Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Μνημείο προς τιμήν του Γκαγκάριν στην "ΠΓΔΜ"

Με λαμπρότητα έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν του ρώσου κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν στην πόλη Στρώμνιτσα (Στρούμιτσας, στην τοπική διάλεκτο*) στη νοτιοανατολική περιφέρεια της "ΠΓΔΜ"**. Η ανέγερση του μνημείου στο πάρκο με τον ομώνυμο δρόμο -οδός Γκαγκάριν - ανεγέρθηκε με την αρωγή της ρωσικής πρεσβείας και του Δημαρχείου των Σκοπίων.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε ο ρώσος πρέσβης Ολεγκ Στσέρμπακ, ο δήμαρχος των Σκοπίων Τρογιανόφσκι, οι πρέσβεις της Βουλγαρίας, της Ιταλίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, καθώς και οι στρατιωτικοί ακόλουθοι της Ελλάδας, της Κίνας και της Κροατίας. Οι δημοτικές αρχές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια για τη βοήθειά τους στην ανέγερση του μνημείου προς τιμήν του Γκαγκάριν που αποτελεί «παγκόσμιο σύμβολο της της ανθρώπινης υπέρβασης» που με τα επιτεύγματά του άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Αναδημοσιεύεται σαν είδηση, κυρίως για αυτά που μπορεί κανείς να διαβάσει "πίσω από τις γραμμές"...
_____________
*"σκοπιανά" στο πρωτότυπο
**"των Σκοπίων" στο πρωτότυπο
Οι εκφράσεις αυτές αντικαταστάθηκαν για ευνόητους λόγους από εμάς, αφού ούτε κάποια χώρα με το όνομα "Σκόπια" γνωρίζουμε να υφίσταται, ούτε κάποια γλώσσα ή διάλεκτος που να ονομάζεται "σκοπιανά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.