Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Ο κυβερνητικός βίος και το επικείμενο… “πραξικόπημα”!

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Στην καταγγελία που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας , στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, περί σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης από ευρωπαϊκούς κύκλους, σε συνεργασία με εγχώριες δυνάμεις, με πρόθεση την εγκατάσταση μιας κυβέρνησης τύπου Λουκά Παπαδήμου, αφήνονται αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα όσο αφορά στη στόχευση αυτών των καταγγελιών.

Arthrografia Tsimouras kybernitikos bios2Ποια κέντρα εξουσίας θα είχαν λόγο αυτήν τη στιγμή να ανατρέψουν την νεοεκλεγμένη κυβέρνηση; Και ποιο θα ήταν το όφελός τους από ένα τέτοιο εγχείρημα; Γιατί τα κέντρα εξουσίας γνωρίζουν ότι αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση αφενός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μεγάλου μέρους της λαϊκής βάσης, κι ένα τέτοιο εγχείρημα θα απόβαινε εις βάρος
τους, κι αφ’ ετέρου, πέρα την μεγαλοστομία και την κυβερνητική ρητορική, επί της ουσίας η ίδια έχει ευθυγραμμιστεί στο ακέραιο με τις επιταγές τους.

Μέχρι στιγμής οι κυβερνητικές τοποθετήσεις είχαν και έχουν διπλή ανάγνωση. Μια για το ρημαγμένο λαό σε μια προσπάθεια να κρατήσει μια ψεύτικη ελπίδα ζωντανή για την επίλυση των προβλημάτων του στο… μέλλον όμως, και μια για τους δανειστές, δηλώνοντας προς αυτούς πλήρη συμμόρφωση και υποταγή!

Στον μέχρι στιγμής μικρό κυβερνητικό βίο και πολιτεία είχαμε:
Αναγνώριση του χρέους και ανάληψη ευθυνών για την αποπληρωμή του. Με τον λογαριασμό όμως να στέλνεται σ’ αυτούς που δεν έχουν ευθύνη και που δεν τους αφορά. Ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απαλλάσσει τους τραπεζίτες από την υποχρέωση τους να επιστρέψουν τα κλεμμένα στην ουσία χρήματα στον ελληνικό λαό, στον οποίο και ανήκουν. Είναι γνωστό ότι πάνω από 260 δις ευρώ τούς δόθηκαν την τελευταία πενταετία, στο όνομα της λεγόμενης “ρευστότητας”.
Αναγγελία, στις προγραμματικές δηλώσεις, συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για τη ληστεία των χρημάτων των ταμείων, μέσω PSΙ, ταυτόχρονα όμως και δήλωση ότι τα χρήματα αυτά δεν γυρίζουν πίσω.

Πρόταση για Πρόεδρο Δημοκρατίας -απ’ ότι αποδείχτηκε σε συνεννόηση με τους “εταίρους”- σε άτομο που έχει σοβαρότατη προσωπική ευθύνη για τα δεινά που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ψήφισε όλα τα μνημόνια και όλους τους νόμους, που οδήγησαν στην εξαθλίωση και την ακραία φτώχεια τους περισσότερους Έλληνες, αλλά και στην αυτοκτονία πολλές χιλιάδες επίσης. Είναι συνεργός στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών της πατρίδας μας. Είναι ένας απ’ αυτούς που καταδικάστηκαν με την ψήφο του ελληνικού λαού και όμως παρά την βαριά αυτή καταδίκη η… “αριστερή” κυβέρνηση τον εξέλεξε πρόεδρο!
Και βέβαια, τα μηνύματα μιας τέτοιας εκλογή σ’ αυτούς που κινούν τα νήματα της εξουσίας είναι πολλά. Μεταξύ αυτών, δήλωση συναίνεσης στη θέληση των δανειστών, δήλωση ότι δεν υπάρχει θέμα ή σκέψη για ρήξη, παρα μόνο υπακοή. Ταυτόχρονα, αποδείχθηκε ότι υπάρχει μεγάλο εύρος ελαστικότητας στους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι δέχτηκαν αναντίρρητα την από του… άμβωνος ανακοίνωση, από τον πρωθυπουργό, του ονόματος του εκλεκτού για την προεδρία. Δέχτηκαν οι βουλευτές όχι μόνο το καπέλωμα από τον αρχηγό τους αλλά και να κάνουν στροφή 180ο σε σχέση μ’ αυτά που έλεγαν στους ψηφοφόρους τους, πριν καλά καλά ξεκινήσει η κοινοβουλευτικής τους θητεία!

