Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Πρωτοφανής απόφαση του Ισραήλ: Απαγορεύει στους Παλαιστινίους να ανεβαίνουν στο ίδιο λεωφορείο με τους Ισραηλινούς!

Βγαλμένο από άλλες, σκοτεινές εποχές μοιάζει το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζει στη Δυτική Όχθη η κυβέρνηση του Ισραήλ, το οποίο προβλέπει τον διαχωρισμό των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων στα λεωφορεία που μετακινούνται προς τη Δυτική Όχθη.
Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, πλέον οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι θα πρέπει στο εξής να επιστρέφουν από το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη μετά τη δουλειά τους από τα ίδια σημεία ελέγχου από τα οποία εισήλθαν, και δεν θα επιτρέπεται να παίρνουν τα ισραηλινά λεωφορεία.

Μέχρι τώρα, οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι που εισέρχονταν από τη Δυτική Όχθη στο Ισραήλ μπορούσαν να επιλέγουν όποιο σημείο ελέγχου τους βόλευε. Στο κεντρικό Ισραήλ, πολλές χιλιάδες εργαζομένων που εισέρχονταν από το σημείο ελέγχου Εγιάλ συχνά επέστρεφαν στα σπίτια τους με τα λεωφορεία της ισραηλινής εταιρείας Afik, τα οποία πήγαιναν μέχρι τον οικισμό Αριέλ στη Δυτική Όχθη. Πλέον, οι εργαζόμενοι θα είναι αναγκασμένοι να γυρισουν στο σημείο ελέγχου Εγιάλ και από εκεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους με παλαιστινιακά λεωφορεία. Αυτό σημαίνει ότι για ορισμένους Παλαιστίνιους η μετακίνησή τους από το Ισραήλ στο σπίτι τους μπορεί να διαρκέσει ως και δύο ώρες παραπάνω.

Το πρόγραμμα, που εφαρμόζεται πιλοτικά με ντιρεκτίβα του υπουργού Άμυνας Μοσέ Γιαλόν, αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες, και κατόπιν θα επανεξεταστεί, σύμφωνα με την Haaretz.

Πώς δικαιολογεί ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας την απόφαση αυτή;
«Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός στην ασφάλεια για να συνειδητοποιήσεις ότι 20 Άραβες σε ένα λεωφορείο με Ισραηλινό οδηγό, δυο-τρεις επιβάτες και έναν στρατιώτη με όπλο είναι σκηνικό επίθεσης»…
Πηγή: ΚτΠ 
Σημείο ελέγχου κοντά στη Ναμπλούς
Από σήμερα και στο εξής, απαγορεύεται στους Παλαιστινίους της Δυτικής Οχθης, που εργάζονται στο Ισραήλ, να επιβιβάζονται στο ίδιο λεωφορείο με τους Ισραηλινούς.

Πρόκειται για μια απόφαση του υπουργείου Άμυνας η οποία αναμένεται να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στη διεθνή κοινότητα.

Οπως ανέφερε πηγή του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οποία δεν κατονομάζεται «μέσα στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος διάρκειας τριών μηνών, οι Παλαιστίνιοι που εργάζονται στο Ισραήλ θα πρέπει από την Τετάρτη να επιστρέφουν στα σπίτια τους από το ίδιο σημείο διέλευσης, χωρίς να παίρνουν το λεωφορείο που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Ιουδαίας και της Σαμάρειας» της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, δηλαδή.

Αυτό σημαίνει πως οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι που εργάζονται στο Ισραήλ, που έτσι κι αλλιώς περνούν από τέσσερα σημεία ελέγχου να επιστρέφουν από τις δουλειές τους μόνο από τα ίδια σημεία από τα οποία πέρασαν πριν από κάποιες ώρες για να πάνε στη δουλειά τους. Στο δρόμο της επιστροφής λοιπόν, για τη Δυτική Οχθη, οι Παλαιστίνιοι υποχρεούνται να παίρνουν το λεωφορείο των Παλαιστινίων και όχι των Ισραηλινών.

Οπως αναφέρει το AFP που επικαλείται τη δημόσια ραδιοφωνία, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Moshe Yaalon, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της ιδέας, «αναμένεται να λάβει σημαντικές πληροφορίες από αυτή την τρίμηνη περίοδο πιλοτικής εφαρμογής του σχεδίου». Μάλιστα, εκτιμά πως αυτός ο τρόπος μετακίνησης θα επιτρέψει στους Ισραηλινούς «να ελέγξουν καλύτερα τους Παλαιστινίους και αυτούς που βγαίνουν από το Ισραήλ και κατά συνέπεια να μειώσουν τους κινδύνους για την ασφάλεια».

Σημειώνεται ότι αυτό το μέτρο ήταν απαίτηση των εποίκων της Δυτικής Οχθης.
Πηγή: iefimerida
Αυτοί είναι σύμμαχοι ρε γατάκια...

1 σχόλιο:

  1. update :
    http://www.thetoc.gr/diethni/article/netaniaxou-pire-pisw-tin-apagoreusi-gia-ta-lewforeia
    σαν να μη φταναν τα υπόλοιπα δηλαδή
    αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.