Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Οι χίλιοι πίθηκοι και η νεολαία του ΝΑΡ

Ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να απαντήσει σε δημοσίευμα-ανάλυση του «Ριζοσπάστη», εξέδωσε η νεολαία του ΝΑΡ. Αξίζει τον κόπο να την δούμε λίγο, μια και φαίνεται πως τα παιδιά αυτά έχουν την εντύπωση πως όσο πιο εντυπωσιακές λέξεις χρησιμοποιεί κάποιος, τόσο και δικαιώνεται πολιτικά και ας μην αγγίζει ποτέ την ουσία των γεγονότων. Το δημοσίευμα του ριζοσπάστη θα το βρείτε στο λινκ παραπάνω. Εμείς παραθέτουμε εδώ την πλήρη ανακοίνωση της ΝΚΑ, και θα κάνουμε ένα-δύο σχολιάκια στο τέλος.

Ανακοίνωση για δημοσίευμα του Ριζοσπάστη


Μόνο θλίψη προκαλεί πρόσφατο άρθρο του Ριζοσπάστη που κατηγορεί την ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της νέας διαπραγμάτευσης. Το άρθρο φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι κατατέθηκαν ψηφίσματα σε πάνω από 70 φοιτητικούς συλλόγους με περιεχόμενο στήριξης της συμφωνίας. Πρόκειται για κατάφωρο ψεύδος και χυδαία επίθεση στις δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρθρογράφος αναφέρεται αφηρημένα σε συλλόγους χωρίς να αναφερθεί ούτε σε έναν συγκεκριμένο.

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από τη συκοφαντία του Ριζοσπάστη. Τα σχήματα της ΕΑΑΚ παρεμβαίνουν ξεκάθαρα από θέσεις ενάντια στη νέα συμφωνία με στόχο τη διαγραφή του χρέους και την αποδέσμευση από την Ε.Ε. Με αυτό το περιεχόμενο κατέθεσαν την πρόταση τους για παρέμβαση του φοιτητικού κινήματος στις μαζικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και για αυτό το λόγο οδηγήθηκαν σε αντιπαράθεση με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις σχολές που επέκρινε αυτή την πολιτική λογική ως «αντικυβερνητική». Την ίδια στιγμή, η ΚΝΕ που υποτίθεται ότι κόπτεται να αποκαλυφθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταψήφισε αυτές τις θέσεις, κατασκευάζοντας πρόχειρες δικαιολογίες. Είναι προφανές ότι το ΚΚΕ και η νεολαία του βρίσκονται σε αμηχανία αυτή την περίοδο και δυσκολεύονται να παρέμβουν στις εξελίξεις, γεγονός που φαίνεται από τις καθυστερημένες αντιδράσεις τους και το πόσο αργά καλέστηκε το πρώτο κομματικό συλλαλητήριο. Η αμηχανία αυτή προκύπτει από την πάγια θέση αυτών των δυνάμεων ότι σήμερα δεν μπορούν να υπάρξουν πολιτικές ρήξεις με τον καπιταλισμό και τους πυλώνες του. Έτσι, απαξιώνουν συλλήβδην κινητοποιήσει ως «φιλοκυβερνητικές» και αρνούνται να συμβάλλουν σε μια μαχητική αναγέννηση του νεολαιίστικου κινήματος που θα επιβάλλει κατακτήσεις και θα αμφισβητήσει έμπρακτα την επέκταση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου.

Πέρα από τον ενδοαριστερό εμφύλιο που εξυπηρετεί την ηγεσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση αισιοδοξεί ότι υπάρχει πραγματική δυνατότητα για ανατρεπτική, κοινή δράση της μαχόμενης Αριστεράς. Σε αυτό το δρόμο θα καλέσουμε τους αγωνιστές της ΚΝΕ στους μεγάλες αγώνες για δημόσια δωρεάν παιδεία, ενάντια στη λιτότητα και την εργασιακή επισφάλεια για να ανοίξει άλλη προοπτική πέρα απο τον καπιταλιστικό μονόδρομο για την πληττόμενη νεολαία. Τον δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και του περάσματος στον νέο κόσμο τον κομμουνισμό!

