Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2015: η εθνικιστική και μισαλλόδοξη παράσταση του Π.Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοί που μιλούν για αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» πετούν εκατομμύρια ευρώ σε παρελάσεις με τανκς και πολεμικά αεροσκάφη

Εμπρός στον ελληνοχριστιανικό δρόμο που χάραξαν οι Χουντικοί, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και Α.Γεωργιάδης
Ενώ η ουσία της νέας κυβερνητικής διαχείρισης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτεται μέσα από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, που απαντά σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον εάν υπάρχουν σκέψεις για καθυστέρηση της εφαρμογής ορισμένων εκ των προεκλογικών υποσχέσεων:

«Εάν χρειαστεί μέσα στους επόμενους μήνες, όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις να αναστείλουμε προσωρινά ή να καθυστερήσουμε κάποιες από τις εξαγγελίες, θα το κάνουμε στο πλαίσιο της οικοδόμησης της εμπιστοσύνης με τους εταίρους, για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην οικονομία να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια να αναπτυχθεί, έτσι ώστε οι υποσχέσεις αυτές όχι μόνο να μπορέσουν να εφαρμοσθούν, αλλά και να εφαρμοσθούν με δημοσιονομική υπευθυνότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Είναι επομένως η μεταμφίεση των Μνημονίων και της Τρόικας, μιας άγριας ταξικής αντεργατικής πολιτικής που πιάνει το μαύρο νήμα από την προηγούμενη διακυβέρνηση και διατηρεί όλη την ουσία των επιλογών εξυπηρέτησης των αστικών συμφερόντων και τη διατήρηση ενίσχυση των συμμαχιών του αστικού κόσμου με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Η αστική πολιτική, ανεξάρτητα τον αστό διαχειριστή, έχει ανάγκη τον νέο γύρο κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας που οργανώνει ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Πανούσης. Έχει ανάγκη την έξαρση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, καθώς επιχειρούν την εθνική ενότητα, την υποταγή των εργαζομένων στα νέα σχέδια καπιταλιστικής ανάπτυξης και αστικής κερδοφορίας.

Το χαρτί του εθνικισμού λοιπόν έχουν επιλέξει να παίξουν Τσίπρας και Καμμένος, Κοτζιάς και Δραγασάκης.

Αποκαλυπτικό επεισόδιο η διοργάνωση της Στρατιωτικής Παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Ήδη το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για «διαφορετικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, καθώς ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής προβλέπει ότι εκτός από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση θα διοργανωθεί και δημοτικό γλέντι! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάγκελα στην πλατεία Συντάγματος δεν θα στηθούν, η πρόσβαση του κόσμου θα είναι ελεύθερη - θα μοιραστούν μάλιστα και σημαιάκια - , ενώ οι επίσημοι θα αλλάξουν θέση ώστε να μην έχουν γυρισμένη πλάτη στο Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Παράλληλα, όχι μόνο δε θα καταργηθεί η στρατιωτική παρέλαση, αλλά οι μπάντες του στρατού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα παίξουν γνωστά εμβατήρια και δημοτικά τραγούδια για να χορέψει ο κόσμος!»

Οι δικαιολογίες του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν αναγκαίες πολιτικές παραχωρήσεις στους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ στο όνομα στης συγκυβέρνησης δεν πείθουν κανέναν αφού είναι μέτρα που προβάλλονται με πανηγυρισμούς από τα φιλικά ΜΜΕ στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για αποφάσεις που ελήφθησαν σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ρίχνει τα σιδερένια κάγκελα στις παρελάσεις για να ορθώσει τα απείρως πιο επικίνδυνα για το λαό μας κάγκελα του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας, επιδιώκοντας συστηματικά να μας φυλακίσει στα δεσμά της «εθνική ενότητας», παρουσιάζοντας ως «εθνική επιτυχία» τη μετονομασία των Μνημονίων και της Τρόϊκας, εντείνοντας την εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας. Οι φιέστες μιλιταρισμού και ολοκληρωτισμού εκθέτουν τα όπλα που αυτή την στιγμή η νηνεμία των αγώνων «επιτρέπει» τη μη ενεργοποίηση τους εναντίον των κοινωνικών κινημάτων, αλλά βρίσκονται πάντα εδώ, εντείνοντας την εκπαίδευση του Στρατού στα κατασταλτικά του καθήκοντα. Παράλληλα, έχουμε τις συμφωνίες εκτίναξης της κρατικής τρομοκρατίας σαν αυτές που υπέγραψε ο αριστερός πρωθυπουργός Α.Τσίπρας την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Που προβλέπουν την ενίσχυση του πλέγματος καταστολής και την λήψη νέων μέτρων ενίσχυσής του, όπως το γενικευμένο φακέλωμα και η παρακολούθηση των πάντων, η ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και των κατασταλτικών μηχανισμών, ο περιορισμός και η κατάργηση βασικών λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η λήψη μέτρων για ακόμη πιο άγριο κυνήγι των μεταναστών και των προσφύγων στο πλαίσιο των μηχανισμών των «έξυπνων συνόρων», της Συνθήκης Σένγκεν.

