Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Κρεμλίνο: Οι αντάρτες του Ντονμπάς δεν είναι μαριονέτες της Ρωσίας

Περιορισμένη είναι η επιρροή της Μόσχας στις δυνάμεις αυτοάμυνας των αυτόνομων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR) σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει η κοινή γνώμη στη Δύση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Σε αντίθεση με ό,τι λέει το ΝΑΤΟ και οι ευρωπαϊκές χώρες, οι δυνάμεις αυτοάμυνας στο Ντονμπάς δεν είναι μαριονέτες μας. Ο πρόεδρος Πούτιν έχει κάποια επιρροή πάνω τους, επειδή τον σέβονται, αλλά δεν μπορεί να τους υποχρεώσει τους να καταθέσουν τα όπλα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αν και υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες στις σχέσεις μεταξύ των ρωσικών και των δυτικών χωρών, αυτό δεν σημαίνει ότι ‘’η Ευρώπη έχασε τη Ρωσία, και η Ρωσία έχασε την Ευρώπη"», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο γραμματέας Τύπου σημείωσε ότι η δυτική κοινή γνώμη «δαιμονοποιεί τον Πούτιν και τον κατηγορεί για τα πάντα». «Η κατάσταση αυτή επηρεάζει εμένα προσωπικά. Δυστυχώς, ό,τι και να κάνουμε, υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα μας ακούσουν», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της ουκρανικής κρίσης και είπε ότι το πραξικόπημα στην Ουκρανία που ακολούθησε τα γεγονότα στο Κίεβο τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2014 έλαβε ανεπαρκή και μονόπλευρη κάλυψη στις περισσότερα δυτικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Ένα πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από το εξωτερικό που συνέβη στο κέντρο της Ευρώπης. Είναι επικίνδυνο για όλους μας ... (ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας) Βίκτορ Γιανουκόβιτς ήταν ίσως κακός, ίσως ακόμη και πολύ κακός. Ωστόσο, μπορώ να πω με 100% βεβαιότητα ότι αυτός ήταν ένας εκλεγμένος πρόεδρος. Κάποιος αποφάσισε να τον απομακρύνει από την εξουσία και αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.