Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Κάποτε τους έλεγαν σοσιαλφασίστες

Και πεις πως δεν τα έλεγε η κοπέλα...
Εμείς τα έχουμε πει, και αμαρτία δεν έχουμε καμμία.
Όταν ιυοθετείς έναν αταξικό εθνικιστικό πολιτικό λόγο, έχεις περάσει ήδη με το ενάμισυ ποδάρι την πόρτα του φασισμού και δεν το έχεις καταλάβει.
'Οποιες και αν είναι οι καταβολές σου.

Η σημερινή συγκυβέρνηση έχει ωστόσο εγκαταλείψει κάθε πρόσχημα, εδώ καιρό, στην υποστήριξη της Χ.Α. και το πράγμα όσο πάει χοντραίνει και περισσότερο. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται πεισματικά και προκλητικά να κατατάξει έστω πολιτικά την Χ.Α., την ίδια ώρα που έχει βαρεθεί να αποκαλεί (και δικαίως) "ακροδεξιά" την ΝΔ.

"πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας"
Αυτά και αυτά δεν θα μπορούσαν παρά να οδηγήσουν στα τελευταία ιδεολογικά στριπτήζ της προέδρου της βουλής Ζωής Κωσταντοπούλου, που ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν.Καραθανασόπουλο πως σπάει το "πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας" με τους ...ναζί!

Δεν ξέρω εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει και επίσημα την φασιστική "συνιστώσα" του, πάντως όχι μόνο δείχνει να είναι πλειοψηφική, αλλά και τόσο απροκάλυπτη που ανάγκασε μέχρι και το ημιεπίσημο "όργανο" της Κουμουνδούρου να βαρέσει καμπανάκια.

Αντιγράφουμε από την ΕΦ.ΣΥΝ. τα δύο παρακάτω άρθρα:
____________

Η πρόεδρος της Βουλής και η εθνική ομοθυμία

 
"πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας"
"Τοποθέτησε το δάχτυλο στον λαιμό του και το έσυρε από τη μια άκρη στην άλλη, απειλώντας με ότι θα μου κόψει τον λαιμό". Με αυτά τα λόγια περιέγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου την απειλή κατά της ζωής της που δέχτηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχαήλ Αρβανίτη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο πλαίσιο της συζήτησης για την επανασυγκρότηση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Η Μ. Κανελλοπούλου τόνισε ότι οι χιλιάδες στρατιώτες των ναζί που αιματοκύλησαν την Ελλάδα, «δεν ήλθαν από το φεγγάρι, ούτε από τον Σείριο, ούτε από τη Θούλη, όπως διατείνονται και οι ντόπιοι επίγονοί τους, που ειρήσθω εν παρόδω δεν υποδύονται τους πατριώτες, γιορτάζουν ακόμα τα γενέθλια του Χίτλερ και χτυπούν τατουάζ με σβάστικες και αγκυλωτούς σταυρούς» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, για την οποία εμείς εδώ παίρνουμε αποφάσεις, είναι δανεική από νέους σαν τον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους επιγόνους των ναζί».

Κάπου εκεί φαίνεται ότι ήρθε η απειλή του Αρβανίτη, ο οποίος έσπευσε για άλλη μια φορά να αποκηρύξει το ηγετικό στέλεχος του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Ρουπακιά, λέγοντας για τη δολοφονία Φύσσα ότι «ήταν μια φτιαχτή αφορμή προκειμένου ο Σαμαράς και οι λοιποί συνασκήσαντες εξουσίαν να μας κλείσουν στη φυλακή».

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι «αποτελεί πρόκληση οι πολιτικοί επίγονοι αυτών που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, δηλαδή οι χρυσαυγίτες, να έχουν το θράσος να εγκαλούν την ΕΑΜική αντίσταση και τον ΕΛΑΣ για τους αγώνες τους οποίους έδωσε ενάντια στις φιλοναζιστικές οργανώσεις των Χιτών και των ταγματαλητών» δηλώνοντας ότι δεν θέλει να απαντήσει στους χρυσαυγίτες.

«Απόγονοι ναζιστών»  

"πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας"
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέροντας: «Θα επαναφέρω το Σώμα στο πνεύμα της συνεδρίασης, που πρέπει να είναι πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας για μία διεκδίκηση πανθομολογούμενη και όχι πνεύμα αναφορών οι οποίες θα πυροδοτήσουν μάλλον διχαστικές συζητήσεις».

