Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

-Ποιός κυβερνάει αυτό τον τόπο; #2

Θύελλα αντιδράσεων μέσα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, για το Λάμπη Ταγματάρχη


Ορίστηκε το ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ, αρκετές μέρες μετά τη λήξη του διαγωνισμού κι ενώ μερίδα του τύπου έχει ανακηρύξει ως νικητές τον Λάμπη Ταγματάρχη ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Διονύση Τσακνή ως Πρόεδρο. Η μη επίσημη ανακοίνωση της επιλογής προκάλεσε νευρικότητα στην μεγάλη οικογένεια της Ανοιχτής ΕΡΤ της οποίας οι εργαζόμενοι ανυπομονούν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί τελευταία στιγμή να τροποποιήσει την επιλογή της.

Η δυστοκία στο σχηματισμό του νέου ΔΣ οφείλονταν στη θύελλα αντιδράσεων, από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους συνδικαλιστές, αλλά και μέσα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για το Λάμπη Ταγματάρχη, εξαιτίας των επιλογών του από την ίδια θέση όταν υπογράφτηκε το πρώτο μνημόνιο. Αντιδράσεις υπήρξαν και για το πρόσωπο του Διονύση Τσακνή, δεδομένης της ενεργού συμμετοχής του στην ιδιωτική εταιρία για τα πνευματικά δικαιώματα ΑΕΠΙ.

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τον Ταγματάρχη

«Με δεδομένο ότι η επιλογή του κ. Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ εγείρει τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία στους ίδιους τους εργαζόμενους – που κράτησαν επί 23 μήνες ανοιχτή την ΕΡΤ και είναι αυτοί που, τελικά, θα αποτελέσουν τον καταλύτη για τη νέα ΕΡΤ που αξίζει η χώρα και η κοινωνία – και με δεδομένο, επίσης, ότι τα μηνύματα που εκπέμπει στο λαό η εν λόγω επιλογή είναι αντιφατικά και αποπροσανατολιστικά, καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του.», δήλωσαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την ΕΡΤ, Αννέττα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

«Η κυβέρνηση όχι απλά διάλεξε τον Ταγματάρχη δίχως να μιλήσει με την Κοινοβουλευτική της ομάδα (να μιλήσει με τους εργαζόμενους δεν το συζητάμε, lol) [...] υποψήφιοι για μέλη της Διοίκησης με αποδεδειγμένα προοδευτικές (τουλάχιστον) αφετηρίες διαμαρτυρήθηκαν για το πρόσωπό του και απείλησαν να αποχωρήσουν από υποψήφιοι», γράφουν στο σχολιασμό του θέματος διάφοροι αναγνώστες. Ο Γιώργος Φουρναράκης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, προσθέτει: «Ακόμη και τώρα -την ύστατη ώρα- το πρωθυπουργικό επιτελείο προλαβαίνει να διορθώσει το λάθος του. Ας μην υπονομεύσει, εξαρχής, το ίδιο την επαναλειτουργία της ΕΡΤ [...]. Κύριε Παππά η νέα ΕΡΤ που επαγγελθήκατε στη Βουλή, στον Ελληνικό λαό και στους εργαζόμενούς της, δεν μπορεί να κτιστεί με τα σαθρά υλικά κατεδάφισης του παρελθόντος»

«Παρακαλώ κάποιος να μας εξηγήσει με λογικά (κατά προτίμηση) επιχειρήματα τις επιλογές της κυβέρνησης για τη διοίκηση της νέας ΕΡΤ.», αναρρωτιέτα ο Γιώργος Παπαζαχαρίου, δημοσιογράφος ΕΡΤ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο Κώστας Αποστόλου από τον FM 100 απαντάει «Ο μόνος τρόπος να κατανοηθεί η επιλογή του κ. Ταγματάρχη, είναι ο κλασσικός ελληνικός: Μερικοί άνθρωποι είναι σαν τα ελικόπτερα τύπου Απάτσι: Παντός καιρού...»

«Δεν αγωνιστήκαμε για να επιστρέψει η ΕΡΤ στην εποχή της διαπλοκής και των ανθρώπων που κατασπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα. Και δεν μείναμε μέσα 23 μήνες για να χάφτουμε ό,τι μας σερβίρουν. [...] Τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά. Αν θέλουν πραγματικά ελεύθερη, δημόσια ραδιοτηλεόραση ας βασιστούν σε γενναίους και ελεύθερους ανθρώπους και όχι σε Ταγματάρχες.» Στέλιος Νικητόπουλος, δημοσιογράφος ΕΡΤ

«Μετά από 23 μήνες σκληρού αγώνα,με θυσίες,τρέξιμο, γέλια και δάκρυα, άπειρες ώρες συζητήσεων εκδηλώσεων συνελεύσεων για το ποια ΕΡΤ θέλουμε, όλα διαγράφονται με μια κυβερνητική επιλογή. Στους 23 μήνες αυτοδιαχείρισης, ο βασιλιάς πέθανε. Ζήτω ο νέος βασιλιάς (Λέγε με και Ταγματάρχη).Ας ελπίσουμε οι συνελεύσεις να δημιουργήσουν εντός της ΕΡΤ μία δυαδική εξουσία,και επίσης ο Τσακνής να μην αποτελέσει το αριστερό άλλοθι μίας συντηρητικής, διολίσθισης». Χρήστος Αβραμίδης, δημοσιογράφος της ανοιχτής ΕΡΤ3

«Ανήκω στους αφελείς που δημόσια από το ραδιόφωνο, δήλωνα απαντώντας σε πιεστικές ερωτήσεις ακροατών, ότι αποκλείεται η κυβέρνηση να τοποθετήσει στην ΕΡΤ τον Λάμπη Ταγματάρχη, ότι αποκλείεται να κάνει τέτοιο λάθος. Χωρίς να έχω οποιαδήποτε σχέση ή πληροφόρηση, είτε με το κόμμα, είτε με την κυβέρνηση. Θεωρούσα αδιανόητο ότι μπορεί ένα πρόσωπο ταυτισμένο με τις εποχές που θέλουμε ν’ αφήσουμε πίσω, να σηματοδοτήσει το καινούργιο, το ανεξάρτητο, το ποιοτικό. Από τις Οσκαρικές βραδιές της γκλαμουριάς στο τιμόνι της νέας ΕΡΤ; Και τα πρόσωπα που κράτησαν όρθιο τον αγώνα, που κράτησαν όρθια την ελπίδα, να εξαναγκάζονται σε απόσυρση.», λέει μεταξύ άλλων η Ευγενία Λουπάκη, "Στο Κόκκινο"
Πηγή: "ραδιόφωνο"
Για να καταλάβουμε και λίγο το "ποιοί μαλώνουν με ποιούς", χρήσιμη είναι μια ματιά στα δύο παρακάτω παλιότερα άρθρα:

1 σχόλιο:

  1. Από την τηλεόραση των συνταγματαρχών, ΥΕΝΕΔ, στην συνδρομητική τηλεόραση των ταγματαρχών ΣΥΡΙΖΕΡΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.