Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Μίκης Θεοδωράκης: ΑΠΛΟΤΗΤΑ - ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ - ΠΥΓΜΗ

Πρώτον: ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν στον Λαό μας το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το οποίο δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν αμέσως μόλις γίνουν Κυβέρνηση. Ο Ελληνικός Λαός πίστεψε στο πρόγραμμα αυτό και τους ανέδειξε σε Κυβέρνηση της χώρας. Όλα αυτά σημαίνουν απλότητα, δεδομένου ότι ο ένας υπόσχεται και ο άλλος το αποδέχεται. Τόσο απλά!

Δεύτερον: Ο Λαός ψηφίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και η Κυβέρνηση αρχίζει να το πραγματοποιεί. Αυτό σημαίνει καθαρότητα. Δηλαδή ο Λαός περιμένει, ενώ η Κυβέρνηση εκτελεί. Καμμιά δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρξει σ’ αυτή τη σχέση που αφορά την ίδια τη ζωή του Λαού.

Όμως οι μέρες περνούν και το καθαρό νερό αρχίζει να θολώνει. Φταίνε, μας λένε, οι ξένοι. Δεν τους ήξεραν άραγε; Έπρεπε να γίνουν Κυβέρνηση για να το μάθουν;

Αν ήξεραν αλλά πίστευαν ότι θα … γοητεύσουν τους Τροϊκανούς-Θεσμούς και το ΔΝΤ, τότε η καθαρότητα θολώνει. Γίνεται ανωριμότητα, ανευθυνότητα, επιπολαιότητα, ανικανότητα. Γίνεται βούρκος.

Τρίτον: Ακόμα και στην χειρότερη περίπτωση, θα έπρεπε τώρα που έμαθαν τι σημαίνει «αλλαγή μέσα από το Σύστημα», τώρα που ζούμε όλοι μαζί ως Λαός τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι ίδιοι, χρειάζεται η Πυγμή! Πρέπει να βρεθεί κάποιος σοβαρός και υπεύθυνος, που αντί να δέχεται τη ντροπή της Ρίγας, να δώσει μια γροθιά στο γραφείο του και να πει θαρρετά «ΤΕΛΟΣ!». Αυτή είναι η Πυγμή που μας οφείλουν για να σωθούν οι ίδιοι και ο Λαός μας.

Αθήνα,  11.5.2015
Μίκης Θεοδωράκης
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Δύο «επιχειρήματα» της Κυβέρνησης:

α) «Το Μνημόνιο το κατήργησε ο Λαός». Λες και το ψήφισε ο Λαός… Τα Μνημόνια τα υπέγραψαν εκλεγμένα στη Βουλή κόμματα και εξουσίες. Επομένως θα καταργηθούν μόνο από Κυβερνητική Εξουσία, λ.χ. τη σημερινή.

β) «Έχουμε νωπή εντολή του Λαού για να βάλουμε εμείς τις κόκκινες γραμμές. Αυτοί όμως δεν τις σέβονται, δεν είναι δημοκράτες».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Μήπως και οι Κυβερνήσεις των άλλων κρατών της Ευρώπης δεν ψηφίστηκαν από τους Λαούς της Ευρώπης; Και μάλιστα πιο πρόσφατα από μας, όπως λ.χ. στη Φινλανδία; Δεν έχουν προγράμματα; Δεν έχουν τις δικές τους εντολές; Και μάλιστα πιο «νωπές»; Εφ’ όσον ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους υπόλοιπους Λαούς, αυτόματα τελειώνουν οι οποιεσδήποτε νωπές ή μη εντολές και σαν καλοί μαθητές πρέπει να παραδεχτούν ότι εκεί ισχύει μόνο μία εντολή: του ισχυρότερου.
Πηγή:theodorakism
*Οι υπογραμμίσεις είναι του πρωτότυπου. Ο τονισμός με bold έγινε από εμάς.

14 σχόλια:

  1. Ωπα! Απο την απολυτη απαξιωση, στους τεμεναδες σε μολις 3 μηνες! Απο τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμους πηγαμε στο Γεια σου ρε Μικη και στα bold.
    Ο μονος λογος που πχ που ο Καζακης και ο Καλτσωνης δεν βρισκονται μετα θριαμβων στι κομμα, ειναι γιατι δεν ειναι καλοι συνθετες και περισσότερο αντισυριζαιοι.
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γ.
      -Πάγια πολιτική του μπλογκ (βλέπε http://fadomduck2.blogspot.gr/p/blog-page_30.html) είναι η αναδημοσίευση απόψεων που το πλογκ θεψρεί ενδιαφέρουσες ανεξάρτητα από άλλες απόψεις που μπορεί να έχει εκφράσει ο φορέας τους.
      -Όταν ο Μίκης (ή όποιος άλλος) λέει λοιπόν μπούρδες, θα τον στηλιτεύουμε. Όταν λέει σωστά πράγματα θα τα διαδίδουμε.
      - Ο μονος λογος που πχ που ο Καζακης και ο Καλτσωνης δεν βρισκονται μετα θριαμβων στι κομμα, ειναι γιατι είναι γιατί είναι από αντικομμουνιστές προβοκάτορες έως και φασίστες.
      Οι σχετικές τεκμηριώσεις έχουν δημοσιευθεί εδώ.

