Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Χαμός με τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία – Την ανάκλησή του ζήτησε ο Αναστασιάδης

Λευκωσία: Ο Αμερικανός Πρέσβης στη Λευκωσία Τζον Κόνιγκ δήλωσε σήμερα ότι η ερώτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα, τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και τη δολοφονία του Μπόρις Μεμτσόφ “έχουν παρεξηγηθεί”, ενώ σε δεύτερη ανακοίνωση της Πρεσβείας, αναφέρεται πως ο κ. Κόνιγκ θα αποχωρήσει κανονικά μετά το τέλος της θητείας του, δηλαδή το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σε γραπτή δήλωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Αμερικανός διπλωμάτης αναφέρει ότι “η ερώτησή μου στο Twitter ποιά είναι η γνώμη σας για την εβδομάδα στη Ρωσία, όπως την είδαμε από εδώ; την επίσκεψη Αναστασιάδη και τις δηλώσεις; η δολοφονία Νεμτσόφ; έχει παρεξηγηθεί.”

Αναφέρει επίσης ότι δεν ήταν πρόθεσή του ούτε να προκαλέσει ούτε και να υπονοήσει οτιδήποτε. “Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η πρόθεσή μου δεν ήταν ούτε να προκαλέσω ούτε να υπονοήσω οτιδήποτε. Απλά ήθελα να πάρω τις αντιδράσεις των Κυπρίων πάνω σε δύο διαφορετικά θέματα. Πρώτο, την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη και τις δηλώσεις στη Μόσχα, και δεύτερο, το άλλο δραματικό γεγονός στη Μόσχα την περασμένη βδομάδα, τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ”. Είναι ατυχές, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κόνιγκ, “ότι κάποιοι είπαν ότι συνέδεσα τα δύο θέματα. Δεν είχα τέτοια πρόθεση”.

Φεύγει ο Κόνινγκ το καλοκαίρι

Tη θέση του Αμερικανού πρέσβη Τζον Κόνιγκ θα αναλάβει άλλος διπλωμάτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία. Η θητεία του Αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο Τζον Κόνιγκ είναι τριετής και η αποχώρηση του το καλοκαίρι του 2015 ήταν προγραμματισμένη, αναφέρει η πρεσβεία στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ένας άλλος διπλωμάτης θα διοριστεί για να τον αντικαταστήσει, μια διαδικασία για την οποία απαιτείται ανάληψη δράσης από τον Λευκό Οίκο, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το αμερικανικό Κογκρέσο. Η Πρεσβεία αναφέρει ότι προς το παρόν δεν επιθυμεί να προβεί σε σχόλιο σχετικά με τον αντικαταστάτη του κ. Κόνιγκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τον Αμερικανό πρέσβη να ανακοινώσει την προαποφασισμένη απόφαση για αναχώρησή του από τη Λευκωσία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε την ανάκληση του Αμερικανού πρέσβη από τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν.

Ενοχλημένη η Λευκωσία από ενέργεια του Αμερικανού πρεσβευτή

Ενοχλημένη είναι η Λευκωσία με την προσπάθεια του Αμερικανού πρεσβευτή, Τζον Κόνινγκ, να συνδέσει την επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη στη Ρωσία με τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η σχετική αναφορά του Αμερικανού πρεσβευτή στο Twitter «ξεφεύγει των διπλωματικών πλαισίων». Επίσης, σημείωσε ότι η Λευκωσία δεν έχει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από την αμερικανική κυβέρνηση και δεν είναι ξεκάθαρο, αν ο πρέσβης, με όσα ανέφερε στο Twitter, εξέφραζε επίσημες ή προσωπικές θέσεις.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, θα συζητήσει το θέμα με την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Ουάσιγκτον. Ο Κύπριος εκπρόσωπος ανέφερε, εξάλλου, ότι κατά την επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στη Μόσχα «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έπραξε οτιδήποτε, εκτός του πλαισίου της ιδιότητάς της ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Από τις μεγάλες δυνάμεις, είπε, έχουμε μάθει ότι δεν υπάρχουν φίλοι, αλλά μόνο συμφέροντα και σε αυτό το πλαίσιο ενεργεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την απογοήτευση της κυβέρνησης από τη στάση τόσο Ευρωπαίων εταίρων όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα των τουρκικών παραβιάσεων της κυπριακής ΑΟΖ και μίλησε για «χλιαρή αντίδραση» των ΗΠΑ, η οποία, δήλωσε, οδήγησε στη νέα ναυτική οδηγία της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Πηγή: philenews.com, Κυπριακό Πρακτορείο (ΚΥΠΕ-CNA) και Αθηναϊκό Πρακτορείο (www.amna.gr) via mignatiou.com
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.