Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Κρίση αξιών στον αντιεξουσιαστικό χώρο

Το βάθεμα της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έχει επιφέρει και μια κρίση αξιών στον ευρύτερο χώρο της αντιεξουσίας. Οι μέρες της ομαλότητας που περιέβαλλε τον φόνο τριών ανθρώπων στον εμπρησμό της Marfin και την επίθεση με πέτρες, μάρμαρα, αγκωνάρια, ξύλα, μολότωφ και άλλα τινά σε διαδηλώνοντες εργάτες δείχνουν να έχουν δώσει τη θέση του σε μια κατάσταση ανωμαλίας, που κορυφώθηκε με την επίθεση στον λαϊκό αγωνιστή και εξέχον μέλος του κινήματος για τη δικαίωση του Τζορτζ Σόρος Γιάνη Βαρουφάκη, σε χώρο εστίασης των Εξαρχείων. 
 
Έτσι, η ναυαρχίδα του ακηδεμόνευτου αντιεξουσιασμού, "Εφημερίδα των Συντακτών" δημοσίευσε πύρινη καταγγελία ενάντια στον "κόκκινο ψευτοαντίφα φασισμό" των Εξαρχείων, που τόλμησαν να σηκώσουν χέρι στον υιό του διευθυντή της Χαλυβουργικής που ανακάλυψε το τέλος της πάλης των τάξεων, με την πλούσια δράση στο κίνημα για την κατάργηση της γραβάτας. Η καταγγελία είναι γραμμένη από εξέχον μέλος του χώρου και είναι πλήρως αποκαλυπτική. Στο συγκλονιστικό του J' accuse, ο "Κάιν" δεν περιορίζεται στην παθιασμένη υπεράσπιση του δικαιώματος του Γιάνη Βαρουφάκη να τρώει όπου γουστάρει, τέτοιος λεβέντης και ωραίος τυπάρας που είναι, αλλά προχωρά και στην αναδρομική δικαίωση των λαϊκών αγωνιστών Γιώργου Καραμπελιά, Πάσχου Μανδραβέλη, Σώτης Τριανταφύλλου, Κώστα Μπογδάνου και άλλων συναφών, για τις επιθέσεις που δέχτηκαν απ' τους επάρατους κόκκινους φασίστες των Εξαρχείων.
 
Φυσικά, απ' την πύρινη αυτή καταδίκη, που αναδημοσιεύτηκε σε πληθώρα ιστότοπων γνωστών για την γνησιότητα των αντιεξουσιαστικών τους φρονημάτων, λείπει οποιαδήποτε αναφορά στα ΚΝΑΤ, τους Κοτζαρίδηδες και τα καθεστωτικά θύματα της Marfin, καθώς εκεί εμπλέκονται, κατ' εξαίρεση, δίκαιες και νόμιμες δράσεις της αυθεντικής πτέρυγας του αντιεξουσιαστικού κινήματος κατά, βεβαίως, του κόκκινου φασισμού. 
 
Όπως είναι φυσικό, η υγιής και ιδεολογικοπολιτικά κρυστάλλινη αυτή στάση του αντιεξουσιαστικού χώρου χαιρετίστηκε αναλόγως από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πάσχο Μανδραβέλη, που ουδέποτε αναπαρήγαγαν τις κατάπτυστες δημοσιεύσεις του Lenin Reloaded περί "φασιστικού συμπλέγματος" εμπλεκόμενου στις αντεργατικές επιθέσεις, οίτινες δίκαια είχαν ξεσηκώσει την αυθόρμητη οργή ενός χώρου που σήμερα, όταν δεν σιωπά δια της ηχηρής γαργάρας, χειροκροτά την καταδίκη των με την καλή πλέον έννοια αποκαλούμενων αναρχοφασιστών και Χρυσαυγιτών των Εξαρχείων
Πηγή: Lenin reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.