Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ξαναγυρίσαμε στην εποχή Πιουριφόι...

Ανάρτηση-παρέμβαση στα social media της πρεσβείας των ΗΠΑ για τον Σ. Ξηρό


_________
Αναφέρεται στη δολοφονία του αμερικανού πλοιάρχου Ε. Νορντίν από τη «17 Ν»

Αίσθηση προκάλεσε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook και twitter) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, το απόγευμα της Παρασκευής, σχετικά με την δολοφονία από την «17 Νοέμβρη» του αμερικανού πλοιάρχου Ουίλιαμ Έντουαρντ Νορντίν και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Σάββας Ξηρός και ενώ στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.  

Στο κείμενο που είναι γραμμένο στα αγγγλικά αναφέρεται: «Στη μνήμη των πεσόντων: Ο πλοίαρχος Ουίλιαμ Έντουαντ Νορντίν, του Ναυτικού των ΗΠΑ, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα όταν δολοφονήθηκε στις 28 Ιουνίου 1988 από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη».

Σημειώνεται επιπλέον ότι «ο 51χρονος αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ οδηγούσε ένα θωρακισμένο όχημα τύπου σεντάν όταν ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά πυροδοτήθηκε δίπλα του με ασύρματο χειρισμό. Πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε από την έκρηξη. Άφησε πίσω τη γυναίκα του Πατρίτσια, τον γιο του Ουίλιαμ Ε. Νορντιν ΙΙ και την κόρη του Ανναμπελ. Ετάφη στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλιγκτον με όλες τις στρατιωτικές τιμές. Ο πλοίαρχος Νορντίμ ήταν ένας από τους πέντε αμερικανούς που δολοφονήθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη».

Αναφερόμενη στον Σάββα Ξηρό η αμερικανική πρεσβεία τονίζει ότι: «Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Πλοιάρχου Νορντίν, όπως και για την δολοφονία στις 13 Μαρτίου 1991 του αμερικανού υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ που υπηρετούσε στην Αεροπορική Βάση του Ελληνικού, καθώς επίσης και για επιθέσεις, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους άλλοι οκτώ πολίτες. Καταδικάστηκε για την εκτόξευση ρουκέτας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, για τη συμμετοχή σε 71 απόπειρες δολοφονίας (συμπεριλαμβανομένης επίθεσης σε λεωφορείο που μετέφερε αμερικανούς που ήταν στρατιωτικό προσωπικό), για 41 παράνομες εκρήξεις και για 13 ληστείες και απόπειρες ληστειών».

Να σημειωθεί ότι μία ώρα αργότερα ο αμερικανός πρέσβης κοινοποίησε τη σχετική ανάρτηση μέσω του twittet στους λογαριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου. 
Πηγή: Το Βήμα (οι τίτλοι δικοί μας)

4 σχόλια:

  1. Το ενα χερι πλενει το αλλο και τα δυο το Προσωπο Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
    Το άρθρο αφορά στην ξεδιάντροπη ανάμειξη της Πρεσβείας (μία είναι η πρεσβεία) στα εσωτερικά πράγματα της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TRASH Δεν διαφωνησα καθολου. Ετσι ητανε και ετσι θα ειναι παντα ο Καπιταλισμος. Αλλα και αυτο που λεω μεσα ειναι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη ξεχνάμε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι american-friendly κόμμα, αύριο ο Κοτζιάς συναντάτε με τον Κέρι, ο Πρόεδρος ζήτησε συνέχεια των μεταρυθμίσεων και τόσα άλλα. Αρα δε πρέπει να προκαλεί έκπληξη η παρέμβαση της πρεσβείας και πιστεύω οτι θα είναι μεγαλύτερη τώρα με τη δίκη της ΧΑ μέσω ΜΜΕ και άντικειμενικών ' ρεπορτάζ για εξίσωση φασισμού -κομμουνισμού, άλλωστε ήδη ξεκίνησε με την επίθεση στο πρόσωπο του αείμνηστου συντρόφου ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, Ας είμαστε έτοιμοι για αντεπίθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.