Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ακονίζουν τα νύχια τους για την Ουκρανία τα γεράκια του ΝΑΤΟ

Είδηση 1η:

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία

 
Η βομβαρδισμένη από τον στρατό του Κίεβου, Γκορλόβκα
Έκτακτη Σύνοδο θα πραγματοποιήσει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να εξετάσει την αναζωπύρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία, η οποία απειλεί την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν, του Φρανσουά Ολάντ, της Άνγκελα Μέρκελ και του Πέτρο Ποροσένκο.

Η Σύνοδος ζητήθηκε από την Λιθουανία, μετά τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο ότι στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 9.000 Ρώσοι στρατιώτες. Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:30 ώρα Ελλάδος.

Το Κίεβο προειδοποίησε εναντίον της «γιγάντιας» απειλής να ξαναρχίσουν επιθέσεις από τους αυτονομιστές την επομένη της ανάφλεξης της βίας στην ανατολική Ουκρανία με τουλάχιστον 26 νεκρούς, ενώ η Ρωσία από τη δική της πλευρά υπογράμμισε πως η ειρηνευτική διαδικασία υπάρχει κίνδυνος να «καταρρεύσει».

Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια της Πέμπτης ήταν τα πλέον σοβαρά μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός που προέβλεπαν οι συμφωνίες του Μινσκ.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Είδηση 2η:

Σύσκεψη για την στρατηγική έναντι της Ρωσίας συγκαλεί ο Αμερικανός υπ. Άμυνας


«Θλιβερή τροπή» έχει πάρει η κατάσταση με τη Ρωσία εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ και για τον λόγο αυτό συγκαλεί Αμερικανούς αξιωματικούς και διπλωμάτες να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής του ΝΑΤΟ απέναντι στην Μόσχα, σε απάντηση για την ουκρανική κρίση.

Η σύσκεψη, με τη συμμετοχή περίπου 25 Αμερικανών στρατιωτικών και πρεσβευτών με έδρα την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Στουτγκάρδη στα κεντρικά γραφεία της Αμερικανο – Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Διοίκησης, που είναι αρμόδιο για τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, ανέφεραν αξιωματούχοι του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.

«Έχουμε κάτι που έκανε πρόσφατα μια θλιβερή στροφή και αυτό είναι η Ρωσία», είπε ο Κάρτερ στα στρατεύματα στην Αμερικανό-Αφρικανική Στρατιωτική Διοίκηση που επίσης εδράζεται στην Στουτγκάρδη.

«Ελπίζαμε απόλυτα για κάτι το διαφορετικό, αλλά φαίνεται ότι (σ.σ. ο Ρώσος Πρόεδρος) Βλαντιμίρ Πούτιν στρέφει την χώρα του σε διαφορετική κατεύθυνση».

«Δεν πιστεύω ότι αυτή είναι μια καλή πορεία για την Ρωσία και σε κάποιο σημείο οι Ρώσοι πολίτες θα αφυπνιστούν απέναντι σε αυτή, αλλά δεν δείχνουν κάποιο σημάδι για κάτι τέτοιο προς το παρόν», πρόσθεσε. «Η κατάσταση εδώ (σ.σ. στην Ευρώπη) δεν είναι τόσο ρόδινη όσο πιθανόν να φαινόταν στο παρελθόν».

Ο Κάρτερ ανέφερε πως ο λόγος του ταξιδιού του στη Στουτγκάρδη είναι «να επανεξετάσει τι ακριβώς κάνουμε εδώ».

Στη συνεδρίαση θα συγκεντρωθούν Αμερικανοί στρατιωτικοί ηγέτες και πρεσβευτές με έδρα την Ευρώπη για να συζητήσουν πόσο αποτελεσματικοί αποδείχθηκαν οι δυτικές κυρώσεις και οι στρατιωτικές ενέργειες από το να αποτρέψουν την Ρωσία και να καθησυχάσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, ανέφεραν αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Σε ερώτηση αν αντικείμενο συζήτησης της συνάντησης θα αποτελέσει η προμήθεια θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία, αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε πως ο Κάρτερ παραμένει ανοιχτός στην ιδέα και το θέμα μπορεί να προκύψει. Οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής αντιτίθενται στην προμήθεια οπλισμού για να αποτρέψουν κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Είδηση  3:

Ουκρανία: 11 χώρες στέλνουν όπλα


Η Ουκρανία χρειάζεται «μόνο αμυντικά όπλα για να προστατεύσει την επικράτειά της», αναφέρει στην ετήσια ομιλία του προέδρου της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο στο κοινοβούλιο.

Το Κίεβο έχει συνάψει συμφωνίες με 11 χώρες σχετικά με την προμήθεια θανατηφόρων όπλων, σύμφωνα με μία αναλυτική αναφορά στην ετήσια ομιλία του Πέτρο Ποροσένκο.

«Η Ουκρανία συμφώνησε με 11 χώρες για την προμήθεια όπλων, συμπεριλαμβανομένων και θανατηφόρων όπλων. Σημαντική πρόοδος σχετικά με το θέμα έχει γίνει από τον κύριο σύμμαχό μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες», σημειώνει το έγγραφο.

Επίσης, η ίδια αναφορά τονίζει ότι η Ουκρανία χρειάζεται «μόνο αμυντικά όπλα για να προστατεύσει την επικράτειά της από την επιθετικότητα».

Στις 13 Μαΐου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Κάρμεν Ρομέρο δήλωσε ότι η συμμαχία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Το θέμα πρέπει να συζητηθεί από τα κράτη σε διμερή βάση.

Τον Μάιο, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε 200 εκατομμύρια δολάρια για προμήθειες όπλων προς την Ουκρανία. Νωρίτερα, η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την αποστολή θανατηφόρων όπλων στον ουκρανικό στρατό.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.