Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Η "αριστερή" Δήμαρχος του Ζωγράφου διώκει πρόσφυγες

Απαράδεκτη η στάση της δημοτικής αρχής


Μία ομάδα ενεργών πολιτών της γειτονιάς μας έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει και να μετατρέψει τα δύο εγκαταλελειμμένα λυόμενα δωμάτια στο οικόπεδο του Δήμου Ζωγράφου επί της οδού Ιλισίων σε χώρο φιλοξενίας μίας οικογένειας με δύο μικρά παιδιά προσφύγων από το Κομπάνι. Όλοι οι πρόσφυγες είναι θύματα των οικονομικών ανταγωνισμών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών. Θύματα της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (το οποίο στηρίζει εμπράκτως η ΕΕ βλ. Ουκρανία) και των μέχρι πρότινος “αγαπημένων” του παιδιών “τζιχαντιστών”.

Η υποτιθέμενη πολιτισμένη ΕΕ ευθύνεται για το προσφυγικό πρόβλημα μετατρέποντας την Ευρώπη σε ένα φρούριο με χιλιάδες νεκρούς στα σύνορά της. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έφτιαξαν το τείχος της ντροπής στον Έβρο φέρνοντας την Frontex, έφτιαξε τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ το Αιγαίο μετατράπηκε σε ένα νεκροταφείο ανθρώπων. Ευθύνες για τη συνέχιση αυτού του εγκλήματος έχει και η λεγόμενη “κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν διατίθεται να αναθεωρήσει τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ (Δουβλίνο κλπ), ούτε γκρεμίσει το τείχος της ντροπής στον Έβρο, ομονοώντας στη μετατροπή της τη χώρας σε αποθήκη ψυχών. Αντί να γκρεμίσει το τείχος της ντροπής και να κλείσει άμεσα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ήδη μετράμε δύο νεκρούς σε αυτά και άλλους δύο σε αστυνομικά τμήματα.

Συγκεκριμένα όμως είναι κατάπτυστη η στάση της “αριστερής” διοίκησης του Δήμου Ζωγράφου. Με μια απαράδεκτη ανακοίνωση που είχε το θράσος να τοιχοκολλήσει έξω από τα κατειλημμένα λυόμενα η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη καλεί να αποχωρήσουν οι πρόσφυγες και οι αλληλέγγυοι και τους χαρακτηρίζει “παράνομους”. Τι να πει κανείς βέβαια, όταν προεκλογικά δηλώνουν αριστεροί, και μετεκλογικά συναινούν με τον ακροδεξιό Αγγελόπουλο και τους δήθεν αγανακτισμένους πολίτες- δηλωμένους ρατσιστές.

Κάποιος θα πρέπει να πει στην κα Καφατσάκη ότι η κυβέρνησή της που ευθύνεται για τα κύματα προσφύγων και τους πολέμους όντας ενεργό μέλος του ΝΑΤΟ το λιγότερο που έχει να κάνει είναι όταν κομμάτι της καταστροφής που σπέρνουν έρχεται στην χώρα να μην σφυρίζουν αδιάφορα και να μην τους καταγγέλλουν.

Η οποιαδήποτε κουβέντα γύρω από την εταιρία ΝΕΟΚΑΤ ΑΕ αποτελεί κάλυψη του σκανδάλου της διοίκησης Καζάκου και του “αυτοδημιούργητου” (βλ εφημ. Σκονάκι τεύχος Φεβρουαριου) κ. Μαρκάτου.

Καλούμε τον Δήμο Ζωγράφου να αξιοποιήσει τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την σίτιση, τους εγκατελειμμένους χώρους και τα σχετικά κονδύλια του Δήμου και της Περιφέρειας για την υποστήριξη αυτών και άλλων προσφύγων. Σε οποιαδηποτε άλλη περιπτωση ο δήμος θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και υπόλογος στο λαό του Ζωγράφου.
Πηγή: ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ του Ζωγράφου (τα λινκ και οι υπογραμμίσεις προστέθηκαν από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.