Arthrografia Tsimouras kybernitikos bios3
Ακόμη, στην πολιτεία της νεαρής κυβέρνησης, η οποία για απλή κατανάλωση έδειχνε ότι… “διαπραγματεύεται”, ενώ είχε καταθέσει κάθε διαπραγματευτικό της χαρτί, χρεώνεται η συμφωνία υποτέλειας με τους “εταίρους”. Το αποτέλεσμα της εν λόγω “διαπραγμάτευσης” αποτυπώθηκε στην επιστολή Βαρουφάκη σ’ αυτούς. Ένα μνημείο δήλωσης υποταγής, οσφυοκαμψίας αλλά και ασάφειας, αφήνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια “δράσης” στους δανειστές τοκογλύφους!

Από τη ΝΔ η εν λόγω επιστολή χαρακτηρίστηκε σαν “ακριβής αντιγραφή των υποχρεώσεων του Μνημονίου”, δηλαδή ότι είναι στο πνεύμα της δικής τους, καταδικασμένης, πολιτικής και δηλώθηκε πως αν έρθει στη βουλή θα την ψηφίσει!

Ενώ εκ των έσω, ο Μανώλης Γλέζος, για το συγκεκριμένο θέμα, με δήλωσή του ζήτησε “συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό διότι συνέργησε, όπως είπε, σ΄ αυτή την ψευδαίσθηση”. Γιατί, όπως ο ίδιος δηλώνει… “με το να μετονομάζεις την Τρόικα σε Θεσμούς, το Μνημόνιο σε Συμφωνία και τους Δανειστές σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.”

Και… “ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.
Αλλά κι αν δεχτούμε αυτόν τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης”.
Arthrografia Tsimouras kybernitikos bios4

Δήλωση, η οποία μάλιστα λοιδορήθηκε από κυβερνητικά στελέχη, δείχνοντας εξ αρχής το ύφος και το ήθος της νέας κυβερνητικής εξουσίας.
Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο να μην υπάρχουν επί της ουσίας σημεία άμεσης ανακούφισης των πολιτών, που ήδη έχουν εξαντλήσει τα όριά τους. Αυτήν τη στιγμή ισχύουν και λειτουργούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες υποτελείς κυβερνήσεις, και η αφαίμαξη του λαού θα συνεχίζεται εις δόξαν μιας χούφτας ολίγων! Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, ψήφισε πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των νόμων που απορρέουν απ’ αυτά, τώρα που έχει επανακατατεθεί, ως κυβέρνηση, προκαταβολικά την καταψήφισε.

Και αν η εκτίμηση της κυβέρνησης δια του υπουργού των οικονομικών είναι ότι οι Έλληνες ζητούν αξιοπρέπεια και όχι λεφτά ή δουλειά, ας γνωρίζουν οι της… “αριστεράς” ότι αξιοπρέπεια και μνημονιακό καθεστώς της φτώχειας και υποδούλωσης που συνεχίζει άτρωτο να ζει και να βασιλεύει στην πατρίδα μας, είναι έννοιες μη συμβατές!

Αν οι της κυβέρνησης νομίζουν ότι με ένα πιάτο φαγητό που πρόκειται να δοθεί σ’ αυτούς που ζουν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας και με δωρεάν ρεύμα για κάποιες χιλιάδες οικογένειες, εφόσον αυτά γίνουν δεκτά από τους… “θεσμούς”, θα κατασιγάσουν την οργή του κόσμου και θα αποτρέψουν ένα γενικό ξεσηκωμό, μάλλον είναι γελασμένοι!

