Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Άλλαξαν και την ημερομηνία λήξης του 2ου Παγκόσμιου Πόλεμου...

Και πάνω που νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα, το είδαμε και αυτό!
Η παραχάραξη της ιστορίας προχωράει μέχρι την αλλαγή της ημερομηνίας λήξης του Β'ΠΠ!

Αυτά τουλάχιστον σύμφωνα με το "deutsche welle", αλλά και τον "αριστερό" Βαξεβάνη που τα αναπαράγει αμάσητα...

Παραθέτουμε αποσπάσματα από "ρηξικέλευθο" "ιστορικό" άρθρο που δεν άφησε λίθο επί λίθου της ιστορικής πραγματικότητας, αλλά που αναγκάζεται να αναφέρει και καμπόσες "άβολες" ιστορικές λεπτομέρειες:
 _____

8 Μαΐου 1945, το τέλος του Πολέμου


70 χρόνια συμπληρώνονται από την άνευ όρων συνθηκολόγηση της γερμανικής Βέρμαχτ. Το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου όμως δεν έφερε παντού την ειρήνη. Πολλοί Γερμανοί δεν βίωσαν την ημέρα εκείνη ως απελευθέρωση.

Βερολίνο-Καρλσχόρστ, 8 Μαΐου του 1945, 11 μμ. Ο ανώτατος διοικητής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Βίλχελμ Κάιτελ υπογράφει την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Βέρμαχτ. Αυτό αναφέρουν τουλάχιστον τα επίσημα έγγραφα. Στην πραγματικότητα όμως, ο Κάιτελ έβαλε την υπογραφή του στο έγγραφο μια μέρα αργότερα, στις 9 Μαΐου, συνυπογράφοντας ουσιαστικά ό,τι είχε υπογράψει μια μέρα νωρίτερα, στις 7 Μαΐου, στη γαλλική Ρενς ο αρχηγός του Επιτελείου Επιχειρήσεων της Ανώτατης Διοίκησης της Βέρμαχτ Άλφρεντ Γιοντλ. Η συνθηκολόγηση προέβλεπε τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στις 8 Μαΐου, από τις 11.01 μμ.

Έπειτα από τις πιέσεις του Στάλιν όμως, εκδοχή που τελικώς επικράτησε, η όλη διαδικασία έπρεπε να επαναληφθεί στο Βερολίνο καθώς στη Ρενς δεν υπήρχε εκπρόσωπος του σοβιετικού στρατού.

«Αναμφίβολα έπαιξε ρόλο», λέει η Μάργκοτ Μπλανκ από το Γερμανορωσικό Μουσείο στο Βερολίνο-Καρλσχόρστ. «Μεγαλύτερες ήταν οι επιφυλάξεις της βρετανικής πλευράς. Παρέπεμπαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στο ότι η γερμανική στρατιωτική ηγεσία δεν είχε συνθηκολογήσει, αλλά είχε προτάξει την πολιτική κυβέρνηση για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι η ίδια είναι ανίκητη στα πεδία των μαχών».

Το τέλος του Τρίτου Ράιχ;

Οι φόβοι αυτοί των Βρετανών τους ανάγκασαν να αποδεχθούν την πρόταση του Στάλιν,
[...]
«Δεν είχε συνθηκολογήσει το γερμανικό Ράιχ, αλλά η Βέρμαχτ», εξηγεί ο Γιοχάνες Χιούρτερ από το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου. Μόλις στις 23 Μαΐου ο Ντένιτς και μέλη της κυβέρνησής του συλλαμβάνονται από τους Βρετανούς.
[...]
Ρίχνοντας μια ματιά στο διαδύκτιο ανακαλύψαμε με μεγάλη μας έκπληξη πως τα ίδια -και χειρότερα- αναφέρονται και αλλού. Διαβάζουμε π.χ. στο "Σαν σήμερα":
Στις 7 Μαΐου 1945 οι Γερμανοί παραδίδονται άνευ όρων στους Συμμάχους και ο πόλεμος στην Ευρώπη λήγει.
Το χάος σε σχέση με την ημερομηνία λήξης του πολέμου συνεχίζεται και στην wikipedia όπου στο λήμα "Β' Παγκόσμιος Πόλεμος" δίνεται η σωστή ημερομηνία,
Η υπογραφή της άνευ όρων συνθηκολόγησης έγινε στις 9 Μαΐου 1945, ώρα 0.43 π.μ., στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου. Την ανώτατη γερμανική στρατιωτική διοίκηση εκπροσώπησαν ο στρατάρχης Κάιτελ, ο ναύαρχος Φρίντερμπουργκ και ο στρατηγός της αεροπορίας Στουμπφ. Την αντιπροσωπεία της αντιχιτλερικής συμμαχίας αποτέλεσαν: από μέρους της ΕΣΣΔ ο στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ, από μέρους της Αγγλίας ο στρατάρχης της αεροπορίας Α. Τέντερ, από μέρους των ΗΠΑ ο στρατηγός Κ. Σπάατς και από τη Γαλλία, ο στρατηγός Ντε Λατρ ντε Τασινύ. Ο πόλεμος στην Ευρώπη τερματίζεται.
 αλλά στο λήμμα "Μάχη του Βερολίνου" αυτή μετατοπίζεται και πάλι(!!!) μια μέρα πίσω:
Η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων στις 8 Μαΐου 1945. Ο πόλεμος στην Ευρώπη είχε τελειώσει.
-Τι είναι λοιπόν αυτό πραγματικά συνέβη στις 7, στις 8 και στις 9 Μάη του '45, που προσπαθείται απεγνωσμένα να συσκοτιστεί εν μέσω ενός πακτωλού αντικρουόμενων πληροφοριών που αφορούν την ημέρα παράδοσης της ναζιστικής Γερμανίας;

