Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Το ιμπεριαλιστικό παιχνίδι χοντραίνει πολύ

Τα δεδομένα είναι πως:
Α)Καμμία άλλη δύναμη πλην του ΝΑΤΟ (στο οποίο ο Τσιπράκος φωνάζει "με όλη την δύναμη της φωνής του" πως θα παραμείνει) δεν έχει την δυνατότητα μαζικής αεροπορικής προσβολής της Ρώσικης Ομοσπονδίας.
Β)Οι Ρώσοι δεν είναι ηλίθιοι για να δίνουν τόση έμφαση στην δυνατότητα άμυνας της χώρας τους από μαζικές αεροπορικές επιθέσεις, εάν δεν έχουν σοβαρούς λόγους να πιστεύουν πως οι πιθανότητες να τις αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον, είναι τουλάχιστον σοβαρές.
Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές παίζουν με τα σπίρτα στην αυλή του βενζινάδικου, μήπως πρέπει να ανοίξει επιτέλους και η κουβέντα-ταμπού για τα οφέλη και τους κίνδυνους από την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ;

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:
_________

Νέες ασκήσεις για την αεράμυνα στη νότια Ρωσία


Πάνω από 2.000 στρατιώτες και 500 μονάδες στρατιωτικού υλικού συμμετέχουν στην εκπαίδευση στον τομέα των μονάδων αεράμυνας στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Η πρακτική εξάσκηση θα τελειώσει με μια τακτική άσκηση. Τα πληρώματα θα αποκρούσουν τις επιθέσεις τακτικών αεροσκαφών, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και όπλων ενός προσομοιωμένου εχθρού. Επίσης θα καταστείλουν τον ηλεκτρικό πόλεμο του εχθρού για την εκπλήρωση των αποστολών», ανέφερε έκθεση της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής που είδε το Interfax-AVN την Πέμπτη.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε δώδεκα περιοχές στο νότιο, βόρειο Καύκασο, τις ομοσπονδιακές περιοχές της Κριμαίας και τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Αρμενία, τη νότια Οσετία και την Αμπχαζία έως τις 10 Απριλίου.

Τα πληρώματα θα υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο με τα Igla MANPADS, του πυροβολικού και πυραυλικού συστήματος Tunguska, των πυροβολικών συστημάτων αεράμυνας Shilka και S-300V, και των πυραυλικών συστημάτων Strela-10, Tor και Osa.  

Οι χειριστές ραντάρ θα πρέπει να ασχοληθούν με πολύπλοκες καταστάσεις στην αποτροπή μαζικών επιθέσεων με πυραύλους και αεροσκάφη, ανέφερε η έκθεση.

«Η πρακτική εξάσκηση θα επικεντρωθεί στις δεξιότητες των φορέων Igla των MANPADS. Τα καλύτερα πληρώματα θα συμμετάσχουν στους διεθνείς αγώνες του στρατού Air Defense Master,που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο εκπαίδευσης των στρατευμάτων χερσαίων δυνάμεων Αεράμυνας στην πόλη της Γεϊσκ στο Κρασνοντάρ στις αρχές Αυγούστου», κατέληξε η ίδια έκθεση.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Update:

1 σχόλιο:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=lLPDv432Ssg&feature=iv&src_vid=nRrX1Iisa4g&annotation_id=annotation_3340781023

    Παρατηρητές του ΟΑΣΕ για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ την ώρα που αυτό βομβαρδιζόταν και την γλύτωσαν στο τσακ, ενώ κατέγραψαν τα πάντα σε βιντεο.
    Να φανταστώ ότι δεν θα το μάθουμε ποτέ;

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.