Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν

Καταψηφίστηκε η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας


Με 92 ψήφους κατά, 68 υπέρ και 5 λευκά απορρίφθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας κατά της «λίστας Βαρουφάκη» και του περιεχομένου της πρόσφατης συμφωνίας στο Eurogroup.

Στο σχετικό κείμενο που τέθηκε σε ψηφοφορία το μεσημέρι της Κυριακής, η Αριστερή Πλατφόρμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκαν στο Eurogroup. Και τα δύο κείμενα αντιπροσωπεύουν έναν μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας και κινούνται σε κατευθύνσεις και προσανατολισμούς που βρίσκονται σε απόσταση και σε βασικά τους σημεία σε διάσταση ή και αντίθεση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο που πήρε τελικά την έγκριση της πλειοψηφίας, σύμφωνα με το ethnos, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η απαλλαγή από τα μνημόνια πλέον γίνεται πολιτική πράξη και μπαίνει στη δημόσια ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ κάνει λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση που είχε υποχωρήσεις, οι οποίες οφείλονται στους υπαρκτούς συσχετισμούς.
Πηγή: Lenin reloaded via Patras Events

4 σχόλια:

  1. Τους ... έφαγε η ... πλειοψηφία !!!!!!!!!!!!!

    Ποιον νομίζουν ότι δουλεύουν ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @faros:
      Όλο τον κόσμο φίλε μου.
      Έτσι έγιναν κυβέρνηση, έτσι και συνεχίζουν...

      Διαγραφή
  2. Η παραπάνω διαδικασία είναι αυτή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν υπάρχει "δημοκρατικός συγκεντρωτισμός", αλλά οι αρχές του καταγγέλονται ως "σταλινισμός".

      Συνεπώς η παραπάνω διαδικασία είναι αυτή του "κοροϊδεύουμε την κοινωνία". Εάν πραγματικά διαφωνούσε ο Λαφαζάνης και οι συν αυτόν σε τόσο κομβικά θέματα όπως η ΕΕ και η συνέχιση του μνημόνιου, δεν το "έθεταν υπόψιν της ΚΕ" τους και θα συνέχιζαν να υπηρετούν την ίδια πολιτική. Θα κατείγγηλαν και θα έφευγαν.
      Από το ΚΚΕ εξάλλου, έφυγαν για μικρότερες υποτίθεται διαφορές...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.