Εκείνο λοιπόν που συνέβη είναι πως η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε στους Αγγλοαμερικάνους στις 7 Μάη του 1945 αλλά συνέχισε να είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με την ΕΣΣΔ μέχρι και τις 9 του Μάη, δύο ολόκληρες μέρες μετά.
-Τι συνέβη στις 8/5/1945 που μας  δίνουν τόσες πηγές;
Απολύτως τίποτε!

Εκείνο που συνέβη είναι η προχρονολόγηση της παράδοσης της ναζιστικής γερμανίας στην ΕΣΣΔ κατά μια μέρα. Έτσι το κενό μεταξύ 7-9 Μάη και μαζί του όλο το διπλωματικό παρασκήνιο εκείνων των ημερών μεταξύ Αγγλοαμερικάνων-Γερμανίας-ΕΣΣΔ, απλά "εξαφανίστηκε".

Ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο που αφορά την προσπάθεια αντιστροφής των συμμαχιών (όλοι εναντίον της ΕΣΣΔ) έστω και την ύστατη στιγμή του πολέμου. Προσπάθεια που βρήκε αρκετά ευήκωα ώτα σε υψηλά ιστάμενους κύκλους των δυτικών συμμάχων, με προεξέχοντα τον αμερικάνο στρατάρχη Πάτον, που ουδέποτε έκρυψε άλωστε τις συμπάθειες του, και που επιβεβαιώνεται και από την συνέχιση της αναγνώρισης του γερμανικού καθεστώτος από τους άγγλους μέχρι και τις 23 Μάη ακόμη, οπότε και προχωρούν τελικά στην σύλληψη του Νταίνιτς...

-Ποιός είπαμε πως κέρδισε τον πόλεμο;

3 σχόλια:

  1. Τον Πόλεμο τον κέρδισε η ΕΣΣΔ με επικεφαλης το Ι.Β. ΣΤΑΛΙΝ. ΟΙ Καπιταλιστες προσπαθουσαν να αντιστρεψουν τις συμμαχιες εστω και την υστατη ωρα καθαρα σε ταξικη βαση. Αντιθετα τα ΚΚ στην δυση πηγανε με το Αντιφασιστικο μεχρι τελος αδυνατοντας να μετατρεψουνε τον πολεμο σε ταξικο. Λογο εθνικων ιδιομορφιων Βεβαιως Βεβαιως. Τη χαρακτηρα ειπαμε ειχε ο Πολεμος Συντροφε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TRASH. Αυτα που γραφεις ειναι απαραδεκτα πραγματα. Ειναι ποτε δυνατο οι ΑγγλοΑμερικανοι Αντιφασιστες ανθρωποι να θελουνε να αντιστρεψουνε τις Συμμαχιες και να Συνεργαστουνε με τον Χιτλερ. Τη θα πει για ολα αυτα ο Πετροπουλος ο Λιοσης και ο Καλτσωνης του Αντικομμουνιστικού αγωνα. Μου Φαινεται οτι πρεπει να εισαι ΚρυφοΤροτσκιστής Σύντροφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλοι αναρωτιούνται ακόμα τι έγινε στην Δουνκέρκη (1940), ή τι γύρευε ο Ες στην Αγγλία (1941).

    Λισαβόνα 1944. Η συμφωνία Τσόρτσιλ - Χίτλερ.
    http://www.rizospastis.gr/static.do?&page=/history/dse/DSE_MEROS_02_30-10-96_10.jsp

    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.