Και το κόστος των στρατιωτικών παρελάσεων; Που θα μας βάλουν να πληρώσουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Ενώ η κυβέρνηση αυτοδιαφημίζεται ως κυβέρνηση αντιμετώπισης της «κοινωνικής καταστροφής»…
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση καταδίκαζε τις τεράστιες σπατάλες στις Στρατιωτικές Παρελάσεις που διοργάνωνε ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος…

Τώρα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος μιλά για μια ανεπανάληπτη Στρατιωτική Παρέλαση, με τεθωρακισμένα και μηχανοκίνητα μέσα, με συμμετοχή Ταγμάτων Εθνοφυλακής από Έβρο και Δωδεκάνησα, ενώ η Προεδρική Φρουρά θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να λάβει μέρος στην αντίστοιχη Παρέλαση.
Ποιο είναι το κόστος όμως όλης αυτής της εθνικιστικής και μιλιταριστικής παράστασης;


Για να αποδείξουμε τα σοβαρά οικονομικά βάρη που ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος φορτώνει στο λαό μας, αλλά και την ιδεολογική συνέχεια της ακροδεξιάς και της εθνικοφροσύνης θυμίζουμε την απάντηση του τότε ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου στους ακροδεξιούς βουλευτές του ΛΑΟΣ. Σε απάντηση της υπ’ αρ. 6104/12 Φεβ 2010 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές κκ. Αθανάσιος Πλεύρης και Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το κόστος της συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπ’ όψιν μου τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Το κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων των Στρατού Ξηράς στις εορταστικές εκδηλώσεις των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου 2009 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚOΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΞ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ (ΕΤΟΥΣ 2009) 


25ης Μάρτη 2009
Αποζημιώσεις Προσωπικού
300.000€
Μεταφορά με Αρματαγωγά (2 αρματαγωγά)
240.000€
Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών
50.000€
Λειτουργικά έξοδα (Βαφή, συντήρηση κλπ)
100.000€
Ελικόπτερα (4 ΑΗ-64A & 2 CH-47D)
150.000€
Σύνολο:
840.000€

28ης Οκτώμβρη 2009
Αποζημιώσεις Προσωπικού
140.000€
Μεταφορά με Αρματαγωγά
-
Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών
40.000€
Λειτουργικά έξοδα (Βαφή, συντήρηση κλπ)
100.000€
Ελικόπτερα (4 ΑΗ-64A & 2 CH-47D)
150.000€
Σύνολο:
430.000€ 

 • Το Πολεμικό Ναυτικό δεν συμμετείχε με μηχανοκίνητα τμήματα στις δύο παρελάσεις, ενώ κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων (εναερίων και χερσαίων) της Πολεμικής Αεροπορίας στις στρατιωτικές παρελάσεις των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου 2009, ανήλθε σε εξακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες επτακόσια είκοσι οκτώ ευρώ (687.728€) και τετρακόσιες χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα επτά ευρώ (400.497€) αντίστοιχα.
Κατά τη λειτουργία των ανωτέρω μηχανοκίνητων μέσων εκλύονται αέριοι ρυπαντές (υδρογονάνθρακες, CO, CO2, NOx, SO2, μικροσωματίδια, κ.α.). Επιπρόσθετα, οι αναπόφευκτες υπερπτήσεις σε κατοικημένες περιοχές κατά τη διενέργεια των παρελάσεων προκαλούν ανάλογη ηχητική επιβάρυνση και φυσικά θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η επιβάρυνση που προκύπτει κατά τη διενέργεια των δοκιμαστικών παρελάσεων. Επιπλέον, προκειμένου να επιτευχθεί η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις, μετακινείται μεγάλος αριθμός αρμάτων και άλλων μέσων από μονάδες της Θράκης προς την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη χωρίς να εξυπηρετείται κανένας αμυντικός σκοπός. Αυτά έλεγε ο Βενιζέλος το 2010. Αυτά θα κάνουν Τσίπρας, Καμμένος, Ήσυχος, Τόσκας το 2015.

Στο δρόμο να σπάσουμε την τρομοκρατία της κυβέρνησης, των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ, των ξένων και Ελλήνων τοκογλύφων. Δεν μας μένει άλλος δρόμος από την συνολική σύγκρουση και ανατροπή του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.
Να καταργηθούν επιτέλους οι πολεμικές-μιλιταριστικές φιέστες, να μην ξαναγίνουν Στρατιωτικές Παρελάσεις.

Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει κανένα εθνικό συμφέρον. Έχει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, εργατικές ανάγκες και δικαιώματα που για να ικανοποιήσει πρέπει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να Ανατρέψει τα Μνημόνια και να διαλύσει το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Απαιτείται επομένως η ένταση της συνεργασίας και της κοινής πάλης των λαών σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο.
Και την αναγκαιότητα αυτή θέλοντας να αναδείξει η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κοινές αγωνιστικές εκδηλώσεις των κοινωνικών κινημάτων σε Αθήνα-Κωνσταντινούπολη την Εργατική Πρωτομαγιά.
Πηγή: ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

2 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. @Tom:
   -Να ξαναπούν την Μακρόνησο "νέο Παρθενώνα";

   Δεν έχουν μείνει και πολλά ακόμη...

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.