Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η Ρωσία απειλεί με πυρηνική επίθεση τη Δανία

Τα πολεμικά πλοία της Δανίας θα γίνουν στόχος των ρωσικών πυρηνικών πυραύλων, εάν η χώρα συμμετάσχει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κοπεγχάγη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Jyllands-Posten.

Ο Μιχαήλ Βανίν δήλωσε πως πιστεύει ότι οι Δανοί δεν έχουν καταλάβει πλήρως ποιες θα είναι οι συνέπειες, εάν προχωρήσουν με την απόφαση να συμμετάσχουν στο νατοϊκό πρόγραμμα.

Η Δανία ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα συμβάλει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας με την παροχή υπηρεσιών ραντάρ επί ορισμένων πολεμικών της πλοίων.

Η ένταση ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση έχει αυξηθεί μετά την επιβολή των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Το ΝΑΤΟ έχει καταγράψει αυξημένη δραστηριότητα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας στην περιοχή της Σκανδιναβίας.

Τα σχέδια εφαρμογής του νατοϊκού προγράμματος αντιπυραυλικής άμυνας δεν περιλαμβάνουν ανάπτυξη πυραύλων στο έδαφος της Δανίας, αλλά ενδεχομένως μακροπρόθεσμα στη Γροιλανδία, σύμφωνα με την Jyllands-Posten.

Το σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας αποσκοπεί στην άμυνα της Ευρώπης από ενδεχόμενη πυραυλική απειλή που θα προέρχεται από το Ιράν. Η Μόσχα θεωρεί ότι το σύστημα θα υπονομεύσει την αποτρεπτική δύναμης της Ρωσίας, διότι θα δίνει στη Δύση τη δυνατότητα κατάρριψης ρωσικών πυραύλων.

"Η Δανία θα γίνει μέρος της απειλής κατά της Ρωσίας. Θα είναι λιγότερο φιλειρηνική και οι σχέσεις με τη Ρωσία θα πληγούν", δήλωσε ο Βανίν προσθέτοντας ότι η Ρωσία διαθέτει πυραύλους ικανούς να διεισδύσουν στη μελλοντική αντιπυραυλική ασπίδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Μάρτιν Λίντεγκαρντ χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις δηλώσεις του ρώσου πρεσβευτή.

"Η Ρωσία γνωρίζει πολύ καλά ότι η αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ δεν αφορά την ίδια", δήλωσε ο δανός υπουργός Εξωτερικών στην Jyllands-Posten.

Πηγή: NOOZ

3 σχόλια:

  1. Νομίζω ξεφεύγουμε όλο και πιο άγρια και όλο και πιο γρήγορα και οι δίκοι μας θέτουν εαυτούς στη διάθεση των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών κέντρων με τα μπούνια. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gorf:
      Είναι ένα πρόβλημα που ο κόσμος αγνοεί καν την ύπαρξη του.
      Τα σύννεφα πυκνώνουν και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός...

      Διαγραφή
  2. "Η Ρωσία γνωρίζει πολύ καλά ότι η αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ δεν αφορά την ίδια", δήλωσε ο δανός υπουργός Εξωτερικών στην Jyllands-Posten.

    Σε ελεύθερη μετάφραση: στα @@ μας, η ελίτ της χώρας έχει πυρηνικά καταφύγια!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.