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ.
      Βεβαίως ισχύει και το αντίστροφο. Από τα "Γεια σου ρε Μικη" πήγατε σε "μόλις 3 μήνες" στην "απόλυτη απαξίωση" μόλις ξέφυγε από την "αντιμνημονιακή" θολούρα.
      Αυτεπίστροφον....

      Διαγραφή
  2. ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ. Πλατειες αντιμνημονιακος αγωνας ΟΥΦ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Γ: Και κάτι ακόμα ορφανό του ΠΑΣΟΚ(ένα έχετε γίνει έτσι και αλλιώς) ούτε τον απαξιώσαμε πότε, ούτε τεμενάδες του κάναμε ποτέ.Εσεις το κάνατε αυτό και το χρεώνετε σε εμάς για να ξεμπλέξετε τώρα που δεν σας συμφέρουν αυτά που λέει οπότε μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.... Μπορεί οι δρόμοι μας πολιτικοί και ιδεολογικοί να χωρίσανε αλλά μιλάμε με σεβασμό στη διαδρομή του και το μουσικό και καλλιοτεχνικό του έργο. Καλώς ή κακώς δεν είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος μαζί του πολιτικά και όπου συμφωνούμε το λέμε όπου διαφωνούμε του ασκήσαμε καλοπροαίρετη κριτική και δεν έχουμε λόγο να κάνουμε τεμενάδες ή να απαξιώνουμε κάποιον από τη στιγμή που διαφωνούμε πολιτικά, κονώς δεν χάνεις κάτι που δεν έχεις...Αυτά τα αφήνουμε σε εσάς που το ξέρετε καλά (χαίδεμα αυτιών κλπ) ..Αν η αλήθεια σας ένοχλει κάντε ότι μπορείτε για να μας βγάλετε από το δρόμο σας για να μη σας είμαστε εμπόδιο και να μην μπορούμε να λέμε ούτε τη γνώμη μας, ξέρουν οι ομοιδεάτες σου από αυτά(ειδικά στη Γερμανία και στην Ουγγαρία)...Τράβα τώρα να σώσεις τους φίλους σου τους Χρυσαυγίτες που τρώγατε μαζί σε τραπέζια(βουλευτές Αργολίδας Κοδέλας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδριανός της ΝΔ μαζί με το Γαλέο της ΧΑ) και κατεβάζατε κοινά ψηφοδέλτια σε σωματεία (Ελασσώνα) και δεν τους καταδικάσατε πολιτικά (μόλις μία εβδομάδα πριν) και αφήνεις τις εξυπνάδες για καμιά άλλη φορά και κάπου που να σε παίρνει...

    Alex Mpr Emp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μικης Θεοδωρακης μεχρι χθες ηταν ενας ακομα αντιμνημονιακος με αντιληψη μικροαστου.

    Τωρα που κραζει τον Συριζα απεκτησε αποτομα ταξικη συνειδηση και το Κομμα του κανει μεχρι και συναυλια.

    Δεν υπαρχει κατι κακο σε αυτο, ειναι δικαιωμα του Κομματος με ποιον συνεργαζεται,αλλα η ταχυτητα τον γεγονοτων ειναι που το κανει δυσκολο να χωνευτει.

    Κυριως οταν πριν λιγο καιρο ειχαμε σχολια απο κουκουεδες οπως:
    "Δεν ντρέπεσαι ρε λίγο;"
    "Δεν ξέρω τι είδους ταξική μαλάκυνση έχει υποστεί ο Μ.Θεοδωράκης"
    "μπορείς άραγε να τον κακολογήσεις αν φωνάξει: "Μίκη, Μίκη άντε γαμήσου Μίκη" με όσα δείγματα γραφής έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια?"
    "Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε κι ο τελευταίος...που χέζει επάνω σε ότι τραγούδησε και έγραψε!"

