Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Η ταινία της εβδομάδας: Σιδηρούς Σταυρός

Σιδηρούς Σταυρός (πρωτότυπος τίτλος Cross of Iron) είναι ο τίτλος πολεμικού κινηματογραφικού έργου του σκηνοθέτη Σαμ Πέκινπα με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Κόμπερν, Τζέιμς Μέησον, Μαξιμίλιαν Σελλ και Ντέιβιντ Γουόρνερ. Βασίζεται στο μυθιστόρημα Steiner - Das geduldige Fleisch του Βίλλυ Χάινριχ.

Πηγή: wikipedia 
Κατά το τέλος της άνοιξης του '44 φτάνει στο Ρωσικό μέτωπο ένας ναζί λοχίας, αριστοκράτης στην καταγωγή, που επιδιώκει πριν καταρρεύσει το Γ' Ράιχ να πάρει το σιδηρό σταυρό. Θα έρθει σε σύγκρουση όμως με έναν παλαίμαχο λοχία της πρώτης γραμμής. Μέσα απο τη σύγκρουση αυτών των δύο προσώπων παρακολουθούμε ολη την ιδεολογική παρακμή και σήψη του ναζισμού .
Πηγή: Αθηνόραμα
Μπορείτε να την δείτε και από εδώ.

3 σχόλια:

  1. Με πολλή επιφύλαξη άρχισα να βλέπω αυτή εδώ τη ταινία '' http://gamatotv.org/group/battle-for-sevastopol-bitva-za-sevastopol-2015
    Τελικά σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

    bod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει και το CROSS OF IRON vol2 -DAS EISERNE KREUZ teil2, δυτικογερμανικής παραγωγής που μεταφέρει την ιστορία στο δυτικό μέτωπο.
    Τα μεγάλα ονόματα (Robert Mitcham, Richard Burton, Rod Steiger) δεν έσωσαν την ταινία που πάτωσε εισπραχτικά εκτός Γερμανίας.

    https://www.youtube.com/watch?v=cyDDjpqSY_w

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.