Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Παρέμβαση Ομπάμα για την Ελλάδα, καλεί να μην μείνει λίθος επί λίθου στα εργασιακά

Αντιγράφουμε από την "Ημερησία" (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα για την Ελλάδα: «Οχι μόνο λιτότητα, αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις»


Την άποψη ότι το μείγμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα για να ξεπεραστεί η κρίση δεν ήταν σωστό επανέλαβε εμμέσως ο Μπαράκ Ομπάμα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέρο Ρέντσι, με τον οποίο συναντήθηκε στο Λευκό Οίκο.

«Με όλο το σεβασμό προς την Ευρώπη, τόσο η λιτότητα όσο και οι δομικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να περιορίσει τη γραφειοκρατία της, επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα: «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, Οι Έλληνες πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι είχε καλέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να δείξει στον ελληνικό λαό ότι "υπάρχει ελπίδα" και ότι η χώρα μπορεί "να επιστρέψει στην ανάπτυξη".

Λίγο νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Στηρίζουμε κάποιον βαθμό ευελιξίας στον τρόπο με τον οποίο κινείστε, όμως θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές και σε αυτούς που στηρίζουν το χρηματοοικονομικό σας σύστημα ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και αυτό απαιτεί το είδος των δύσκολων αποφάσεων που αρχίζει να λαμβάνει ο Ματέο (Ρέντσι)", πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Ομπάμα παραδέχθηκε ότι ΗΠΑ και ΕΕ ακολούθησαν διαφορετικές προσεγγίσεις για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι η διακυβέρνησή του πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να σταθεροποιήσει την οικονομία, βάζοντάς την σε τροχιά ανάπτυξης και μειώνοντας παράλληλα το έλλειμμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «η Ελλαδα χρειάζεται να αρχίσει μεταρρυθμίσεις, να αναμορφώσει το φορολογικό σύστημά της και να υιοθετήσει ευέλικτες εργασιακές πρακτικές» και πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να δείξει ότι θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Ομπάμα και κάλεσε τη χώρα «να μειώσει τη γραφειοκρατία».
Οι Έλληνες «πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας», τόνισε. Ανέφερε ότι όταν εξελέγη ο Αλ. Τσίπρας του τηλεφώνησε και του είπε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις

Για Ιταλία 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο παράδειγμα της Ιταλίας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Ρέντσι βρίσκεται στο «σωστό δρόμο» αναφορικά με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Σε κάθε περίπτωση, τόνιοσε ότι η ενίσχυση της ζήτησης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ευρώπη στην παρούσα φάση, αφού υπέστη μεγάλο πλήγμα τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν ενδείξεις αποπληθωρισμού. Η ζήτηση είπε χαρακτηριστικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα παγκοσμίως στην παρούσα φάση.

Ρέντσι

Η Ευρώπη θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα, τόνισε από την πλευρά του ο Ματέο Ρέντσι, υπογραμμίζοντας ότι η ψήφος του ελληνικού λαού πρέπει να γίνει σεβαστή.

"Θα πρέπει οπωσδήποτε να εργασθούμε σκληρά για να επιτύχουμε μια συμφωνία", δήλωσε ο Ρέντσι και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση στη χώρα του, ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι η Ρώμη διαθέτει πλέον μια πιο ευέλικτη αγορά εργασίας και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι το 2015 θα πρέπει να αποτελέσει μια χρονιά καμπής για την επίτευξη μιας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
___________
Ενδιαφέρον έχει και το τι έλεγε το "Left.gr" για τις "μεταρρυθμίσεις Ρέντζι", ένα χρόνο πριν: 
"...οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του Σοσιαλδημοκράτη, Ρέντζι, ελαστικοποιούν την αγορά εργασίας, αφαιρώντας δικαιώματα απο τους εργαζόμενους στο μνημονιακό πνεύμα που έχει επικρατήσει σε όλο τον Ευρωπαικό Νότο..."
Αλλά και το πως χαρακτήριζε η "Αυγή" το νέο τους πρότυπο, την ίδια περίπου περίοδο:
"Ικέτης στην Μέρκελ ο Ρέντζι"
Έτσι για να ξέρουμε τι μας περιμένει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.