Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Γιώργος Βαρουφάκης: Είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας στηρίζει τον γιο μου

Τη βεβαιότητά του ότι «ο Τσίπρας στηρίζει τον γιο μου και φυσικά δεν θέλει να το αδειάσει» εκφράζει στο Έθνος της Κυριακής ο πατέρας του υπουργού Οικονομικών και πρόεδρος της Χαλυβουργικής Γιώργος Βαρουφάκης.

«Είναι άξιος, αξιοπρεπής και λέει την αλήθεια. Θα παλεύει μέχρι να κερδίσει το ελάχιστο», λέει ο κ. Γιώργος Βαρουφάκης και στον απόηχο των φημών για «πάγωμα» του Γιάνη Βαρουφάκη, λέει ότι ο γιος του είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους υπουργούς, ασυνήθιστος για τους Ευρωπαίους και αγωνιστής, για αυτό και τον χτυπούν.

Ο 90χρονος πρόεδρος της Χαλυβουργικής δηλώνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη». Όταν δίδασκε στο Όστιν -αναφέρει- ήταν εκείνος είναι που άνοιξε τις πόρτες στον σημερινό πρωθυπουργό για τις επαφές του με τους ηγέτες του εξωτερικού.

Για τον πατέρα του, ο υπουργός Οικονομικών αγωνίζεται χωρίς κανένα συμφέρον και εύχεται να συνεχίσει να το κάνει «για να ανεβάσει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια αυτού του λαού, που μόνο χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα στον Γιάνη βρήκε αυτήν την ψυχή και οι Έλληνες είναι υπερήφανοι.» 
Πηγή: in.gr
Ενδιαφέρουσα είναι και η εισαγωγή του "Έθνους" στην συνέντευξη:
"...Ο 90χρονος πρόεδρος της Χαλυβου-ργικής, κι αριστερός από... κούνια, στέλνει μηνύματα με νόημα προς πάσα κατεύθυνση, και στον απόηχο των φημών για «πάγωμα» του Γιάνη Βαρουφάκη, λέει ότι ο γιος του είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους υπουργούς, ασυνήθιστος για τους Ευρωπαίους κι αγωνιστής, για αυτό και τον χτυπούν, ενώ είναι εκείνος που άνοιξε τις πόρτες στον Αλέξη Τσίπρα για τις επαφές του με τους ηγέτες του εξωτερικού...."
Και να δούμε και μια είδηση της περασμένης εβδομάδας για την "Χαλυβουργική" του "αριστερού από κούνια" Γιώργου Βαρουφάκη:


Χαλυβουργική: Σε 24ωρη απεργία οι εργάτες σήμερα - Στάσεις εργασίας τη Δευτέρα και την Τρίτη 



[...]

Ένταση των εκβιασμών και της τρομοκρατίας από την εργοδοσία

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης της Πέμπτης, η Διεύθυνση κάλεσε 18 εργαζομένους, από αυτούς που έχει εντάξει στο πρόγραμμα των «οικειοθελών» απολύσεων αλλά το αρνήθηκαν, και τους εκβίασε λέγοντάς τους «ή φεύγετε σήμερα "οικειοθελώς" ή μπαίνετε στο πρόγραμμα των απολύσεων με το 5%», «πρόταση» που οι εν λόγω εργαζόμενοι αρνήθηκαν.

Αργότερα, η διεύθυνση κάλεσε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου για να βάλει πλάτη ώστε να φύγουν 43 εργαζόμενοι με τα «κίνητρα» που δίνει, αποζημίωση συν 50% αυτής με κατώτερο ποσό τις 11.000 ευρώ, συν τα χρήματα του ΟΑΕΔ για ένα χρόνο, «πρόταση» που αρνήθηκε το ΔΣ του Σωματείου.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία είχε ανακοινώσει 170 απολύσεις μέσω «εθελουσίας εξόδου». Ωστόσο, 93 εργάτες δέχθηκαν την «εθελουσία» και η εργοδοσία, προκειμένου να μειώσει το προσωπικό στον αριθμό που η ίδια θέλει, προχωρά και σε επιπλέον σε 77 απολύσεις, χωρίς προσχήματα. Εκτός από τις απολύσεις, η εταιρεία έχει ανακοινώσει και μείωση αποδοχών κατά 20%, κατάργηση των έξτρα δώρων, διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 12ωρα σε 40ωρη βάση τη βδομάδα, καθώς και άλλα μέτρα με το ίδιο περιεχόμενο.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.