Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Στρίβειν δια των εκλογών;

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Εάν οι δανειστές μάς φτάσουν στο αμήν, να πάμε σε εκλογές


Οι πιστωτές εντείνουν τις πιέσεις με στόχο την επιβολή νέων υφεσιακών μέτρων τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη πως εάν οι δανειστές εντείνουν τις πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση και ζητήσουν νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, η κυβέρνηση θα πρέπει να προσφύγει εκ νέου στις κάλπες εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.

«Εάν οι δανειστές μας φτάσουν στο αμήν και επιμείνουν σε λήψη μέτρων σκληρής λιτότητας και εφόσον η εναλλακτική λύση θα ήταν η χρεοκοπία και η έξοδος από την ευρωζώνη και την Ε.Ε τότε επειδή η Κυβέρνηση δεν έχει εντολή να θέσει αυτά τα θέματα τότε θα ήταν απαραίτητη η προσφυγή στις κάλπες» τόνισε σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Χρυσόγονος.


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κλιμάκωση των πιέσεων από τους πιστωτές με στόχο την επιβολή νέων υφεσιακών μέτρων», αν και υποστήριξε πως η δόση προς το ΔΝΤ πρέπει να πληρωθεί.

«Η δόση προς το Δ.Ν.Τ πρέπει να πληρωθεί – με τον έναν ή τον άλλον τρόπο - αλλά το θέμα των οφειλών προς την Ε.Κ.Τ είναι πιο σύνθετο ζήτημα και η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη στα χέρια της» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: bankingnews

Καλύβης (ΣΥΡΙΖΑ): Η λύση των εκλογών μπορεί να είναι και θετική


Εάν προκύψει μια οριακή κατάσταση η κυβέρνηση θα πρέπει να απευθυνθεί στο λαό ή με εκλογές ή με δημοψήφισμα τόνισε ο κ.Καλύβης Το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν νέες εκλογές άφησε ανοιχτό ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις δυσκολίες των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους και στην περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαστεί να κάνει σημαντικές επιλογές.

«Η λύση των εκλογών μπορεί να είναι και θετική έστω και αν είναι σε ένα κοντινό χρονικό διάστημα» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Καλύβης.
«Εάν προκύψει μια οριακή κατάσταση η κυβέρνηση θα πρέπει να ρωτήσει και τον κόσμο μέσω εκλογών ή δημοψηφίσματος» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καλύβης.
Πηγή: bankingnews

Μήνυμα Βαρουφάκη: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν αποδεχθούν το σχέδιό μας


Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Serra», ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική της κυβέρνησης: να παραμείνει σεβαστή η εντολή από τους ψηφοφόρους και την ίδια στιγμή να επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τους κύριους πιστωτές της χώρας.

«Η ΕΚΤ το 2012 σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere dela Serra.

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης ότι «αν δεν δεχθούν το σχέδιό μας, θα υπάρξει πρόβλημα» και προσθέτει ότι «αλλά όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είμαστε καρφωμένοι στις θέσεις μας, μπορούμε να πάμε πίσω, σε εκλογές ή να κάνουμε ένα δημοψήφισμα».
Ερωτώμενος για τις σχέσεις με την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι, ο κ. Βαρουφάκης τις χαρακτήρισε τυπικές τονίζοντας ότι «η ΕΚΤ, αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων, θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα -χθες και όχι αύριο». Η ΕΚΤ το 2012, σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση, άνοιξε τα ταμεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα, προσέθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε πως: «Μπορώ να σας πω μόνο ότι έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων -για τα υπόλοιπα θα δούμε».
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Δικό μας σχόλιο:

Εάν το μόνο που τους απέμεινε, είναι να σκέφτονται να κάνουν συνεχώς αυτό στο οποίο είναι καλοί (εκλογές), προκειμένου να αναβάλουν συνεχώς αυτό για το οποίο είναι υποχρεωμένοι (να κυβερνήσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο), πρέπει να είναι ήδη πραγματικά απελπισμένοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

Το γεγονός δε, πως τα σχέδια της αστικής τάξης που τους ανέβασε στην εξουσία δεν φαίνεται να συμβαδίζουν καθόλου με τα δικά τους, για εκλογές ανά δίμηνο, μάλλον επιτείνει την απελπισία τους στο maximum.
Με δεδομένο πως τέτοια μπαλαφάρα είχε να πέσει στην Ελλάδα από το 1981 τουλάχιστον, ίσως η ώρα του κυνηγητού να είναι πολύ πιο κοντά τελικά από ότι φαντάζονταν κάποιοι...

Update:
Ισπανική υποχώρηση: "Μαξίμου: Παραποιούν συστηματικά τις δηλώσεις Βαρουφάκη - Δεν παρέπεμψε ποτέ σε δημοψήφισμα για το ευρώ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.