Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

H Λ.Δ.Κορέας ανακάλεσε την άδεια επίσκεψης του ΓΓ του ΟΗΕ στη χώρα

Φαίνεται πως η προγραμματισμένη επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Πιονγκγιάνγκ ακυρώθηκε καθώς η κυβέρνηση της χώρας ανακάλεσε την άδειά της

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν δήλωσε ότι το ταξίδι του στη Λ.Δ.Κορέας  αυτή την εβδομάδα για να επισκεφθεί ένα βιομηχανικό συγκρότημα ακυρώνεται καθώς η κυβέρνηση ανακάλεσε την άδειά της, και χαρακτήρισε το γεγονός "πολύ λυπηρό".

Όπως αναφέρεται, η απόφαση της κυβέρνησης για την επίσκεψη, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη, δίνει τέλος σε μία ελπίδα για ένα σπάνιο διπλωματικό άνοιγμα από την απομονωμένη Λ.Δ.Κορέας , εν μέσω μιας έντονης αντιπαράθεσής της με τη Νότια Κορέα. Το βιομηχανικό πάρκο Καεσόνγκ που σκόπευε να επισκεφθεί ο ΓΓ του ΟΗΕ βρίσκεται σε απόσταση λίγων λεπτών με αυτοκίνητο από το πολύ καλά οχυρωμένα σύνορα μεταξύ των δύο εχθρικών κρατών.

"Νωρίς σήμερα το πρωί, οι αρχές της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας μας πληροφόρησαν, μέσω διπλωματικής οδού, ότι ανακάλεσαν την απόφασή τους να επισκεφθώ το βιομηχανικό συγκρότημα Καεσόνγκ", είπε ο Μπαν σε μια ομιλία του.

Ο ΓΓ κατάγεται, που από την Νότια Κορέα, θήτευσε ως υπουργός εξωτερικών από το 2004 έως το 2006, μια περίοδο έντονων διαπραγματεύσεων που αποσκοπούσαν να θέσουν τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα της Λ.Δ.Κορέας. Οι συνομιλίες κατέληξαν σε συμφωνία το 2005 που αργότερα κατέρρευσε.

Παράλληλα, ο Μπαν είχε ανακοινώσει ότι ήθελε να επισκεφθεί την ειδική οικονομική ζώνη που επιβλέπεται από κοινού από τις δύο χώρες και αποτελεί τη μόνη συνεχιζόμενη συνεργασία από την πρώτη κοινή σύσκεψη που είχαν κάνει οι δύο χώρες πριν από 15 χρόνια, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να ξανανοίξει το διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών.
Πηγή: 247 news

3 σχόλια:

  1. Πολυ σωστη η απαντηση στην Επιθετικοτητα των Αμερικανων και των Ανδρικελων στο νοτο. Πολυ σωστη η τοποθετηση σου στην Αναρτηση του Σφυροδρεπανου για τον Πολεμο και την Επανασταση. ΟΙ Μανιαδακηδες ηδη πιασανε δουλεια και ρωτανε τη θα γινει αν οι Τουρκοι η οι Αλβανοι επιτεθουνε μη μας κατηγορηση η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ για Προδότες. Οτι Ελεγε ο Κερενσκι στον Λενιν το 1917. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Τέτοιες συζητήσεις (για την ανάρτηση του σφυροδρέπανου) δεν μπορούν να γίνονται δημόσια και ενώπιον του ταξικού εχθρού.

      Διαγραφή
  2. TRASH. Χωρις να κατηγορω σε τιποτα τον Σφυροδρεπανο που ειναι εξαιρετικος εχεις δικιο. Παντως οι Μανιαδακηδες ξεσαλωσανε. Στο Ισκρα εχουνε πιασει στασιδι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.