Το γραφείο Τύπου της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (οι υπογραμμίσεις δικές μας)
Από τα παραπάνω είναι προφανές πως η ΝΚΑ, κατά την πάγια τακτική της, πουλάει τρέλα. Ενώ στην πρώτη παράγραφο μιλάει για ψεύδη του «Ρ»:
 «Πρόκειται για κατάφωρο ψεύδος και χυδαία επίθεση στις δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρθρογράφος αναφέρεται αφηρημένα σε συλλόγους χωρίς να αναφερθεί ούτε σε έναν συγκεκριμένο.»,
Μόλις στην δεύτερη παραδέχεται ανοιχτά πως προσπάθησε να περάσει ψηφίσματα υπέρ της συμμετοχής φοιτητικών συλλόγων στα φιλοκυβερνητικά συλλαλητήρια 
«κατέθεσαν την πρόταση τους για παρέμβαση του φοιτητικού κινήματος στις μαζικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα»
Κατηγορούν ταυτόχρονα τον «Ρ» για «συκοφαντία» (ο βερμπαλισμός στον οποίο αναφερθήκαμε στην εισαγωγή) επειδή επισημαίνει το αυτονόητο:

Πως η συμμετοχή σε ένα φιλοκυβερνητικό συλλαλητήριο, δεν μπορεί να συνιστά τίποτε άλλο παρά στήριξη της συγκυβέρνησης!

Αν αυτό αποτελεί κάποιου είδους «συκοφαντία» ή ένα εύλογο πολιτικό συμπέρασμα, το αφήνουμε στην κρίση του κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου.

Μας λένε βέβαια πως αυτοί καλούσαν την σπουδάζουσα νεολαία να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου ανάμεσα στους κυβερνητικούς χειροκροτητές, βάζοντας λέει στόχο «τη διαγραφή του χρέους και την αποδέσμευση από την Ε.Ε.». Σαν να λέμε δηλαδή πως μας καλούσαν στην θύρα 13 να φωνάξουμε συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού!
Ή για να το πούμε πιο πολιτικά, σαν να καλείς σε "παρέμβαση" σε συγκέντρωση της ΧΑ για της δώσεις αντιρατσιστικό περιεχόμενο.

-Ή μήπως δεν γνωρίζουν στην ΝΚΑ τις πάγιες θέσεις της σημερινής κυβέρνησης για την ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία, από τότε ακόμη που υπερψήφιζε την είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ σαν «ΚΚΕ» εσωτερικού, ή την συνθήκη του Μάαστριχτ σαν ΣΥΝ;

-Να υποθέσουμε πως αδυνατούσαν να καταλάβουν πως οι δηλωμένες από καιρό θέσεις του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ,για πάση θυσία παραμονή σε €-ΕΕ (και ΝΑΤΟ!) και αποφυγή «κάθε μονομερούς ενέργειας» στο ζήτημα του χρέους, απέκλειαν εξ αρχής κάθε προοπτική άμεσης και μονομερούς διαγραφής του;

-Και πότε αναφέρθηκαν σε αυτά τα πασίγνωστα, όλα τα προηγούμενα χρόνια;

Εν ολίγοις, μας ζητάνε να τους απαλλάξουμε «λόγω βλακείας», ή θεωρούν βλάκα όλο τον υπόλοιπο κόσμο;

Θα προσπεράσουμε στα γρήγορα τα περί «ενδοαριστερού εμφύλιου» ως γραφικά το λιγότερο, αφού η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρησιμοποιούσε την φράση και για να στιγματίσει την κριτική του ΚΚΕ απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση. Μια κριτική, την οποία η ίδια υιοθέτησε άρον-άρον (και κατόπιν εορτής βέβαια) πρόσφατα, ως ορθή στο μεγαλύτερο μέρος της. Επίσης γιατί οι εντυπωσιακές εκφράσεις όπως «ενδοαριστερός εμφύλιος» αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να μιλήσουν για την ουσία της ασκούμενης κάθε φορά κριτικής αφενός, στερούνται οι ίδιες κάθε ουσίας αφετέρου, εάν σκεφτούμε τον βρώμικο πόλεμο που έχει διεξάγει κατά καιρούς το ΝΑΡ εναντίον του ΚΚΕ.

