Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Γιούνκερ: Η Ε.Ε. πρέπει να έχει τον στρατό της

Υπέρ της άποψης της δημιουργίας ενός ευρωστρατού που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ευρώπης, τάχθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Αυτός ο στρατός θα μπορούσε να μας βοηθήσει να σχηματίσουμε την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας που θα είναι υπεύθυνες για την Ευρώπη», είπε στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Επιπλέον δήλωσε ότι η πρότασή του δεν σημαίνει ότι ο στρατός θα επαναλάβει τον τρόπο που λειτουργεί το ΝΑΤΟ. Με το δικό της στρατό η Ε.Ε. θα είναι σε θέση να αντιδράσει στις απειλές σε βάρος των κρατών – μελών της ή γειτονικών χωρών, σημείωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Επίσης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει έναν στρατό για να στείλει ένα μήνυμα στη Ρωσία ότι η Ευρώπη είναι σοβαρή στο θέμα της υπεράσπισης των αξιών της Ε.Ε.

Η γερμανική εφημερίδα ανέφερε ότι πρότασή του επικεφαλής της Κομισιόν βρήκε αποδοχή και στήριξη από Γερμανούς βουλευτές με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων να σημειώνει ότι είναι καιρός το όραμα για έναν ευρωστρατό να γίνει πραγματικότητα.

«Οι Ευρωπαίοι δαπανούν συνολικά τεράστια χρηματικά ποσά για τον στρατό, πολύ περισσότερο από ό,τι η Ρωσία. Οι στρατιωτικές δυνατότητες μας παραμένουν, όμως, μία ανεπαρκής πολιτική ασφάλειας όσο διατηρούμε μικρούς εθνικούς στρατούς, που κάνουν και αγοράζουν πολλά τμήματα του ίδιου πράγματος σε μικρότερη κλίμακα» είπε στην γερμανική εφημερίδα ο Νόρμπερτ Ρότγκεν.

Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Τώρα το τρελλάδικο που ονομάζεται ΕΕ θέλει και στρατό εναντίον της ...Ρωσίας!
Όλα καλά με την συμμετοχή μας στην λυκοσυμμαχία, ή αν δεν αρχίσει να βρέχει ο ουρανός ρώσικους πυραύλους δεν σκοπεύουμε να το ξανασκεφτούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.