Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Νιγηρία: Πετρελαιοπαραγωγοί χωρίς πετρέλαιο!

Για τις μαγικές ικανότητες του καπιταλισμού δεν χρειάζεται να πούμε.
Τίποτα πλέον δεν πρέπει να θεωρείται παράξενο για τον κόσμο της αγοράς.

Αυτό που συμβαίνει στη Νιγηρία όμως έχει ενδιαφέρον για όσους μαγεύονται από τις ειδήσεις για κοιτάσματα φυσικού αερίου στις θάλασσές μας.

Σε ποιον θα ανήκει αυτή η ενέργεια;

Στον περήφανο λαό;
Οχι φυσικά!

Ο πλούτος μιας χώρας δυστυχώς δεν ανήκει στο λαό της. Το ίδιο και το αέριο ή το πετρέλαιο στις θάλασσές μας. Τυπικά ανήκει σε αυτούς που έχουν την εξουσία ενώ σίγουρα δεν ανήκει στα ψάρια όση πλάκα κι αν έχουν τα σχετικά συνθήματα..
Αυτή είναι η αλήθεια, τι να κάνουμε...

Προσωπικά δεν θα ήθελα να καταλήξουν κάπου αυτές οι έρευνες για κοιτάσματα αερίου ή πετρελαίου πριν αλλάξει χέρια η εξουσία στην Ελλάδα.
Αλλιώς κινδυνεύουμε να χάσουμε και τα κοιτάσματα αλλά και τις θάλασσές μας.
 
Η Νιγηρία δείχνει τι μπορεί να συμβεί.
____________
Το άρθρο από το 902

Nιγηρία: «Καθηλωμένοι» λόγω ελλείψεων στα... καύσιμα!

 

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει η ζωή και η οικονομία στη Νιγηρία εξαιτίας της πολυήμερης έλλειψης που παρατηρείται στον ανεφοδιασμό της πετρελαιοπαραγωγού χώρας σε καύσιμα, μεταξύ άλλων και λόγω πιέσεων που ασκούν μονοπώλια για τον τερματισμό της κρατικής επιδότησης στα καύσιμα και της δραστηριοποίησης του δημόσιου τομέα στον τομέα παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων, με αφορμή την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Μουχαμάντου Μπουχάρι.

Πληροφορίες αφρικανικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων αναφέρουν ότι σοβαρά προβλήματα στον ανεφοδιασμό των πολιτών αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, καταγράφονται πλέον όχι μόνον στην πρωτεύουσα Αμπούτζα και στην οικονομική πρωτεύουσα στο νότιο τμήμα της χώρας, Λάγκος, αλλά και στις 36 πολιτείες της ομοσπονδίας.

Σχεδόν όλος ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας έχει «καθηλωθεί» και «κατεβάσει ρολά» εξαιτίας της δραματικής έλλειψης σε καύσιμα, με χειρότερη την κατάσταση σε δημόσια σχολεία, νοσοκομεία, εταιρείες συγκοινωνιών ακόμη και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, αεροπορικές εταιρείες έχουν αναγκαστεί στην ανάσχεση δρομολογίων εντός της Νιγηρίας λόγω έλλειψης ακόμη και στην κηροζίνη. 
Πηγή: Γιώργος Σαρρής

1 σχόλιο:

  1. Και ενω ζουμε ολα αυτα τα ωραια που γραφεις συνεχιζουμε να ακουμε το παραμυθι. Θα παμε να ψηφισουμε μια κυριακη και την δευτερα το πρωι θα παμε να παραλαβουμε τα υπουργεια τη στιγμη που Εφοπλιστες και Βιομηχανοι θα βρισκονται στις θεσεις του και με ενα θαυματουργο τροπο το κρατος των Αστων θα το βαλει στα ποδια και θα κανουμε Σοσιαλισμο. ΟΥΦ Κουραστηκα δεν περιγραφω αλλο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.