Αφήσαμε για το τέλος το κερασάκι στην τούρτα. Την αποστροφή της ανακοίνωσης που μιλάει για «πόσο αργά καλέστηκε το πρώτο κομματικό συλλαλητήριο».
Δεν γνωρίζω πότε έγινε το πρώτο συλλαλητήριο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στην συμφωνία για την συνέχιση του μνημόνιου και ας με ενημερώσουν οι ίδιοι αν έχω χάσει κάτι και πόσο «νωρίτερα» έγινε αυτό.

Εκείνο που γνωρίζω πως την ώρα που το ΚΚΕ προετοίμαζε την πρώτη συγκέντρωση ενάντια στα νέα μνημόνια, η ΝΚΑ ήταν στο σύνταγμα μαζί με αυτούς που φώναζαν «ψωμί-σουβλάκι και Γιάννη Βαρουφάκη», και δεν ντρέπεται να το κρύψει.

Μια στοιχειώδης αξιοπρέπεια θα έβαζε σκεπτόμενους ανθρώπους τουλάχιστον σε περισυλλογή, για την ως τώρα στάση τους ως cheerleader του Τσίπρα. Η έλλειψή της αντίθετα επιστρατεύει τα περισσεύματα θράσους για να κρύψει την πολιτική γύμνια των φορέων της.

Εμείς πιστεύοντας πως υπάρχουν αρκετοί έντιμοι αγωνιστές εγκλωβισμένοι στις γραμμές των οπορτουνιστικών αυτών σχημάτων με τον «αριστερίστικο» φανφαρονισμό, ελπίζουμε να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από την εξόφθαλμη υποτίμηση της νοημοσύνης τους, που συντελείται «με θράσος χιλίων πιθήκων», από τις ηγεσίες τους, τις ίδιες.

16 σχόλια:

  1. http://sioualtec.blogspot.gr/2015/03/blog-post_40.html

    Το πόσταρα και στον Αντώνη χθες. Ουσιαστικά τα χώνουν στο ΚΚΕ υπερασπιζόμενοι τον ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπουτσωμενος Γατος2 Μαρτίου 2015 στις 12:38 μ.μ.

    ''Εμείς πιστεύοντας πως υπάρχουν αρκετοί έντιμοι αγωνιστές εγκλωβισμένοι στις γραμμές των οπορτουνιστικών αυτών σχημάτων με τον «αριστερίστικο» φανφαρονισμό, ελπίζουμε να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από την εξόφθαλμη υποτίμηση της νοημοσύνης τους, που συντελείται «με θράσος χιλίων πιθήκων», από τις ηγεσίες τους, τις ίδιες. ''

    Aυτο ειναι το χειροτερο,πως αυτος ο χωρος,σε αντιθεση με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ,εχει στη πλειοψηφια του αγνους αγωνιστες,που εχουν ομως ελαχιστη εμπειρια και μαρξιστικη παιδεια.

    Εχει χρεοκοπησει σχεδον οσο και ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταια διετια,και εχει χασει λογο υπαρξης,μετατρεπομενος σε Λαφαζανηδες με πολιτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Παπουτσωμενος Γατος:
      Κάποιοι και χωρίς "πολιτικά":

