Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Άγρια κόντρα ΚΚΕ – Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Ο Χ.Φλωράκης με την τιμημένη στολή του ΔΣΕ
Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Αφορμή στάθηκε απαξιωτική αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού στον Χαρίλαο Φλωράκη.

«Επειδή βρέθηκε ένας οπαδός, ένας φίλος, οτιδήποτε της Χρυσής Αυγής να κάνει ένα έγκλημα, φταίει συλλήβδην η κοινοβουλευτική ομάδα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, είμαστε όλοι φυλακή. Αυτό σας βόλευε όλους. Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής γιγαντώνονταν και γι΄ αυτό μας βάλατε μέσα», είπε ο Γιάννης Λαγός και σχολιάζοντας αναφορά στο ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν μεγάλη μορφή της Αριστεράς είπε:

Το ακούσαμε και αυτό. Ότι πολέμησε για την ισότητα και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Εμένα θα μου επιτρέψετε να έχω άλλη άποψη. Ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν ο καπετάν Γιώτης του ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς που κατέσφαξε Έλληνες πατριώτες. 

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που τόνισε πως «η ΧΑ είναι ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, από την ίδια της την ιδεολογία».

 «Πρώτα από όλα χωρίζει τους ανθρώπους, σε άριους και κατώτερους, ανάλογα με τα χρώματα, τη θρησκεία με τον πολιτισμό και που έχει στόχο -μη κοιτάτε τώρα που δεν τολμάνε να τα πούνε, όταν είναι αλλού τα λένε- να αφανίσει οτιδήποτε είναι εναντίον αυτού που υποστηρίζουν και να εδραιώσουν τη νέα τάξη πραγμάτων όπως την ονειρευόταν ο ίδιος ο Χίτλερ που τον είχαν ευαγγέλιο και δεν έχουν το θάρρος τώρα να το υπερασπιστούν» συνέχισε ο κ. Παφίλης και πρόσθεσε:

Είναι εγκληματική οργάνωση γιατί έκανε εγκλήματα και τα καθοδηγούσε τα εγκλήματα.


Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις «ασκήσεις με μαχαίρια» χρυσαυγιτών βάρος μεταναστών, των εργατών στο Πέραμα λέγοντας:

Τώρα, τόνισε, μπροστά στη δίκη τη στρίβουν και προσπαθούν να παραστήσουν τις αθώες περιστερές.

Τέλος, απαντώντας στην επίθεση της Χρυσής Αυγής υποστήριξε:

Ποιοι μιλούν σε αυτό τον τόπο; Όταν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και εμείς, πολεμάγαμε τους Γερμανούς, αυτών οι πρόγονοι ήταν ταγματασφαλίτες. Ποιο ήταν το βασικό τους σύνθημα. Δόξα και τιμή στους χίτες και τους ταγματασφαλίτες. Τι ήταν οι ταγματασφαλίτες; Δεν ήταν συνεργάτες των Γερμανών; Είναι απόγονοι πολιτικοί των κουκουλοφόρων της εποχής. Αυτοί φορούσαν κουκούλα. Κανένας λαϊκός αγωνιστής δεν φόρεσε ποτέ κουκούλα. 
Πηγή: newpost.gr


Οι εξελίξεις δικαιώνουν το ΚΚΕ και τη θέση του πως δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση εντός της ΕΕ και με την οικονομία στα χέρια των μονοπωλίων, ανέφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Για το μεταναστευτικό τόνισε πως ΕΕ και ΗΠΑ είναι υπεύθυνες με τους πολέμους που εξαπολύουν για τα εκατομμύρια των κατατρεγμένων και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για απειθαρχία στον κανονισμό του Δουβλίνου και τη συνθήκη Σέγκεν που εγκλωβίζουν τους μετανάστες στις χώρες υποδοχής όπως είναι η Ελλάδα.

Ενόψει τη δίκης της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση από την ίδια της την ιδεολογία, πως έκανε και καθοδηγούσε εγκλήματα και ότι λόγω της δίκης παριστάνει την «αθώα περιστερά» και τον «ψόφιο κοριό». Σημείωσε ότι οι πρόγονοι της Χρυσής Αυγής ήταν οι κουκουλοφόροι ταγματασφαλίτες συνεργάτες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.