Όπως ούτε αρκεί από μόνη της η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, εφόσον βέβαια αυτό συμβεί. Στη συμφωνία με τους… “θεσμούς” προβλέπεται ότι καμιά απόφαση από μόνη της δεν μπορεί να πάρει η ελληνική κυβέρνηση. Οι μονομερείς ενέργειες απαγορεύονται. Για οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να υπάρξει σύμφωνη γνώμη των δανειστών, δηλαδή χρειάζεται η άδειά τους! Εννοείται ότι και οι προγραμματικές της δηλώσεις στο σύνολό τους είναι έωλες!

Βέβαια, η συνέχιση της λειτουργίας των μνημονιακών νόμων, και η φιλική προτροπή προς το λαό να συνεχίσει να πληρώνει, γιατί πρόκειται για πατριωτικό καθήκον, όπως είπε υπουργός, επιταχύνει το ρυθμό εξαθλίωσης των πολιτών και διευκολύνει ακόμη περισσότερο αυτούς που πατούν επί πτωμάτων, για να αυξήσουν κι άλλο τις ήδη μυθικές περιουσίες τους.

Αλλά και η παραμονή προσώπων σε θέσεις κλειδιά, όπως ο τραπεζίτης Στουρνάρας, δείχνει ότι η κυβέρνηση ακόμη και να ήθελε, δεν έχει τη δυνατότητα, μιας και οι δανειστές αποφασίζουν για όλα!
Σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης και της υποτέλειας, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν 550 άνθρωποι που κερδίζουν ένα δις ευρώ τον μήνα και μάλιστα τη στιγμή που τα χρέη των εξαθλιωμένων αυξάνουν ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό. Και φυσικά αυτοί από… “πατριωτικά” καθήκοντα δεν ξέρουν!

Arthrografia Tsimouras kybernitikos bios5
O μηχανοδηγός άλλαξε! H αμαξοστοιχία όμως κινείται πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, η οποία είναι αντίθετη με τη θέληση και τις ελπίδες του λαού.
Είναι αυταπόδεικτο ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πρόθεση να θίξει δανειστές, να θίξει τραπεζίτες, να θίξει αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν την κρίση και πλούτισαν, να θίξει αυτούς που τα συμφέροντά τους βρίσκονται στην αντίπερα όχθη αυτών που υποφέρουν. Προσπαθεί με κάθε μέσο να αποδείξει στους “εταίρους” ότι μπορεί να παίξει το ρόλο του διαχειριστή πολύ καλλίτερα από τους προηγούμενους, τιθασεύοντας ταυτόχρονα και τη λαϊκή οργή.
Κι όλα αυτά πιστεύοντας ότι μπορεί να εξασφαλίσει ένα μακρύ κυβερνητικό βίο, έχοντας πάντα με το μέρος της τους επικυρίαρχους.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Κι αυτοί που δίνουν μια παράταση ανοχής στην κυβερνητική πολιτική, προσπαθώντας να κρατήσουν την ελπίδα, επειδή πίστεψαν στις προεκλογικές υποσχέσεις, σύντομα θα πάψουν να το κάνουν. Η λαϊκή οργή και η αγανάκτηση και προς την “αριστερή” κυβέρνηση θα φουντώσει.

Τότε, θα έχουν κάθε λόγο τα κέντρα εξουσίας να αλλάξουν μηχανοδηγό, δημιουργώντας τεχνίτη ισχυρές πλειοψηφίες στη Βουλή, ώστε το τραίνο της εξαθλίωσης να συνεχίσει απρόσκοπτα το δρόμο του.

Arthrografia Tsimouras kybernitikos bios6
Άρα, η δήλωση για επικείμενο πραξικόπημα μάλλον έχει σαν στόχο να περιορίσει τις αντιδράσεις, να καλλιεργήσει και να πετύχει παράταση της λαϊκής ανοχής και έκπτωση των λαϊκών απαιτήσεων, πιστεύοντας ότι στο μέλλον θα μπορέσει να πάρει η κυβέρνηση κάποια θετικά μέτρα, ώστε να πάρει παράταση ο βίος της.