      Συγχαρητήρια αξίζουν στον ελληνικό λαό που έσπασε το φόβο και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων έστω κι αν τελευταία στογγύλεψε αρκετά τη θέση αυτή. Συγχαρητήρια που μετά τους ηρωϊκούς αγώνες του γύρισε την πλάτη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστούμε αυτους που διπλασίασαν το ποσοστό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σχέση με τις δεύτερες βουλευτικές του 2012. Έπρεπε να συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές για να ακουστούν καθαρά οι θέσεις της ρήξης που ίσως πολύ σύντομα χρησιμεύσουν. Έχω την αίσθηση ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου τις άκουσε προσεκτικά κι ας μη μας ψήφισε. Από κει και πέρα πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά, να βαθύνουμε τη συμμαχία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, να επεξεργαστούμε πιο λεπτομερειακά το πρόγραμμα μας. Φυσικά, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να βγούμε στο δρόμο είτε για να στηρίξουμε φιλολαϊκά μέτρα είτε για να αντιπολιτευτούμε σε πισωγυρίσματα. Για να ανέβει ο πυχης των λαϊκών διεκδικήσεων. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους συναγωνιστές της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν μάχη για να εκλεγούν όσο το δυνατό λιγότεροι ΠΑΣΟΚογενείς και οπαδοί του "πάνω από όλα το Ευρώ". Ιδιαίτερα συγχαρητήρια που πέτυχαν και πέτυχε την εκλογή του ο Κώστας Λαπαβίτσας. Το επόμενο διάστημα κρίσιμα διλλήματα θα τεθούν και χρειάζεται μάξιμουμ ριζοσπαστική ενότητα αλλά και αυτόνομη προβολή του προγράμματος ρήξης για να απαντηθούν προς το συμφέρον του λαού.

      https://www.facebook.com/yiorgos.va?fref=nf

      Διαγραφή
  3. Μια παρατήρηση μόνο. Η συμμετοχή σ' ένα συλλαλητήριο με τα δικά σου αιτήματα και με σκοπό να κερδίσεις με το δικό σου πρόγραμμα έναν κόσμο που αυθόρμητα συμμετέχει δεν μεταφράζεται σε στήριξη της κυβέρνησης. Η χωρική συνύπαρξη δεν πρέπει να είναι φετίχ κι απ' την θετική της κι απ' την αρνητική της πλευρά. Χρειάζεται ευλυγισία στους χειρισμούς και ευελιξία στην τακτική μας.
    Δ.ΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Δ.ΕΠ.:
      Δηλαδή να πάμε και σε συλλαλητήριο της ΧΑ για να "κερδίσουμε έναν κόσμο που αυθόρμητα συμμετέχει";

      Συγνώμη αλλά αυτά δεν τα θεωρώ σοβαρά πράγματα, ούτε και θεωρώ πως συμμετείχε κανείς "αυθόρμητα" στις κυβερνητικές φιέστες του Συντάγματος.
      Βλακωδώς μπορεί να συμμετείχε κάποιος, αυθόρμητα όχι.

      Άλωστε υπάρχει και η προηγούμενη πείρα των "αγανακτισμένων" για το ποιός τους επηρρέασε και ποιός όχι. Από 0,2%, τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας οι ναζίδες...

      Διαγραφή
    2. @Δ.ΕΠ.:
      Και για να μην παρεξηγηθώ.
      Με Λενινιστικούς όρους ως "αυθόρμητο" θεωρούμε το διεκδικητικό εργατικό κίνημα. Σε αυτό βεβαίως και μπαίνεις και το μπολιάζεις με την ιδέα πως η εργατική τάξη δεν πρέπει να περιορίζεται απλά στο να διεκδικεί καλύτερους όρους εκμετάλλευσης, αλλά την δική της εξουσία.

      Αυτό βέβαια καμμία σχέση δεν έχει ούτε με τις φιλοκυβερνητικές λαοσυνάξεις του Συντάγματος, ούτε με τους "αγανακτίστας-αντικομμουνίστας" του 2011.

      Δεν μπορεί να συγχέονται.

