Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Λευκωσία: «Το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ ότι προσωπικά δεν θεωρεί πως το Κυπριακό είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο κ. Κόνιγκ (η θητεία του οποίου στην Λευκωσία λήγει τον Αύγουστο) διατύπωσε την άποψη ότι «η ουσία του Κυπριακού δεν είναι η παρουσία (στην Κύπρο) 40.000 Τούρκων στρατιωτών».

«Αν δεν σας αρέσει, δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς», πρόσθεσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το Κυπριακό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα και ότι ο μηχανισμός που υπάρχει για διευθέτηση είναι οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Στην ομιλία του, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ είπε ακόμη ότι «η κυπριακή διένεξη άρχισε πριν από 51 χρόνια και το 1974 πήρε μια τεράστια και τραγική τροπή». Επισήμανε στη συνέχεια ότι δεν δικαιολογεί με κανένα τρόπο αυτό που έγινε, αλλά και ότι δεν μπορεί να αναχθεί (το Κυπριακό) σε ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
Καταλήγοντας ο κ. Κόνιγκ τόνισε ότι είναι στο χέρι των Κυπρίων να διεκδικήσουν ξανά το «κυπριακό όνειρο».
Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.