Όμως, λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Τα κέντρα εξουσίας όχι μόνο είναι αδίστακτα αλλά είναι και αχάριστα. Τους υποτελείς τους κρατούν στην εξουσία όσο τους χρειάζονται. Μετά τους αλλάζουν. Κι αν χρειαστεί τους προφυλακίζουν, τους τιμωρούν, για να ικανοποιηθεί τουλάχιστον το αίσθημα δίκαιου των εξαθλιωμένων!

Arthrografia Tsimouras kybernitikos bios7
Ας θυμηθούμε ότι τα πέντε τελευταία χρόνια είχαμε τέσσερεις εκλογικές αναμετρήσεις, είχαμε τρεις κυβερνήσεις και μια υπηρεσιακή. Όλες εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και ο βίος τους ήταν σύντομος.
Έτσι, όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο των δανειστών κι ενώ θα έχει χάσει τη λαϊκή στήριξη, τότε θα είναι η ώρα του “πραξικοπήματος”. Τότε θα αλλάξει και πάλι ο μηχανοδηγός, για να συνεχίσει το τραίνο την ίδια πορεία. Τότε, ένας τύπου Παπαδήμου εκπρόσωπος των τραπεζιτών θα τοποθετηθεί σ’ αυτήν τη θέση. Και θα ήταν αφελείς κάποιοι αν πίστευαν ότι δεν τον έχουν έτοιμο από τώρα. Τότε, οι όποιες φωνές για πραξικόπημα θα πέφτουν στο κενό και αυτοί που εξαπάτησαν για μια ακόμη φορά το λαό, όπως έγινε και με τους προηγούμενους, θα πεταχτούν στα άχρηστα. Το σύστημα έχει έτοιμες και τις επόμενες εφεδρείες!

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, η ελπίδα, η πραγματική ελπίδα, βρίσκεται μόνο στη δική μας δύναμη. Ένας γενικός ξεσηκωμός -κάτι που όλοι αυτοί φοβούνται- όπου δεν θα αναγνωρίζονται χρέη και δανειστές, που θα διώξει όλους αυτούς που σήμερα κάνουν κουμάντο στη χώρα μας, όπου όλοι οι αδικημένοι θα απαιτήσουν και θα επιβάλουν το δίκιο τους, μπορεί να αποτελέσει ελπίδα για τη λύση του προβλήματος της άγριας εκμετάλλευσης, που σήμερα βιώνουμε.

Πηγή:Faretra.info

6 σχόλια:

 1. Έλα ομως που ο κόσμος δεν το ψήφισε αυτο! Επέλεξε λύση ΜΕΣΑ στο ευρώ. Ακόμη και τωρα το 85% λέει να μείνει μέσα στο ευρώ η Ελλάδα.

  Πως το διαχειρίζεσαι αυτο; Και αν βγούμε με δίκη μας ευθύνη και μας πνίξουν οικονομικά, πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να μας καταριούνται όλοι που μας άκουσαν και τωρα υποφέρουν;

  Δέσμιος όλων αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ, ειναι ο λαός που δειλιάζει, όχι ο Αλέξης.

  Μην ξεχνάμε, οτι το 2012 που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε οτι το ευρώ δεν ειναι φετίχ και καμία θυσία για το ευρώ ήρθε δεύτερος και καταϊδρωμένος.

  Ας προβληματιστεί η κομμουνιστική αριστερά, γιατι δεν πείθει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @thanosAIAS:
   Το τι "επέλεξε" ο κόσμος είναι απόλυτα σχετικό.
   Στις εκλογές κατέβηκαν τρεις ουσιαστικά προτάσεις, με τις δύο μόνο να μπορούν να εφαρμοστούν ρεαλιστικά:
   α)Πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, άμεσα εφαρμόσιμη:
   Συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο με βέβαιο πολύ χειρότερο μέλλον για όλους.
   β)Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ (κ.α.), πλήρως ανεφάρμοστη:
   Δεν υπάρχει καμμία κρίση, όλα είναι θέμα διαχείρησης, ψηφίστε εμάς τους μάγκες και θα γυρίσουμε μαγικά στο 2009 ή περίπου εκεί.
   γ)Πρόταση ΚΚΕ, πήρως εφαρμόσιμη:
   Ριζική αλλαγή της κοινωνικής δομής, που συνεπάγεται όμως άμεσους αγώνες και θυσίες για ένα καλύτερο μέλλον.