      Διαγραφή
    3. Στο συνδικαλιστικο κινημα ειναι απο χρονια ουρα του Τσυριζα Στις δημοτικες εουνε βγει δημαρχοι και συμβουλοι ανθρωποι της Ανταρσυα με διευθυνσεις και ονοματα. Στις συγκεντρωσεις στηριξεις της κυβερνησεις ητανε παρεα. Αστο λοιπον γιατι το 1989 αλλο παραμυθι λεγανε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Και να φανταστει κανεις οτι το ΝΑΡ εφυγε απο το ΚΚΕ το 1989 επειδη διαφωνουσανε λεει με την δημιουργια του Συνασπισμου και τις 2 αστικες κυβερνησεις 25 χρονια μετα Κοτζιας Βαλαβανη ειναι υπουργοι του Συριζα Δελαστικ Μπιτσακης Ρουσης Ανοιχτα αβαντοδοροι του Τσυριζα και της συγχρονης κυβερνησης Τζανετακη που εφτιαξε. Και παρεα ο Αλαβανος αρχηγος του Συνασπισμου μετα την Δαμανακη που ψηφισε το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. Εγω ολο αυτο το ονομαζω Οπορτουνιστικο περιβολι. Ο Μονος που πραγματικα ενοουσε οτι ελεγε το 1989 ειναι ο σ.ΚΑΠΠΟΣ που πολιτικα ειχε απολυτο δικιο επρεπε ομως να ειχε μεινει μαζι μας την κρισιμη ωρα. Συμφωνο με τον Γατο οπως τα λεει ειναι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λάθος μου που δεν το διευκρίνισα! Εννοώ την οργανωμένη παρέμβαση σε μη κομματικά συλλαλητήρια. Άλλο αν ανεπίσημα υπάρχει στήριξη από κάποιο κόμμα. Εξαρτάται βεβαίως και από τη μαζικότητα της κάθε συγκέντρωσης. Για παράδειγμα η πρώτη που έγινε στο Σύνταγμα ήταν πάρα πολύ μαζική. Το "βλακωδώς" που λες, δυστυχώς δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με το "αυθόρμητο".
    Για γενικότερο προβληματισμό πιστεύω αξίζει να προσεκτούν τα εξής σημεία από τις Θέσεις του ΚΚΕ (σελ.36-37) για το 19ο συνέδριο: " Δεν έχει επιτευχθεί στον απαιτούμενο βαθμό και όσο εξαρτάται από τις προσπάθειες του υποκειμενικού παράγοντα, να δρα το Κόμμα σε ευρύτερες εργατικές λαϊκές μάζες που είναι παγιδευμένες ιδεολογικά στις αστικές και οπορτουνιστικές απόψεις, οι οποίες λόγω του συσχετισμού δυνάμεων τείνουν να πέσουν στη μικροαστική ανυπομονησία ή στη μοιρολατρική παθητικότητα που είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της ενσωμάτωσης.
    Δεν έχει κατακτηθεί, και είναι πρόβλημα καθοδήγησης, η δυνατότητα να δρα το Κόμμα μέσα σε συνθήκες όπου και αυθόρμητα μπαίνουν λαϊκές μάζες και ο αντίπαλος έχει τη δυνατότητα να τις ενσωματώνει με τα τεράστια μέσα που διαθέτει. "
    Δ.ΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Δ.ΕΠ.:
      Νομίζω πως απάντησα ήδη. Όχι μόνο γιατί οι πρόσφατες λαοσυνάξεις του συντάγματος είχαν καθαρά φιλοκυβερνητικό χαρακτήρα.
      Αλλά γιατί ως "αυθόρμητο" ορίζουμε το κίνημα που δεν έχει επαναστατική συνείδηση μεν, έχει ταξικό πρόσημο δε. Κατά βάση το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δηλαδή. Εκεί σαφώς και συμμετέχουμε (αναλόγως των συνθηκών πάντα) προκειμένου με μετατρέψουμε το ήδη υπάρχον ταξικό πρόσημο σε επαναστατική συνείδηση.

      Τα κινήματα των πλατειών λοπον δεν είναι "αυθόρμητα" με αυτή την έννοια. Όχι γιατί στερούνται ταξικού πρόσημου, αλλά γιατί διαθέτουν τέτοιο, και μάλιστα ενάντια στην εργατική τάξη. Για αυτό και προμοτάρονται εξάλλου από όλα τα συστημικά ΜΜΕ.

