Έχω τον φόβο πως για να αποφύγουμε μια ολοφάνερη παγίδα, μπορεί και να πέσαμε σε μια πολύ μεγαλύτερη...

   Διαγραφή
  8. Δεν ξέρω, εμένα μου φαίνεται υπερβολική η εκδοχή σου. Από την άλλη βέβαια, μόνο προβλέψεις μπορούμε να κάνουμε, και έτσι κι αλλιώς σε μια βδομάδα το πολύ θα ξέρουμε ποιος έπεσε πιο κοντά! Και αν τελικά πέσαμε σε παγίδα.

   Κώστας

   Διαγραφή
  9. @Κώστας:
   Απλά με ότι έχουν δει τα μάτια μου από το '11 μέχρι τώρα, προετοιμάζομαι για τα χειρότερα. Και συνήθως προκύπτουν! :(

   Διαγραφή
  10. Όλοι για τα χειρότερα πρέπει να προετοιμαζόμαστε...
   Απλά νομίζω δεν πρέπει οι δυσκολίες (διαφαινόμενες και παρούσες) να μας τραβάν πίσω, ψυχολογικά ή και στην δράση!

   Κώστας

   Διαγραφή
  11. @Κώστας:
   Δεν υπάρχει ζήτημα εκτέλεσης ή μη του ταξικού μας καθήκοντος. Οι δυσκολίες εάν παραμεληθεί θα είναι άπειρα μεγαλύτερες

   Διαγραφή
 4. Από ότι βλέπω η διακύρηξη είναι κονή με το Μ-Λ ΚΚΕ
  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_727.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.