Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

-Τι μας είπε ο Μπαρουφάκης;

Προσέξτε τι είπε ο Γ. Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο, μετά το τέλος του Γιούρογκρουπ:
«Είπαμε στους θεσμούς και στους εταίρους μας ότι αυτή η πρόταση (σ.σ. των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) απλά δεν θα πέρναγε από τη Βουλή, ακόμα κι αν την προωθούσαμε εμείς σαν κυβέρνηση (...) Εμείς, τους είπα, εκλεχτήκαμε με το 36% των ψήφων. Η κυβέρνηση στο σύνολό της έχει λίγο πάνω από το 40%. Αυτή είναι μια κρίσιμη απόφαση που πρέπει να την πάρει τουλάχιστον το 50+1% των Ελλήνων και των Ελληνίδων (...) Η σημερινή απόρριψη εκ μέρους του Γιούρογκρουπ του αιτήματός μας για μια επέκταση της συμφωνίας για λίγες μέρες (...) ιδίως όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ελληνικός λαός να μην εισακούσει την κυβέρνηση και τη δική μας παρότρυνση προς το "όχι", δεδομένων αυτών, η απόρριψη από το Γιούρογκρουπ της αίτησης για επέκταση θεωρώ ότι κάνει μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του Γιούρογκρουπ».
-Τι μας είπε ο Βαρουφάκης;
Οτι η κυβέρνηση πλάσαρε στους εταίρους την απόφαση για δημοψήφισμα με τα εξής επιχειρήματα:
  • Πρώτον, ότι διασφαλίζεται καλύτερα η ψήφιση της συμφωνίας, από το να έμπαινε στη Βουλή.
  • Δεύτερον, ότι με το δημοψήφισμα διασφαλίζεται και η νομιμοποίησή της, από να ψηφιζόταν μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία. 
  • Και τρίτον, ότι δεν υπάρχει φόβος απόρριψης της συμφωνίας στο δημοψήφισμα, άρα η πλευρά των θεσμών δεν έχει τίποτα να φοβάται. 
Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση προτείνει το ...«όχι» στο δημοψήφισμα. Μήπως αυτό λέγεται πολιτική απατεωνιά;
Πηγή: Ριζοσπάστης (ο τίτλος δικός μας)

1 σχόλιο:

  1. Εδώ και το πλήρες ξεβράκωμα μέσα στο Eurogroup: http://yanisvaroufakis.eu/2015/06/28/as-it-happened-yanis-varoufakis-intervention-during-the-27th-june-2015-eurogroup-meeting/

    Faust

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.