      Διαγραφή
  6. Μη διαστρεβλωνεις τις θεσεις του ΚΚΕ. Αυτο λεει αλλα σε διαφορετικη βαση. Μιλαει για ωριμανση του υποκειμενικου παραγοντα μεσα απο το ΠΑΜΕ και συνολικα την λαικη συμμαχια για φρεναρισμα στα χειροτερα που ερχονται με τελικο στοχο Μονομερη διαγραφη του χρεους Εξοδο απο την Ε.Ε Κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης Κεντρικο σχεδιασμο εργατικο ελεγχο. Αυτα σαν μια ενιαια επαναστατικη διαδικασια δεν απετθυνονται σε καμμια κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο ουτε σε αλλα κομματα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ μάλλον δεν με κατάλαβες. Καμία διαστρέβλωση δεν υπάρχει. Προφανώς και τα γνωρίζω αυτά που λες. Αναφέρθηκα όμως σε κινητοποιήσεις που μπορεί να μην διοργανώνονται από το ΠΑΜΕ ( Να μην έχει το Κόμμα σε κάποια περίπτωση την "πρωτοβουλία των κινήσεων", για να το κάνω πιο λιανά ) και οι οποίες αποκτούν μια μαζικότητα. Πήρα το παράδειγμα των φιλοκυβερνητικών συλλαλητηρίων, αλλά ο προβληματισμός μου αφορά ευρύτερα κινήσεις που δεν ξεκινάνε από το Κόμμα και το πώς παρεμβαίνουμε σε αυτές. Δεν πιστεύω να θεωρείς ότι όλοι όσοι κατέβηκαν στο Σύνταγμα ( ειδικά την πρώτη φορά ) ήταν Συριζαίοι;; Τέλος πάντων, δεν επιμένω να πείσω κάποιον. Τη γνώμη μου λέω. Άλλωστε είναι και δύσκολος ο απρόσωπος διάλογος, τέτοιες συζητήσεις γίνονται καλύτερα face to face, οπότε το αφήνω κι εγώ κάπου εδώ..
      Δ.ΕΠ.

      Διαγραφή
    2. @Δ.ΕΠ.:
      Εγώ αντίθετα λέω να μην το αφήσεις.
      Ρωτάς:
      "όσοι κατέβηκαν στο Σύνταγμα ( ειδικά την πρώτη φορά ) ήταν Συριζαίοι;;"
      Στην συντριπτική πλειοψηφεία τους ναί, λέω εγώ.
      Αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα.
      Το ζήτημα είναι τα πολιτικά χαρακτηριστικά της συγκέντρωσης. Αυτά είναι που καθορίζουν τον χαρακτήρα της και όχι η υποκειμενική άποψη των συμμετεχόνττων σε αυτά για τον εαυτό τους.
      Στις πρόσφατες αυτές συγκεντρώσεις το πολιτικό τους πλαίσιο ήταν αυστηρά καθορισμένο.
      Η υπεράσπιση της κυβέρνησης που διαπραγματεύονταν με τους "ξένους" (έτσι γενικά και αόριστα).
      Η συμμετοχή λοιπόν εκεί απαιτεί την εκ προϊμίου αποδοχή κάποιων πολιτικών "δογμάτων".
      Δηλαδή την αταξικότητα τόσο της συγκυβέρνησης όσο και των "εταίρων της" στην ΕΕ.
      Για ποιού δηλαδή τα συμφέροντα διαπραγματεύονταν η κυβέρνηση; Μόνο που θα καλέσεις εκεί είναι σαν να δέχεσαι πως διαπραγμετεύονταν τα συμφέροντα του λαού, ενώ στην πραγματικότητα διαπραγματεύονταν αυτά της αστικής τάξης. Το αποτέλεσμα για τον λαό είναι αδιάφορο.
      Επίσης με το κάλεσμα και μόνο έχεις παραδεχτεί πως η ΕΕ είναι μια "δημοκρατικά δομημένη συμμαχία" (αλλιώς τι νόημα έχει η διαπραγμάτευση;) και όχι ένας λάκος των λεόντων όπου αναγκαστικά επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού.
      Εάν δεν δεχτείς τα παραπάνω, μόνο σε αντισυγκέντρωση μπορείς να καλέσεις εάν θέλεις να κινητοποιηθείς την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο. Κατά την γνώμη μου θα ήταν μια λάθος κίνηση και σωστά δεν έγινε.
      Υ.Γ.
      Με το σκεπτικό "όπου έχει κόσμο, βουρ" θα έπρεπε οι κομμουνιστές να συμμετέχουν τόσο στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το "μακεδονικό" στις αρχές του '90 (ήταν όλοι αυτοί εθνικιστές;), όσο και στις λαοσυνάξεις του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες (ήταν όλοι αυτοί νεοδημοκράτες;)
      Σκέψου το λίγο...