   Από την στιγμή που ο λαός πείστηκε πως η ανεφάρμοστη πρόταση β) ήταν εξίσου "ρεαλιστική" με τις άλλες δύο, ήταν λογικό να την προτιμήσει, αφού δεν του έβαζε κανένα άμεσο ρίσκο. Στην χειρότερη να είναι ίδιοι με τους άλλους σου λέει, "δεν έχουμε να χάσουμε κάτι".
   Η ευθήνη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ακριβώς στην κοροϊδία αυτή κατά πρώτο, και στο ρίξιμο του πήχη των λαϊκών απαιτήσεων. Σαφώς και έχει να χάσει, και πόλλα μάλιστα, ο λαός από την συνέχιση της παρούσας κατάστασης.

   -Ο ΣΥΡΙΖΑ το '12 δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα μα δεδομένη την βάση από την οποία ξεκίνησε. Σε δύο μήνες 6πλασίασε τα ποσοστά του. Πόσο να πήγαινε;
   -Το '11-'12 το ποσοστό του κόσμου που ήθελε έξοδο από ΕΕ-Ευρώ ήταν σχεδόν πλειοψηφικό. Οι ευθήνες του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταστροφή είναι σαφείς, αφού έπεισε τον κόσμο πως τελικά "δεν είναι αυτό το πρόβλημα".

   -Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες κυριαρχίας της αστικής τάξης, να "πείσουν" την πλειοψηφεία ή να αποκτήσουν "ιδεολογική ηγεμονία" στην κοινωνία οι κομμουνιστές.
   Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε επαναστατικές συνθήκες οι οποίες δεν ύπηρξαν κατά την προηγούμενη περίοδο.
   "Κυρίαρχη ιδεολογία είναι η ιδεολογία της κυρίαρχης τάξης" έλεγαν οι κλασσικοί.
   Επίσης η κομμουνιστική αριστερά "δεν πείθει" γιατί ένα ευχάριστο ψέμα γίνεται πάντα πιο εύκολα αποδεκτό από ότι μια δυσάρεστη αλήθεια.

   Διαγραφή
 2. Ελπίζω τουλάχιστον η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, να μην αποτελέσει αιτία κάμψης της ελπίδας του κοσμου για ένα καλύτερο αύριο.

  Ίσως στην πορεία ο κόσμος να αναγκάσει το ΣΥΡΙΖΑ να μετασχηματιστεί και να υιοθετήσει μια ποιο ρηξικέλευθη στάση με το σύστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @thanosAIAS:
   Εγώ θα έλεγα να μην τρέφεις αυταπάτες Θάνο. Από το '11 μέχρι τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που συντηρητικοποιεί τον κόσμο που το ακολουθεί. Δεν βλέπω από που μπορεί μια αντίστροφη πορεία. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται "σε σχέση με το σύστημα" καθώς είναι απλά μέρος του.

   Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν απέτυχε" πουθενά. Την δουλειά που ήθελε εξαρχής να κάνει (να συντηριτικοποιήσει τον κόσμο και να δώσει στο σύστημα έναν ακόμη εναλλακτικό πόλο) μια χαρά την πέτυχε. Εκτός εάν τους έχεις για τόσο κουτούς που πίστευαν πως το κοκοράκι του Τσίπρα θα έκαμπτε τον Γερμανικό ιμπεριαλισμό που έχει κάνει δύο παγκόσμιους πόλεμους, ή πως θα έλυναν το πρόβληαμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης (μέρος της οποίας είναι και η Ελληνική) επείδή σηκώνει τον γιακά του ο Βαρουφάκης.
   Όχι, τόσο κουτοί δεν ήταν ποτέ...

