Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Γερμανία: Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία στο Δημόσιο - Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας συμμετείχε στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απεργία για αυξήσεις στους μισθούς, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και για αξιοπρεπείς συντάξεις. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα και διευρύνονται συνεχώς, ενώ οι κρατιδιακές κυβερνήσεις απορρίπτουν τα αιτήματα των απεργών λόγω των «αρνητικών οικονομικών συνεπειών στους προϋπολογισμούς».

Μεγάλες συγκεντρώσεις

Στο Βερολίνο συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και σε μεγάλη συγκέντρωση στο Βερολίνο εκτός από τους εκπαιδευτικούς, εργατοϋπάλληλοι και άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Στη συγκέντρωση η Επιτροπή Αγώνα Νέων Μεταναστών Βερολίνου μοίρασε τη μεταφρασμένη στα γερμανικά προκήρυξη αλληλεγγύης και συζήτησε με απεργούς για τα κοινά προβλήματα που βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες που ζουν και εργάζονται τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα.

Χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές διαδήλωσαν μετά από πορεία και στη Δρέσδη, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών. Μαζικές συγκεντρώσεις έγιναν στη Λειψία και στο Κέμνιτς, στην πλατεία μπροστά από το Μνημείο του Καρλ Μαρξ.

Μήνυμα συμπαράστασης του ΠΑΜΕ 

Η Επιτροπή Αγώνα Μεταναστών Δρέσδης μετέφερε στους απεργούς το μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

«Τα αντιδραστικά μέτρα που παίρνονται στη Γερμανία και στη χώρα μας έχουν κοινό παρανομαστή την καπιταλιστική διέξοδο που θέλει τους εκπαιδευτικούς όπως και όλη την εργατική τάξη να βολεύεται με όλο και λιγότερες απαιτήσεις και δικαιώματα. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών στη χώρα μας, μέλος της Παγκόσμιας Εκπαιδευτικής Ομοσπονδίας ΦΙΣΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη στους Γερμανούς εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται. Τα αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς και της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων που θα κατοχυρώνουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν». 
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.