      Διαγραφή
  7. 11.04 Οταν μπεις σε αυτην την λογικη εισαι κατω απο την σημαια της Αστικης ταξης η τμηματων της σε αντιπαραθεση με ενα ιμπεριαλιστικο οργανισμο εναντια σε αλλο στηριζεις την κυβερνηση που ειναι αστικη και το κυριοτερο Καλλιεργεις ξανα την θεωρια οτι ολοι αριστεροι ειμαστε αφηνεις χωρο στον οπορτουνισμο να αλωνιζει μεσα στην βαση σου και αναζωπυρωνεις τις κοινοβουλευτικες αυταπατες με επομενο βημα αντικειμενικα το πολιτικο μετωπο και στην συνεχεια την διεκδικηση κυβερνησης μεσα στον καπιταλισμο. Δηλαδη Συμμαχια με το Εσωτερικο το 1974 Δημοκρατικες δυναμεις αλλαγη δευτερη κατανομη το 1981 Κοινο πορισμα ΚΚΕ ΕΑΡ σσυνασπισμος και συμμετοχη σε 2 κυβερνησης μεσα στον καπιταλισμο το 1989.Αυτα ειναι τα προσφατα που τα εχω ζησει.Για να μην παω πιο πισω. Και θα πας στην καταστροφη ανεξαρτητα προθεσεων. Ο Μοναδικος τροπος ειναι αυτος που κανουμε συμφωνα με το προγραμμα του 15ου συνεδριου. Δουλεια μεσα απο το ΠΑΜΕ και την υπολοιπη λαικη συμμαχια για φρεναρισμα σε οτι μπορουμε και στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου. Και στο επιπεδο του κοινοβουλιο οσο γινεται καλυτερη προβολη θεσεων και τα οικονομικα.Οτιδηποτε αλλο οδηγει το ΚΚΕ στην ενσωματωση στο συστημα αναξαρτητα προθεσεων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σεχτάρ ο Τρομερός3 Μαρτίου 2015 στις 1:10 π.μ.

    Οι τελευταίες, πριν του ΚΚΕ, "λαϊκές συγκεντρώσεις" στο Σύνταγμα έγιναν για την υποστήριξη των διεκδικήσεων της "ελληνικής πλευράς", δηλαδή της ελληνικής αστικής τάξης, που σε αυτή τη φάση εκπροσωπήθηκε πολιτικά από τον τΣύριζα, απέναντι στους κυρίαρχους ευρωπαίους κεφαλαιοκράτες. Ενδοαστικές κόντρες, με άλλοθι τα παραμυθάκια, "μνημόνια", "ανθρωπιστική κρίση" κ.ο.κ. Γι αυτό και υποστηρίχτηκαν από το ΜΜΕ, κλπ. Ορθώς λοιπόν χρεώνονται σαν φιλοκυβερνητικές και άρα και φιλοσυριζαϊκές εκδηλώσεις.
    Αλλά αυτά είναι "πταίσματα" μπροστά στο τεράστιο όνειδος της ταξικής συνεργασίας "λαού"-κεφαλαίου, που στήθηκε εκεί.
    Οι επιλογές των αρχηγών του Ναρ θα του στοιχίσουν την πλήρη αποκομμουνιστικοποίησή του. Κάποτε τα ψέματα θα τέλειωναν και γι αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.