Τότε ζήτησε τον λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει εδώ καμία εθνική ομοψυχία με πολιτικούς απογόνους των ναζιστών, συνεργάτες των κατακτητών, με το ναζιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».

Και βέβαια με το «πνεύμα ομοψυχίας» της προέδρου συντάχθηκε ο χρυσαυγίτης Ματθαιόπουλος:  
«Χαιρόμαστε που αυτή η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής απέχει από το πνεύμα της ομιλίας του πρωθυπουργού, ο οποίος -θέλω να πιστεύω άθελά του- χώρισε το Κοινοβούλιο σε τμήματα και εξαίρεσε αυθαίρετα τη Χρυσή Αυγή από αυτήν εδώ τη διαδικασία, λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν ανήκει εντός του συνταγματικού τόξου».

Με τη σβάστικα στο μπράτσο


"πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας"
Tελικά, τι ανέλαβε να προστατέψει στο όνομα της «εθνικής ενότητας» η πρόεδρος της Βουλής; Το «πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας για μια διεκδίκηση πανθομολογούμενη και συνομολογούμενη», όπως η ίδια υποστήριξε, ή την υστεροφημία όσων συνεργάστηκαν με τον κατακτητή για να πνίξουν στο αίμα την ελληνική Αντίσταση;

Η ανάγνωση των προχθεσινών πρακτικών της Βουλής δεν αφήνει, δυστυχώς, την παραμικρή αμφιβολία: 
 η επιτίμηση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου των αγορητών της Αριστεράς και των «διχαστικών» αναφορών τους, που «δεν ανήκαν στη συζήτηση» για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις, «κούμπωσε» πλήρως με την προσπάθεια του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής ν’ αποσυνδέσει τα κατοχικά εγκλήματα από τον χιτλερισμό, στο όνομα μιας άχρωμης και άοσμης «πανεθνικής» αντιγερμανικής συναίνεσης.

Είτε αρέσει είτε όχι στην πρόεδρο της Βουλής, το ιστορικό παρελθόν δεν διαγράφεται. Πάνω από είκοσι χιλιάδες συμπατριώτες μας πολέμησαν το 1943-44 κάτω από τις διαταγές ενός στρατηγού των Ες Ες, δίνοντας όρκο πίστης στον Χίτλερ, ως κολαούζοι κι εκτελεστές του στρατού κατοχής.

"πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας"
Οι φυσικοί και πολιτικοί τους επίγονοι κάθονται σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, φέρουν τη σβάστικα στο μπράτσο και τον γερμανικό πολεμικό «σιδερένο σταυρό» ως δαχτυλίδι, φωτογραφίζονται με πολεμικές σημαίες του Ράιχ και οργανώνουν τελετές μνήμης σε γερμανικά στρατιωτικά νεκροταφεία.

Κάθε προσπάθεια ν’ αποσυνδεθεί αυτή η ζώσα παράδοση από τη συλλογική μνήμη της κατοχής κι από τις εκκρεμότητες που αυτή μας έχει κληροδοτήσει, μόνο στον οριστικό ενταφιασμό των όποιων εθνικών διεκδικήσεων μπορεί να οδηγήσει.

8 σχόλια:

  1. Μα και τώρα έτσι πρέπει να τους λέμε. Σιγά σιγά πρέπει να τους αποκαλύπτουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ονομα Σοσιαλφασιστες αποδιδει πληρως την πραγματικοτητα για τα διδυμα αδελφια Οπορτουνισμο και Φασισμο που ειναι γνησια παιδια του καπιταλισμου.Αυτη η αγαπη ξεκινησε απο το 1914 οταν η 2η Διεθνη προδωσε το Προλεταριατο στον 1 Π.Π και οδηγησε τους λαους στην σφαγη αντι να διεκδηκηση την εξουσια οπως εκανε ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβικους. Το 1918 στην Γερμανια οι Προδοτες Εμπετ Σαιντεμαν Νοσκε φτιαξανε τα Παραστρατιωτικα ταγματα εφοδου και δολοφονησανε ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ ΛΗΜΠΝΕΧΤ. Ολοι η ιστορια του 20ου αιωνα δικαιωσε απολυτα τα λογια του ΛΕΝΙΝ. Βασικη προυποθεση για την νικη της Προλεταριακης Επαναστασης ειναι η Εργατικη Ταξη να τσακισει τον οπορτουνισμο στις γραμμες της Κανενα Πολιτικο Μετωπο μαζι τους καμμια συμμετοχη σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Ειναι Αδιστακτοι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Η εντύπωση που έχω αποκομίσει εγώ Παναγιώτη είναι πως μάλλον σε τίποτε Γιούρα θέλουν να μας βάλουν, παρά σε κάποια κυβέρνηση...

