Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η ταινία της εβδομάδας: Ο πατέρας του στρατιώτη

87 λεπτα |Δράμα |Ιστορία | 1965 (ΕΣΣΔ)

“ Ο Πατέρας του Στρατιώτη”

Όταν το 1964 ο σκηνοθέτης Rezo Chkheidze ετοίμαζε την επική ταινία του “ Ο Πατέρας του Στρατιώτη” ίσως να μην είχε φανταστεί και ο ίδιος πόσο αριστουργηματική θα ήταν και πόσο διαχρονική.

Ο σεναριογράφος Suliko Zhgenti διαπραγματεύεται μια
δραματική ιστορία ενός αγρότη από την Γεωργία που προσπαθείνα βρει τον στρατιώτη γιο του κατά τη διάρκεια του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ξεκινώντας απο ένα μικρο χωριο του Καυκάσου ακολουθεί τα Σοβιετικα στρατευματα εως το Βερολίνο,αντιμετωπίζοντας όλα τα εμπόδια του πολέμου.

Μια πραγματικά συγκινητική ιστορία που σκηνοθετεί ο Rezo Chkheidze με μοναδικό τρόπο, ώστε η ταινία να χαρακτηρίζεται έως σήμερα ως ένα από τα αριστουργήματα του Σοβιετικού κινηματογράφου.

Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν είναι οι: Guiya Kobakhidze, Pyotr Lyubeshkin, Ivan Kosykh, Ketevan Bochorishvili, Alexander Lebedev, Alexei Nazarov, Vladimir Privaltsev, Sergo Zakariadze
Πηγή: exit210.gr


*Για να δείτε την ταινία έγχρωμη, πατήστε εδώ

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.