Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Bullet points

  • Ο αριθμός των τάξεων σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα περιλαμβάνει αναγκαστικά την εκμεταλλεύτρια τάξη και την εκμεταλλευόμενη τάξη.
  • Αυτές είναι οι δύο μοναδικές τάξεις που είναι απόλυτα απαραίτητες σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα.
  • Αυτό σημαίνει ότι η εκμεταλλευόμενη τάξη είναι πιο απαραίτητη από οποιαδήποτε ενδιάμεση τάξη στην εκμεταλλευτική τάξη.
  • Αυτό σημαίνει ότι η φασαρία που κάνουν τα ενδιάμεσα στρώματα γύρω απ' τον εαυτό τους στρώματα που συντάσσονται με την εκμεταλλεύτρια τάξη και φωνάζουν πως είναι η εκμεταλλευμένα, στρώματα που σπαράσσονται απ' την εκμεταλλεύτρια τάξη και νομίζουν πως είναι ένα μαζί της, έχει μικρή σημασία όταν δεν υπάρχουν πια τα περιθώρια να αναπαραχθούν ως ενδιάμεσα στρώματα. Κάποτε θα κουραστούν να φωνάζουν μάταια, γιατί φωνάζουν μάταια.
  • Η τάξη που έχει μεγαλύτερη σημασία για την εκμεταλλεύτρια τάξη, η τάξη των εκμεταλλευομένων, έχει αντικειμενικά μεγαλύτερη σημασία. Την έχει για τον Άλλο, και την έχει για τον εαυτό της.
  • Όταν οξύνεται η ταξική πάλη, κάθε άνθρωπος πρέπει να αποφασίσει με ποια από τις δυο πραγματικές, πραγματικά αναντικατάστατες στο εκμεταλλευτικό σύστημα τάξεις θέλει να ταχθεί.
  • Κάθε άνθρωπος που αποφασίζει με ποια τάξη θέλει να ταχθεί εντάσσεται πολιτικά σ' αυτή.
  • Η εκμεταλλεύτρια τάξη του δίνει πολλές πολιτικές δυνατότητες ένταξης--η εκμεταλλευόμενη μόνο μία. Ποτέ η εκμεταλλευόμενη τάξη δεν δίνει πάνω από μία πραγματική δυνατότητα πολιτικής ένταξης σ' αυτή, γιατί είναι εκμεταλλευόμενη και δεν έχει κανένα συμφέρον στην αυτοδιάσπασή της. Η εκμεταλλευόμενη τάξη διασπάται μόνο απ' έξω, ποτέ γιατί έχει η ίδια κάτι να κερδίσει διασπώμενη ή ακολουθώντας διασπάσεις.
  • Κάθε άνθρωπος που δεν εντάσσεται ούτε με τη μία ούτε με την άλλη τάξη είναι απλώς αναποφάσιστος. Δεν υπάρχουν "περισσότερο ψαγμένοι" άνθρωποι που "δεν καλύπτονται", μόνο αποφασισμένοι και αναποφάσιστοι άνθρωποι.
  • Ο "αναποφάσιστος" είναι αυτός που δεν θέλει να πάρει το ρίσκο της ένταξης σε μια απ' τις δύο τάξεις, και όχι κάποιος που αφηρημένα δεν μπορεί να αποφασίσει για κάτι.
  • - Ο "αναποφάσιστος" λοιπόν είναι ο αποφασισμένος, προς το παρόν, να σώσει το τομάρι του κρατώντας "πισινή".
  • Στην ταξική φωτιά, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στον εαυτό του ότι θα σώσει το τομάρι του. Όλοι κινδυνεύουν, και όταν κινδυνεύουν όλοι, τότε παύει να υπάρχει άσκοπη φλυαρία και υπάρχει πολιτική.
  • Κάθε μία από τις δύο πραγματικές τάξεις έχει ένστικτο της φύσης της και των επιδιώξεών της. Μόνο τα ενδιάμεσα στρώματα δεν έχουν τέτοιο, και μετεωρίζονται ή γυρνάνε άσκοπα γύρω απ' τον εαυτό τους, σαν τρελές ανεμοδούρες.
  • Ένα γέρικο σκυλί δεν μαθαίνει νέα κόλπα, και οι τάξεις είναι σήμερα και οι δυο γέρικα σκυλιά. Τα μοναδικά "νέα κόλπα" που εμφανίζονται ποτέ είναι για νεογνά, που δεν έχουν ένστικτο, δηλαδή για τα ενδιάμεσα στρώματα. Μόνο αυτά ανοίγουν τα μάτια διάπλατα και θαυμάζουν αποχαυνωμένα ό,τι τους δειχτεί, ωσάν να μην έχει ξαναϋπάρξει ποτέ.
Πηγή: Lenin reloaded

2 σχόλια:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.