    http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/02/blog-post_92.html

    Υγ. Ο Τσακνης με μια δηλωση κατα του συριζα, θα μπορουσε να γυρισει στο κομμα καποια στιγμη, αραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Bartolomeo:
      1). Τα όσα λες έχουν ήδη απαντηθεί πιο πάνω. (http://fadomduck2.blogspot.com/2015/05/blog-post_12.html?showComment=1431436916998#c1024507965879441591) οπότε προσπάθησε περισσότερο.
      2). Για την ταμπακιέρα, αν διαφωνείς δηλαδή κάπου και που ακριβώς, με όσα λέει ο Θεοδωράκης πιο πάνω, δεν μας είπες κουβέντα.
      Αν η γραμμή άμυνας είναι "τώρα τα λέει καλά ο Μίκης, αλλά όταν έλεγε μπούρδες του τα χώνατε", είστε πραγματικά απελπισμένοι.
      Φυσικά και όταν έλεγε μπούρδες του τα χώναμε...
      3. Ο Τσακνής δεν ήταν ποτέ στο Κόμμα για να "επιστρέψει" σε αυτό, τον αντικομμουνισμό του το εξαργύρωσε ήδη με την θέση του διευθηντή της ΕΡΤ και κατά η σύγκριση του Τσακνή με τον Θεοδωράκη είναι τουλάχιστον ατυχής, σε όλα τα επίπεδα.

      Διαγραφή
    2. κατά η σύγκριση του Τσακνή με τον Θεοδωράκη είναι τουλάχιστον ατυχής, σε όλα τα επίπεδα.=κατά κοινή ομολογία η σύγκριση του Τσακνή με τον Θεοδωράκη είναι τουλάχιστον ατυχής, σε όλα τα επίπεδα.

      Διαγραφή
    3. Οχι απλα απελπισια απογνωση και πανικο εχουνε. Το οτι συνεχιζουμε με βαση την Στρατηγικη μας μακρια απο Πολιτικα Μετωπα και κυβερνηση τους Τσουζει και Σκουζουνε. Ασε τους Νεκρους να προχωρουνε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @Bartolomeo:
      Υ.Γ.
      Ο Θεοδωράκης δεν "γύρισε" σε κανένα Κόμμα από ότι ξέρω, και δύσκολα θα μπορούσε κιόλας.
      Η διαδικασία της οργάνωσης στο ΚΚΕ είναι πολύ συγκεκριμένη και είναι ίδια για όλους (κατάθεση βιογραφικού, έγκριση, κλπ)

      Διαγραφή
  5. Κατ' αρχάς, οι "αντιδρώντες" στη διαφαινόμενη επανατοποθέτηση του Θεοδωράκη με εκτιμήσεις που δε συμβαδίζουν με τις θέσεις του ΚΚΕ αλλά, απλώς, δεν αντιβαίνουν σε τέτοιο βαθμό, αγνοούν - ηθελημένα ή μη - ότι το μουσικό έργο τιμήθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ σε διαχρονική βάση. Σε συγκεντρώσεις, συναυλίες κλπ. Ακόμη και με τη φυσική παρουσία του Θεοδωράκη, παλαιότερα. Ακόμη και όταν ο ίδιος είχε απομακρυνθεί πλήρως από τη δράση και την ιδεολογία του ΚΚΕ. Ακόμη και όταν πριν λίγα έτη ο Θεοδωράκης συνεργαζόταν με τη ΝΔ.
    Όντως, επιδικνύει μικροαστικού τύπου συμπεριφορά.
    Αλλά, εν προκειμένω, αναφέρει ορισμένες σωστές σκέψεις σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης.
    Ποιο το "μεμπτό";

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κ.:
      Το μεμπτό προφανώς είναι πως αυτά δεν λένε πλέον μόνο οι "τρελλοί του χωριού" από το ΚΚΕ, ούτε οι δήδεν "εσωτερικά αντιπολιτευόμενοι" όπως ο Γλέζος (που σχεδόν τα ίδια με τον Μίκη είπε πριν λίγο καιρό).
      Το παραμύθι αρχίζει ήδη να φθείρεται και το μόνο μέχρι τώρα έργο της συγκυβέρνησης είναι οι δύο ΠΝΠ. Και έρχεται και μνημόνιο.
      Τρεχάτε ποδαράκια μου...

      Διαγραφή
  6. Ένα ενδιαφέρον εδώ να θυμηθούμε και τι έλεγε και ο Μ.Γλέζος λίγο καιρό πριν, αλλά και πως αντέδρασαν τα ΣΥΝασπιστήρια σε αυτό.
    Σημείωση: Ο Μανώλης Γλέζος ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ εν ενεργεία ευρωβουλευτής και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος:

    -Μανώλης Γλέζος: Ζητώ συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό !..
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_38.html

    -Προκλητική απάντηση από Μαξίμου στον Μανώλη Γλέζο: «Δεν είναι καλά πληροφορημένος», αμόλυσαν ταυτόχρονα και τα "σκυλιά"
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_58.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.