Σε ειδική αποστολή των καταδρομέων με την ονομασία «Σκιές» της Ουκρανίας σκοτώθηκε ο διοικητής του τέταρτου αστυνομικού τάγματος της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR), Αλεξέι Μοζγκοβόι, είπε ο επικεφαλής του τάγματος, Αλεξάντερ Γκλάντσκι.

«Φύγαμε αμέσως» έγραφε ο επικεφαλής του τάγματος στο Facebook.

Κατά το παρελθόν ο Μοζγκοβόι είχε επιζήσει πολλές απόπειρες κατά της ζωής του. Μετά την τελευταία προσπάθεια στα τέλη Μαρτίου, είπε ότι ήταν μια πρόκληση με στόχο να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση στην αυτόνομη Δημοκρατία.

Στις αρχές Απριλίου, το τέταρτο τάγμα της εδαφικής αυτοάμυνας συστάθηκε στη βάση της ταξιαρχίας «Φάντασμα», μετά από ψήφισμα για την εδαφιkή άμυνα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ από τον ηγέτη της δημοκρατίας, Ιγκόρ Πλοτνίτσκι στις 7 Μαρτίου του 2015.

Ο επικεφαλής της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας, Ιγκόρ Πλοτνίτσκι είπε ότι η δολοφονία ήταν προς το συμφέρον του Κιέβου, το οποίο αντί να κινείται προς την κατεύθυνση της ειρήνης στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ, προσπαθεί να αποτύχει η πολιτική σταθερότητα στις δημοκρατίες στο Ντονμπάς.