Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Προειδοποιεί η Λ.Δ.Κορέας: Έχουμε κατασκευάσει πυρηνικά-μινιατούρες

Η Λ.Δ.Κορέας υποστήριξε ότι έχει καταφέρει να κατασκευάσει πυρηνικές κεφαλές σε μέγεθος μινιατούρας και είναι σε θέση να τις εκτοξεύσει με πυραύλους ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, μια απειλή που στρέφεται ευθέως εναντίον των ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε αμέσως στην ανακοίνωση, απαντώντας ότι δεν πιστεύει ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι σε θέση να φτιάξει ατομικά όπλα σε μικρό μέγεθος. «Δεν νομίζουμε ότι μπορούν να το κάνουν», είπε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της αμερικανικής Προεδρίας.  

Η Λ.Δ.Κορέας χαρακτήρισε επίσης «άφρονα» τα σχόλια που έκανε στις αρχές της εβδομάδας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι από τη Σεούλ, ενώ νωρίτερα είχε ακυρώσει, την τελευταία στιγμή, την πρόσκλησή της προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Mουν να επισκεφθεί το βιομηχανικό συγκρότημα του Καεσόνγκ.

«Εδώ και πολύ καιρό αρχίσαμε να φτιάχνουμε πυρηνικές κεφαλές σε μικρότερο μέγεθος και να διαφοροποιούμε τις δυνατότητές μας όσον αφορά ένα πυρηνικό πλήγμα», ανέφερε η Βορειοκορεατική Επιτροpή Εθνικής Άμυνας (CDN), σε ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο KCNA. «Έχουμε επίσης φτάσει στο σημείο όπου διασφαλίσαμε το μέγιστο βαθμό ακρίβειας, όχι μόνο για τους πυραύλους μικρού και μέσου βεληνεκούς αλλά και για τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Δεν κρύβουμε αυτό το γεγονός», πρόσθεσε η Επιτροπή, η οποία αποτελεί τον ανώτατο στρατιωτικό θεσμό της χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση, η CDN απέρριψε επίσης τις επικρίσεις των ΗΠΑ που πριν από δύο εβδομάδες καταδίκασαν τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, κατά παράβαση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Κέρι, στην επίσκεψή του στη Σεούλ, απείλησε τη Λ.Δ.Κορέας με νέες κυρώσεις με αφορμή τη δοκιμή.
Πηγή: Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. http://www.lifo.gr/now/politics/66725

    δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω η να γελάσω με τέτοιες στιχομυθίες

    Η.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη Σχόλιο να κανω εγω τωρα. Μονο ετσι καταλαβαινουνε τα τσακαλια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Για αυτό τους πάω τους Κορεάτες, δεν καταλαβαίνουν σίχριστο...

      Διαγραφή
  3. TRASH. Μηπως ητανε καλυτερα η Περεστρόικα και η Γκλασνοστ. Σεβαρνατζε και Γκορμπατσοφ ΟΥΦ.......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.