   Διαγραφή
 3. @TRASH
  -"Το τι "επέλεξε" ο κόσμος είναι απόλυτα σχετικό."

  Καθόλου σχετικό.Ο κόσμος οδήγησε ένα ολόκληρο κόμμα να αλλάξει βασικές θέσεις του για να βγει κυβέρνηση.Ο συριζα της δραχμής δεν θα έβγαινε ποτε πρώτο κόμμα. Ο κόσμος ψήφισε διαπραγμάτευση μέσα στο ευρώ.

  -"Πρόταση ΚΚΕ, πήρως εφαρμόσιμη:
  Ριζική αλλαγή της κοινωνικής δομής, που συνεπάγεται όμως άμεσους αγώνες και θυσίες για ένα καλύτερο μέλλον."

  η κλασσική "δημιουργική ασάφεια" του ΚΚΕ.Μια πρόταση όλο γενικότητες.Κινεζικου τύπου οικονομία ή εσσδ; ή μήπως Β.Κορέα; Κοινωνικοποίηση των μεσων παραγωγής και τα λοιπα, μπορει να σημαινει οτιδηποτε. Μια οικογενεια που δουλευει εναν δικο της φουρνο, τι μελλον εχει στον σοσιαλισμο; Απλά ζητήματα δεν απαντούνται και χάνονται σε γενικόλογα επαναστατικά τσιτάτα.

  Μια πλήρως εφαρμόσιμη πρόταση, την παρουσιάζεις αναλυτικά και την κανεις κατανοητή στον κόσμο. Το ΚΚΕ απέχει πολύ από το να παρουσιάσει πλήρως εφαρμόσιμη πρόταση και την συντηρεί ασαφής για τους δικούς του λόγους, γιατί ετσι το συμφέρει.

  -"Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες κυριαρχίας της αστικής τάξης, να "πείσουν" την πλειοψηφεία ή να αποκτήσουν "ιδεολογική ηγεμονία" στην κοινωνία οι κομμουνιστές.
  Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε επαναστατικές συνθήκες οι οποίες δεν ύπηρξαν κατά την προηγούμενη περίοδο."

  Ένα κόμμα που πλασάρετε σαν επαναστατικό, δυο περιπτώσεις που ήταν κοντά σε εξέγερση( 2008 και λαοσύναξη στο σύνταγμα -αγανακτισμένοι) τις πέταξε στα σκουπίδια. Όχι γιατί δεν θα ήθελε να τις προσεγγίσει και να δώσουν δυναμική στη χειραφέτηση του λαου, αλλα γιατί ήταν εντελώς ανέτοιμο και απροετοίμαστο για τέτοιες εξελίξεις. Και αυτά, από ένα κόμμα που "προβλέπει" πράγματα και βάζει στόχο τις χαραμάδες να τις κανει ρήγματα.

  Από θεωρία και ανάλυση πάντως, σκίζει το κόμμα, εκεί το παραδέχονται όλοι.

  Γ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Γ.:
   -Αν ο Δεκέμβρης του '08 και οι "αγανακτισμένοι πολίτες" (όμορφο όνομα με πλούσιους συνειρμούς) ήταν επαναστατικές καταστάσεις, εγώ είμαι κοσμοναύτης.
   -Αν θες να δεις αναλυτικά την πρόταση του ΚΚΕ, το πρόγραμμα του δεν είναι κρυφό, μπαίνεις στο KKE.gr και την διαβάζεις.
   Ακομη και για τις οικογενειακές επιχειρήσεις έχει πρόγραμμα.
   -Όλα όσα προβλέψει το ΚΚΕ, δεν τα έχει προβλέψει σε εισαγωγικά. Έχουν επαληθευτεί (δυστυχώς) όλα.
   Υ.Γ.
   Είσαι ο γνωστός φουρναρολάγνος από το Lenin reloaded να υποθέσω...

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.