Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Στην Αθήνα οι Αμερικανοί για τα ενεργειακά – Θέλουν να μπλοκάρουν τον Turkish Stream

Το Ιππικό φτάνει πάντα στην κατάλληλη στιγμή
Στην Αθήνα καταφθάνει την Παρασκευή ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ενεργειακά θέματα Έιμος Χοκστάιν.

Ο αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή μας, θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά όσο και με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτό που απασχολεί τους Αμερικανούς και θα το θέσουν επί τάπητος στη συνάντηση είναι το ζήτημα της κατασκευής ενός ελληνικού αγωγού που θα εκκινεί από τα ελληνοτουρκικά σύνορα (ο οποίος θα συνδέεται με τον Turkish Stream εφόσον αυτός κατασκευαστεί) για να μεταφέρει, μέσω Σκοπίων, Σερβίας και Ουγγαρίας, ρωσικό φυσικό αέριο στην αγορά της Κεντρικής Ευρώπης. Κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο κινείται σε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία από τη στρατηγική της διαφοροποίησης από την εξάρτηση των ευρωπαϊκών χωρών από την «ενεργειακή αγκαλιά» της Gazprom.
Πηγή: Crash

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.