      Διαγραφή
  3. ...και σκέφτομαι τον τραγικό "κάποιο" που βγήκε να τους ξεπλύνει ουσιαστικά με τις "σεντονιάδες" του.

    Γενικώς πρέπει να το καταλάβουμε (για όσους ακόμα είναι "χαλαροί"): ΤΕΡΜΑ ο όποιος χαβαλές. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Δε πάει καθόλου καλά το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @zoot horn rollo:
      Αυτό ακριβώς που λες:
      "ΤΕΡΜΑ ο όποιος χαβαλές. Η κατάσταση είναι σοβαρή"

      Διαγραφή
  4. Το έβαλα για αναδημοσίευση το Σάββατο.
    Δες και αυτό, περί υϊοθέτησης εθνικστικού λόγου. ΚΟΕ κλπ το έχουν κάνει εδώ και... μισή δεκαετία. Διαβάστε και Δελαστίκ που νομίζω το τερμάτισε.
    Ο Δελαστίκ λοιπόν, θα έπρεπε να είναι καμμένο χαρτί και για τον τελευταίο ναρίτη.


    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64154467

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @σαπόρ τουτούρκι:
      Κοίτα να δεις, εγώ νομίζω πως πλέον δεν καταλαβαίνει μόνον όποιος δεν θέλει να καταλάβει.
      Ο Δελαστίκ όχι μόνον είναι ακραίος εθνικιστής, αλλά ανάγκασε πέρσι και το "έθνος" να διακόψει προσωρινά την συνεργασία μαζί του ως ...υπερβολικά φιλικά διακείμενου στην Χ.Α.!
      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63893232

      Αναφερόμαστε στο άρθρο του στο άρθρο του (στο ΠΡΙΝ κιόλας!) που σχολιάστηκε εδώ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8572.html

      Και ένα ακόμη μαργαριταράκι δώρο από το έταιρο καπαδόκη του ΝΑΡ, τον Πι-Πί (έχω και άλλα στο αρχείο):

      ...Κανένα καινούργιο, νικηφόρο ρεύμα, είτε πρόκειται για τον μπολσεβικισμό, είτε για τον φασισμό, είτε πρόκειται για τη “Μπολιβαριανή Επανάσταση” του Τσάβες, είτε για τους νεοσυντηρητικούς του Μπους, δεν συγκροτήθηκε με βάση το “άνοιγμα στο κέντρο”. Αντίθετα, συγκροτήθηκαν με βάση ανατρεπτικές (αριστερές ή δεξιές) απαντήσεις σε κρισιακά φαινόμενα, σε ένα ριζοσπαστισμό που είχε τη δύναμη να προσελκύει το “κέντρο” ή μάλλον να διαμορφώνει ένα καινούργιο “κέντρο”, δηλαδή μια νέα ηγεμονία, κοντά στο δικό τους πολιτικό “άκρο”...
      http://mao.gr/meta-ekloges/

      Διαγραφή
  5. Δυστυχως τα θυμαμαι και αυτα.
    Μανούλες εδώ και δεκαετίες οι εξωκοινοβουλευτικοί στο να επιχειρηματολογούν ακροβατικά, να κάνουν ανεκδιήγητους συμψηφισμούς, να παίζουν με τις λέξεις κλπ, με τη θεωρία των 2 άκρων, πρώτο όπλο στη φαρέτρα.

    Θεωρώ όμως πιο επικίνδυνο από τον επιτηδευμένο αντικομμουνιστικό λόγο, τον εθνικιστικό λόγο. Εύληπτος, λαϊκός, δουλεμένος από το σχολείο, τοποθετεί άμεσα τον ξένο, τον μη Έλληνα, ως αντίπαλο. Αυτό το "όλοι οι Έλληνες ενωμένοι" έχει πολύ πιο ξεκάθαρη στόχευση από τα ακαταλαβίστικα - ψευτοακαδημαϊκά - δημοσιογραφιστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.